Jump to content
Dogomania

Kochany agilitowy psiak - Sonia mix Lancashire Heeler

Recommended Posts

Posted

Ty$ka napisał(a):
Zniszczone zabawki są najlepsze :lol:

Taka udoskonalona zabaweczka dla Soniaka jest najlepsza :evil_lol:

Ptysiak napisał(a):
Cześć Sonieczki :loveu:

http://img32.imageshack.us/img32/9936/1042862.jpg świetne to zdjęcie :loveu:
Jak ja lubię jak jest tak dużo fotek :)
Słodkie świnki :)

Hej :loveu:
A ciekawa jestem czy jeszcze jest ten bałwan , bo ostatnio to sporo słonecznych dni było ;) U was to i tak jest ich najwięcej :)

phase napisał(a):
zakochałam się http://img5.imageshack.us/img5/4559/240320131372.jpg :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

a jaka była zadowolona jak zniszczyła piszczałkę :evil_lol: :loveu:

Posted

Sonka95 napisał(a):

a jaka była zadowolona jak zniszczyła piszczałkę :evil_lol: :loveu:

Dzisiaj Marek nie był tak zadowolony, gdy zepsuł mi łyżkę do butów. :diabloti:

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
Hejka:)

http://img5.imageshack.us/img5/4559/240320131372.jpg :loveu::loveu:

U ciebie praktyki to prawie jak już pierwsze wakacje :evil_lol: ale pewnie jak wrócisz to Ci się nie będzie chciało od nowa zabrać za naukę, przynajmniej ja tak mam i przez to po takich przerwach zdarza mi się uciec na wagary :roll: Ty masz płatne praktyki?

Hej :) No prawie jak wakacje , bo wracam jakoś po majówce czyli 6 maja na jeden dzień i wolne mam potem tydzień i w maju te matury i wgl testy zawodowe więc chodzenie w kratkę ,a potem to czerwiec i zajęć to praktycznie nie ma :cool3: Niestety za darmo , ale nawet ci co sobie sami załatwiali to też każdy za darmo pracuje :roll: a szkoda , bo chciałabym żeby coś wpadło przynajmniej jakieś grosze ;) a u ciebie są płatne ?

Posted

phase napisał(a):
Dzisiaj Marek nie był tak zadowolony, gdy zepsuł mi łyżkę do butów. :diabloti:

To Sonia tylko tak ma jak cokolwiek zepsuje to się cieszy , ze ''ulepszyła '' :diabloti:

Posted

Sonka95 napisał(a):
Hej :) No prawie jak wakacje , bo wracam jakoś po majówce czyli 6 maja na jeden dzień i wolne mam potem tydzień i w maju te matury i wgl testy zawodowe więc chodzenie w kratkę ,a potem to czerwiec i zajęć to praktycznie nie ma :cool3: Niestety za darmo , ale nawet ci co sobie sami załatwiali to też każdy za darmo pracuje :roll: a szkoda , bo chciałabym żeby coś wpadło przynajmniej jakieś grosze ;) a u ciebie są płatne ?

No własnie też nie a szkoda. Nawet gdyby chociaż parę groszy płacili to zawsze było by na drobne wydatki :roll:

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
No własnie też nie a szkoda. Nawet gdyby chociaż parę groszy płacili to zawsze było by na drobne wydatki :roll:

No własnie , ale powinni przynajmniej jakąś drobną kwotę ;) I dlatego każde biuro tak chętnie chce praktykantów , bo to dodatkowy pracownik , który jest za darmo :roll:

Posted

Gaduły! Kilka dni nie zaglądałam i tyle żeście napisały :roll:

Jak szukałam sobie pracy albo chociaż praktyk to zawsze śmieszyły mnie ogłoszenia pt "praktyki bezpłatne, ale tylko u nas zdobędziesz TAKIE doświadczenie". Student czy uczeń to jakiś inny gatunek, że żyje tylko powietrzem i nie musi płacić rachunków?

