Jump to content
Dogomania

Kochany agilitowy psiak - Sonia mix Lancashire Heeler

Recommended Posts

Posted

marta.k9080 napisał(a):
ile piłek,coś Ty na sklep napadła?:diabloti:

No :diabloti: nazbierało się tego przez mnóstwo okazji do kupowania :evil_lol:

Ty$ka napisał(a):
Jak sobie odpoczywa w trawie :D

Lubi sobie tak poleżeć w trawce :loveu:

rashelek napisał(a):
Kurczę to nawet nie wiedziałam, że takie fajne piłki można w Deichmannie zgarnąć. Ale jak dla dzieci je dają, to może być mi ciężko jakąś dorwać :lol:

Jakbyś poprosiła to myślę , że nie było by problemu ;) Jak będę wiedziała kiedy jest ta akcja z piłeczkami to dam ci znać :D

Nareszcie są wakacje:multi: :multi: :multi:Możliwe , że już w następny weekend będziemy na wsi :loveu: 2 dni wcześniej niż to było planowane :cool3: Kocham tam jeździć :loveu: super tereny spacerowe , blisko rzeczka i kawałeczek dalej jeziorko , naokoło lasy , pola i łąki oraz fajne wycieczki rowerowe po tamtych terenach :cool3: Wezmę też sporo smaków i będę chciała nauczyć trochę sztuczek Luśkę i Bobika :lol:

Posted

Collie napisał(a):
Udanego wypoczynku i odpoczynku od szkoły! :) Liczę też na jakieś zdjęcia z wyjazdu:eviltong:

Dzięki :loveu: Zdjęcia na pewno będą :) :cool3:

Posted

Dzisiaj pojechałyśmy do parku w , którym już dawno nie byłyśmy ;) Pogoda najpierw była piękna słonecznie i ciepło to Sonka nawet sobie popływała dopiero potem naszły ciemne chmury i nas nieźle zmoczyło a dodatkowo jeszcze burza przyszła także szybko wracałyśmy do domu :lol: :diabloti:

Posted

Yuki_ napisał(a):
Ślicznie wygląda.
Ale obróżkę bym zmieniła na inną :diabloti:

Dzięki :loveu: A na jaką byś zamieniła ? :)

Yuki_ napisał(a):
Ja też byłam ze swoją suką nad wodą i stale ochlapywała mnie wodą z cieknącego ogona albo otrzepywała się tuż przy mnie. :mad:

Sonia to za każdym razem przy kimś się otrzepuje a najczęściej to trafia na mnie :evil_lol:

Posted

Sonia na dog diving! :loveu:

rashelek napisał(a):

Co do trzepania, to najlepiej jest podbiec tuż pod nogi pańci i wtedy dopiero zacząć! A jak jeszcze ma aparat w ręce, to już w ogóle :lol:

Potwierdzam, a najlepiej to tak, aby w twarz poszło! Może po prostu chcą się bliżej podzielić z nami tą frajdą otrząśnięcia się, czasami za blisko. :evil_lol:

Posted

[quote name='Yuki_']Na łańcuszkową lub półzacisk
Wzór do wybrania z kudłatego albo superdog.
http://kudlatyart.weebly.com/wzory-tasiemek-tkanych.html
:D

Łańcuszkowe to mi się nie podobają ale zastanawiałam się dzisiaj nad kupnem kolejnej obroży :evil_lol:niestety piesek wolał smaki i zaczął ciągnąć do ciasteczek a pańcia jako , że kocha pieseczka to kupiła ich tyle , że już na obroże nie starczyło :diabloti:

[quote name='rashelek']http://i878.photobucket.com/albums/ab341/monika1910/70fc46b2-ac83-490c-a30d-2da6722edf96_zpsc4814588.jpg?t=1403976361 bardzo mi się podoba :loveu:
Co do trzepania, to najlepiej jest podbiec tuż pod nogi pańci i wtedy dopiero zacząć! A jak jeszcze ma aparat w ręce, to już w ogóle :lol:

Dzięki :loveu: Sprytne są te psiaki są ochłodzić właściciela :diabloti:

[quote name='Collie']Sonia na dog diving! :loveu:

Potwierdzam, a najlepiej to tak, aby w twarz poszło! Może po prostu chcą się bliżej podzielić z nami tą frajdą otrząśnięcia się, czasami za blisko. :evil_lol:

Skoczyć do wody z podestu to by chyba nie skoczyła by zeszła po schodkach aby ratować piłeczkę :evil_lol:
Chyba tak chcą dzielić się tą frajdą :) :diabloti:

[quote name='Ty$ka']Dla Soni chyba bez różnicy czy Was spotyka na spacerze ulewa, czy nie - i tak całe życie jest mokra :lol:

Różnica jest :evil_lol: dla niej to co innego zmoczyć się samemu a zostać zmoczonym przez deszcz :diabloti: spacerów w deszczu nie lubi a do wody to tak ciągnie , żeby się zmoczyć :)

Posted

Byłyśmy dzisiaj na Psiej Dolinie :cool3: psiaków to z 30 na pewno było może trochę więcej :)
Fajnie było chociaż rok temu wydaje mi się , że więcej było tych atrakcji ;)
Teraz to był spacerek , robienie wspólnych zdjęć , pokazy frisbee no i 3 konkursy my tylko w jednym brałyśmy udział czyli psich sztuczkach :loveu: Sonia ładnie skupiona o wiele lepiej niż na Dniu Kundelka kiedy była taka wtedy rozproszona a teraz jak inny pies tylko czekała na komendy słowne albo gesty i od razu wykonywała :cool3:
Jeden konkurs nam przepadł , bo poszłyśmy nad wodę :D Podczas spaceru ciągnęła do wody ale jako , że nie znam tych terenów to wolałam się trzymać z grupą dopiero po wspólnym zdjęciu poszłyśmy nad wodę i się pomoczyła :)
Po 5 h poszłyśmy do domu już nie miałam siły czekać na kolejny konkurs a zresztą Sonia też była padnięta ;)
Na pikniku były 2 stoiska z obrożami ale kasy zabrakło po kupieniu ciastek z Psiastkarni Pookie Cokkie , które Sonia pokochała :loveu: :loveu: Fajnie dzień ogólnie spędziłyśmy :)

Posted

Pakiecik startowy ( próbka Dog Chow , próbka Gammolenu , notesik , długopis , ulotki i szampon z Botaniqua ) zabaweczkę wygrałyśmy za sztuczki oraz ciasteczka kupione , które nie zostały zjedzone przez Soniaka :diabloti:

Posted

Okropna pogoda jest :-o cały dzień pada i nie przestaje :roll: jutro na szczęście ma być ładniej ...

Jeszcze znalazłam takie foty na fb :D

To są wszystkie psiaki i ich właściciele , którzy poszli na spacerek wśród nich ja i Sonia :)

No i znalazłam jeszcze fotkę z konkursu psich sztuczek :)

Posted

[quote name='Ty$ka']Zazdroszczę! Obyło się bez konfliktów wśród psów? Widzę i ozziki, i shelciaka :loveu:
http://i878.photobucket.com/albums/ab341/monika1910/5602329a-fc8f-4fa1-8c41-598d38b5bcf4_zpsa185bdb8.jpg?t=1404143579 suuuper :loveu:

2 razy coś tam psom nie pod pasowało i warczały na siebie ale w większości przyjazne były ;)
Ozzik piękny był :loveu: a potem jak słodko zaczął przytulać takiego małego pudelka :loveu: