Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczorajsza opowieść Camary w obrazkach:

niestety nadal trzeba z Pinią obchodzić się bardzo delikatnie
np,: podniesiony głos powoduje...

a to tylko Belcię trzeba było zdyscyplinować (na horyzoncie pojawił się szczekacz i chciał nas zjeść)

Posted

Kilka słów o Pinii od [B]Camary[/B]:
[QUOTE]Pinia byłaby dumna z córeczek [IMG]http://pasterzeforum.pl/Smileys/emotki%20nowe/naughty.gif[/IMG]

Żeby sobie czasem nikt nie myślał, że Pinia to tylko tak leży i patrzy sarnimi oczami w dal...
Fakt, w domu jest niesłychanie grzeczna - tylko czasem kradnie pluszaki, zanosi do kenelki w w spokoju dokonuje na nich sekcji [IMG]http://pasterzeforum.pl/Smileys/emotki%20nowe/giggle.gif[/IMG] Poza tym - to młoda koza [IMG]http://pasterzeforum.pl/Smileys/emotki%20nowe/naughty.gif[/IMG] W ogrodzie skacze, biega i zaczepia do zabawy. Japa uśmiechnięta a ogon chodzi na okrętkę. Może w niedzielę uda mi się zrobić jakiś filmik lub przynajmniej coś tam uwiecznić na zdjęciach.

W zasadzie można by rzec, że zachowuje się prawie jak każdy inny pies w jej wieku.
Niestety to prawie robi ogromną różnicę... Pinia nadal z własnej woli nie podejdzie do człowieka - mimo, że nas lubi, cieszy się na nasz widok, lubi jak się ją głaska to... nie podejdzie! Nic nie jest w stanie jej do tego zachęcić, nawet mocno pachnący smaczek.
W domu to nie jest wielki problem - jak się do niej zbliżamy to kładzie się na podłodze - oczywiście już bez paniki, uciekania czy też sikania pod siebie ze strachu. W ogrodzie jest gorzej - Pinia podskakuje, przysiada na przednich łapach i cała jest happy, ale jak się do niej zbliżam to ucieka w bezpieczne miejsce - albo do domu jak są otwarte drzwi albo kojca w ogrodzie.
W zasadzie to jedyna rzecz nad którą musimy ostro popracować, za to chyba najtrudniejsza.

Poza tym - myślę, że już nadawałaby się do adopcji pod warunkiem, że będzie to odpowiedni dom - cierpliwi, ciepli ludzie, którzy dadzą jej czas na dojście do normalności i pogodzą się z tym, że pewnie na zawsze zostanie "kochanym strachulcem" .
[/QUOTE]

Posted

Dzisiaj [B]ElzaMilicz[/B] napisała:
[QUOTE]Z [B]Pinią [/B]wszystko w porządku.

[B]Camara[/B] zajęta jest kłopotami ze zdrowiem swojego stada.
Mocno trzymamy kciuki... ech, tym razem za [B]Bellę[/B].[/QUOTE]

Dołączamy się do Kciuków za Belkę! [B]Camara[/B] [IMG]http://pasterzeforum.pl/Smileys/emotki%20nowe/friends.gif[/IMG]

Posted

Wczoraj Camara napisała:

Posterylkowa noc była ciężka, Pinia miała "szwędacza" i wymioty po narkozie.
Niestety to dość typowe objawy ale na szczęście dla psa niegroźne, uciążliwe tylko dla opiekunów.
Tym razem jeszcze trochę kosztowne, bo dywan z salonu musiał wylądować w śmietniku.
I teraz mamy całkiem nowy, bo Borys jest świeżo po operacji i nie powinien ślizgać się po posadzce.
Święta niedługo, to dywan się przyda w ramach przedświątecznych porządków

Dziś rano byliśmy na ostatniej kontroli u weta i... goi się jak na psie
Dodatkowy plus tych wyjazdów do weta - Pinia przestała w aucie panikować (z efektami wydalniczymi )
ba! nawet sama wskakuje do bagażnika
Ogólnie czuje się dobrze, tylko niestety znowu schudła, ale nadrobi! dziś już apetyt dopisuje

Obiecanych zdjęć i filmików nie będzie. Faktycznie mamy czarną serię z białasami
Ostatnio spędzam więcej czasu w wetowskim gabinecie niż w domu.

Posted

I pojechała...
Tak dzisiaj napisała Camara:

Nie wiem co napisać

Pinia ma dom. Ja mam wielką ufność, że zrobiłam wszystko, by ta adopcja miała szansę powodzenia.
Zawiozłam Pinkę do jej domu w sobotę wieczorem, pierwsze wiadomości napawają optymizmem.
Oby tak było dalej!

Wystraszona Pinia ze swoim nowym kolegą

... niedługo na tym pysiu znowu zagości uśmiech!

Dziękuję Wszystkim a szczególnie jej wirtualnej opiekunce Pani Ani za dobre fluidy i wielką pomoc

Powodzenia Ślicznotko ;)