Ty$ka napisał(a):
Mówisz, że by mnie zjedli? Oj, ja niejadalna, mogli by się zatruć :evil_lol: Żartuję oczywiście. Szczerze to mi tak ciężko oceniać, bo ja ze swoim kundlem nie ćwiczę agility - może gdybym coś zaczęła, to zmieniłabym zdanie (ostatnio próbowałam go nauczyć obiegania jednego drzewa i slalomowania między drzewami obok siebie stojących, ale niezbyt mu się spodobało - pytanie czy ja mu źle pokazałam, czy po prostu nie lubi tego typu przeszkód). Jednak samo czytanie relacji z treningów, z tego, co ktoś musi dopracować (choć dla mnie na filmiku przed ów opisem nie można się niczego przyczepić, ale co ja tam wiem :PP) to mi aż kopara opada. Czytam kilka blogów sportowych psów i właśnie większość z nich powiązana jest z agi i trochę stąd czerpię info o agi. Za dużo wiedzy potrzeba, za dużo teorii, za dużo męczenia jednego ćwiczenia. Nie dla mnie :eviltong: Ale ja nigdy nie byłam dokładna, więc takie ćwiczenia ciasnych skrętów na przykład pewnie spowodowałoby, że wpadłabym nerwicę :diabloti:. To trochę pewnie śmiesznie brzmi w ustach osoby, która ćwiczy obi i dłubie w chociażby ładnych równaniu, no ale cóż :lol:. Chętnie spróbowałabym agi, ot tak - dla smaku i porównania. Bo oglądanie filmów, rozmowy, czytanie relacji i sprawozdań to nie to samo ;). Może wtedy zmieniłabym zdanie o agi, ale nie mam gdzie trenować - najbliższy klub jest oddalony ode mnie 120km ;PPP Z kolei z obi nie mam tych problemów, bo co innego jeździć na seminaria 120km co jakiś czas niż kilka razy w tygodniu na treningi ;PP

Och, czymże ja zasłużyłam na miłość? :evil_lol::eviltong: Miło mi, ja lubię dyskutować, ale na poziomie rzecz jasna i przyznam, że z Wami świetnie się rozmawia i dzieli doświadczeniami :)

Dokładnie to samo można powiedzieć o obi. Pokaż komuś nie trenującemu filmik z zawodów i wymień co trzeba poprawić - też stwierdzą, że głupoty gadasz ;)
Slalom jest jedną z trudniejszych przeszkód i zazwyczaj nauczenie psa robienia go za ręką jest czasochłonne. Teraz najczęściej uczy się tunelowo albo 2x2. Po za tym na drzewkach te jednak trochę inaczej. Ariuch za slalomem nie przepada, ale całkiem ładnie robi, a na drzewkach bardzo nie lubi i mam wrażenie, że nie zawsze wie o co mi chodzi. Co do obiegania, to takie ćwiczenia zazwyczaj robi się już z psem który mniej więcej wie o co chodzi w tym sporcie, ale też nie każdy to lubi (np. Szczur, chociaż ona po za spaniem, jedzeniem i polowaniem na gryzonie nie rzeczy lubi...). A drzewka nie były np. za grube? Jak z nim ćwiczyłaś? Może spróbuj flatwork bez drzewek? W Dog&Sporcie był dwu częściowy artykuł Magdy Ziółkowskiej na ten temat. To są ćwiczenia na przybieganie do odpowiedniej ręki, wysyłanie, pracę blisko i w odległości, ćwiczenie na sucho zmian.

Posted

puchu napisał(a):
Gaduły! Kilka dni nie zaglądałam i tyle żeście napisały :roll:

Jak szukałam sobie pracy albo chociaż praktyk to zawsze śmieszyły mnie ogłoszenia pt "praktyki bezpłatne, ale tylko u nas zdobędziesz TAKIE doświadczenie". Student czy uczeń to jakiś inny gatunek, że żyje tylko powietrzem i nie musi płacić rachunków?

Hehe no coraz tu więcej piszemy :)
Ja jak szłam na praktyki to myślałam posiedzę sobie ze 2-3 godziny i do domciu , a tu siedzenie po 6 godzin ... tutaj nie ma czasu na nudę :-o

groszek83 napisał(a):
No to pierwsze koty za płoty, dziś będzie na pewno o wiele lepiej, nie będziesz się tak stresować;)

Dzisiaj było o wiele lepiej , ale za to czwartku to tak się boje jak nie wiem ;) wszystko tego dnia będzie na mojej głowie ... w sekretariacie siedzę i wszystko faksowanie , kopiowanie , odbieranie telefonów , adresowanie kopert potem z nimi na pocztę i w między czasie robienie kawy szefowi :crazyeye: dzisiaj jak już chwilę zostałam sama to nie wyrabiałam telefony na raz dzwoniły i nie wiedziałam za co się brać :roll:

Posted

Hej wszystkim :)

Dzisiaj znowu w pracy się nie nudziłam miałam co chwile coś do roboty ;) Byłam dzisiaj od 12 do 16 jutro idę też na później dzięki czemu mogę się wyspać i rano wyjść z Sonką :loveu:

Macie jeszcze foty z poprzedniego tygodnia :) teraz na szczęście jest mniej śniegu :multi:

I z wczoraj : :loveu:

Posted

puchu napisał(a):
Dokładnie to samo można powiedzieć o obi. Pokaż komuś nie trenującemu filmik z zawodów i wymień co trzeba poprawić - też stwierdzą, że głupoty gadasz ;)
Slalom jest jedną z trudniejszych przeszkód i zazwyczaj nauczenie psa robienia go za ręką jest czasochłonne. Teraz najczęściej uczy się tunelowo albo 2x2. Po za tym na drzewkach te jednak trochę inaczej. Ariuch za slalomem nie przepada, ale całkiem ładnie robi, a na drzewkach bardzo nie lubi i mam wrażenie, że nie zawsze wie o co mi chodzi. Co do obiegania, to takie ćwiczenia zazwyczaj robi się już z psem który mniej więcej wie o co chodzi w tym sporcie, ale też nie każdy to lubi (np. Szczur, chociaż ona po za spaniem, jedzeniem i polowaniem na gryzonie nie rzeczy lubi...). A drzewka nie były np. za grube? Jak z nim ćwiczyłaś? Może spróbuj flatwork bez drzewek? W Dog&Sporcie był dwu częściowy artykuł Magdy Ziółkowskiej na ten temat. To są ćwiczenia na przybieganie do odpowiedniej ręki, wysyłanie, pracę blisko i w odległości, ćwiczenie na sucho zmian.

Ależ my się zgadzamy :lol:
Ty mi mów jak, ja dalej nie będę wiedziała :evil_lol: 2x2? Tzn.? Tłumacz mi po chłopsku, bo nie jestem akurat wtajemniczoną osobą z agility ;PP Tylko, że do obiegania drzew mam jedynie dostęp - slalomów brak, hopek raczej też (choć generalnie mój kundel uwielbia przeskakiwać naturalne przeszkody, ale to nie to samo...). Wybrałam w miarę cienkie, a uczyłam tylko tak, jak mi przyszło do głowy... poprzez targetowanie na odległość (wskazywanie miejsca). Średnio mu szło, jemu bardziej podoba się, gdy biegnę obok ;) Że tak zapytam się - co to właściwie ten flatwork? :oops: Na pewno w wolnej go chwili przejrzę, wielkie dzięki - na pewno mi się przyda :)

http://img843.imageshack.us/img843/6250/1043044.jpg ależ ją wymęczyłaś :cool3::loveu::loveu::loveu:

Posted

niewiem czy 2x2 to nie jest ta metoda co uczą na czechach, bardzo fajan szybka metoda, ale trzeba mieć czas i drugą osobe...

mniej więcej wygląda to tak że jedna osoba trzyma psa na smyczy, z jednej strony, a z drugiej stony slalomu stoji druga osoba i blokuje się nogą te wejścia przezktore ma pies nie przechodzić czyli pies idzie na lewo dajesz koemnde "sla" na prawo "lom"..

Wiktor od nas z klubu sie tak uczył, dość szybko się nauczył, aczkoliek nadal nie robi w czasie dłużych biegó dokładnie slalomu..ja ucze Mushu Tunelowo ,Tic Taca też.

Posted

[quote name='marta.k9080']ooo jak słodko z tym misiem:p[/QUOTE]

Dzięki miś należy do brata , ale Sonka uwielbia się przy nim kłaść :loveu:

[quote name='phase'][URL]http://img585.imageshack.us/img585/2023/160320131208001.jpg[/URL] jęzorek. :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

To jest jeden z punktów rozpoznawczych Soniki zawsze przynajmniej na jednym zdjęciu danego dnia musi być jęzorek :p :loveu:

[quote name='Ty$ka']Ależ my się zgadzamy :lol:
Ty mi mów jak, ja dalej nie będę wiedziała :evil_lol: 2x2? Tzn.? Tłumacz mi po chłopsku, bo nie jestem akurat wtajemniczoną osobą z agility ;PP Tylko, że do obiegania drzew mam jedynie dostęp - slalomów brak, hopek raczej też (choć generalnie mój kundel uwielbia przeskakiwać naturalne przeszkody, ale to nie to samo...). Wybrałam w miarę cienkie, a uczyłam tylko tak, jak mi przyszło do głowy... poprzez targetowanie na odległość (wskazywanie miejsca). Średnio mu szło, jemu bardziej podoba się, gdy biegnę obok ;) Że tak zapytam się - co to właściwie ten flatwork? :oops: Na pewno w wolnej go chwili przejrzę, wielkie dzięki - na pewno mi się przyda :)

[URL]http://img843.imageshack.us/img843/6250/1043044.jpg[/URL] ależ ją wymęczyłaś :cool3::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

Była zmęczona , ale miała wcześniej spacerek , który nie był aż tak długi:cool3:

[quote name='Anecioreczek']niewiem czy 2x2 to nie jest ta metoda co uczą na czechach, bardzo fajan szybka metoda, ale trzeba mieć czas i drugą osobe...

mniej więcej wygląda to tak że jedna osoba trzyma psa na smyczy, z jednej strony, a z drugiej stony slalomu stoji druga osoba i blokuje się nogą te wejścia przezktore ma pies nie przechodzić czyli pies idzie na lewo dajesz koemnde "sla" na prawo "lom"..

Wiktor od nas z klubu sie tak uczył, dość szybko się nauczył, aczkoliek nadal nie robi w czasie dłużych biegó dokładnie slalomu..ja ucze Mushu Tunelowo ,Tic Taca też.[/QUOTE]

My jak na razie slalomik między nogami doskonale umiemy , ale musimy sie kiedyś przejechać do parku w , którym było kilka takich słupków , które robiły by za tyczki , bo były bardzo blisko siebie :)

Posted

Cześć Kochani :loveu:

Dzisiaj miałam udany dzień w pracy , bo ciągle gdzieś jeździłam po najróżniejsze rzeczy ;) w biurze mało co siedziałam i odbieranie telefonów też mi lepiej idzie , bo wiem kto jest od czego :) Jutro mam także Wielkanoc w biurze to może wcześniej mnie prezes puści ;) z czego byłabym bardzo zadowolona , bo jeszcze tylko jutro i wolne :loveu:

Posted

[quote name='AlaRottweiler']:D:D Ja na szczęście mam wolne od jutra :D:D ale wolne tylko od szkoły... w domu trzeba posprzątać na święta[/QUOTE]

No własnie ja już widzę te wolne ... będzie mnóstwo roboty na święta ;)

Posted

Nieco rozumiem już to 2x2, ale dalej nie do końca - wybaczcie, ja ciemnota jestem :p Najlepiej, gdyby ktoś zobrazował to filmikiem ;)

O raaany, ale Sońcia jest cudowna. A u Ciebie na rękach wygląda jak dzidzia :lol: Chyba dobrze się w Twym objęciu czuje :)

Posted

Cześć! :hand:

Ale u Was latem zawiało :loveu:

[url]http://img843.imageshack.us/img843/6250/1043044.jpg[/url] jaki słodziaczek :loveu:

Pozdrawiamy i życzymy Wesołych :D

Posted

[quote name='Ty$ka']Nieco rozumiem już to 2x2, ale dalej nie do końca - wybaczcie, ja ciemnota jestem :p Najlepiej, gdyby ktoś zobrazował to filmikiem ;)

O raaany, ale Sońcia jest cudowna. A u Ciebie na rękach wygląda jak dzidzia :lol: Chyba dobrze się w Twym objęciu czuje :)[/QUOTE]

Sonia to lubi być na rękach , ale niestety waży ponad 11 kg i ręce mi się uginają jak mam ją nieść ;)

[quote name='phase']laaaatooooo. :loveu::loveu:[/QUOTE]

Ja to uwielbiam lato ,ale jak jest jeszcze temperatura do wytrzymania a nie taki gorąc , ze nic się nie chce :loveu:

[quote name='understandme']Cześć! :hand:

Ale u Was latem zawiało :loveu:

[URL]http://img843.imageshack.us/img843/6250/1043044.jpg[/URL] jaki słodziaczek :loveu:

Pozdrawiamy i życzymy Wesołych :D[/QUOTE]

Cześć :loveu:
Wstawiam stare foty , bo obecnie nie mam nowych ;) Wam również życzymy radosnych , rodzinnych Świąt Wielkanocnych :loveu:

Posted

Hej wszystkim :)

Nareszcie wolne chociaż muszę wracać do pracy już we wtorek :roll: jutro czeka mnie sprzątanie i takie tam przygotowania do świąt ;) w wolnej chwili może pójdziemy na dłuższy spacerek do porobię aktualne fotki :)
A dzisiaj w pracy było spoko byłam sama i poradziłam sobie :loveu: a tak się tego dnia bałam ...

To to wstawię wam zdjęcia Luśki i Sonki :loveu: