Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś w nocy odszedł AZOR, po prostu usnął. Juto miałby urodziny - 19. Nie doczekał. Biega teraz za TM ze swoją wieloletnią partnerką, dziećmi i wnukami, które żyły krócej od niego. Dla nas jedyne pocieszenie, że nie cierpiał. Nigdy go nie zapomnimy. Myślimy, że on nas też. Biegaj Azorku za TM bo ostatnio to już chodzić nawet nie mogłeś. Na pewno kiedyś się spotkamy ponownie..................

Posted

Azorku, może będę niedelikatna, ale w moich oczach stałeś się rekordzistą pięknego życia przepełnionego troską i miłością.
Odszedłeś cichutko i spokojnie- we śnie.
Za TM odzyskałeś młodość i wigor. Biegaj wiec szczęśliwy po tęczowych łąkach z naszymi psinami.

Posted

Dzięki Wam za tak miłe słowa. Azor był naprawdę wspaniałym psem, bezgranicznie oddanym opiekunem dla dzieci i wychowawcą dla obecnie żyjących z nami piesków. Nigdy, nigdy Go nie zapomnimy. W ostatnich dniach był już tak zmęczony życiem, że odnosiliśmy wrażenie, że On już czeka na koniec. Całe życie był w domu, w mieszkaniu. Na dwa dni przed rozstaniem poszedł w swój ulubiony kącik na podwórku i tam do końca pozostał. Mam nadzieję, że teraz biega do woli.................................

Posted

Odszedł od was swoim zmęczonym ciałkiem, ale pozostał w waszych sercach. Wrył się w waszą pamięć i tak już zostanie na zawsze.
Teraz tam, na tęczowych łąkach hasa sobie do woli z naszymi psinami. Razem się bawią, ale czasami zerkają w naszą stronę.

Posted

Tak dodam jeszcze, bo avatarek może mylić, Azor był labradorem.
Jakoś nie nauczyłem się jeszcze wstawiać zdjęć.
Pustkę po nim zapełnia adoptowana przez dogomanię Laba - prawie identyczna jak On. Jako ciekawostkę też dodam, że kiedy Azor przechodził za TM oba nasze haszczaki wyły i nie dały sie uspokoić. Ryczęliśmy razem z nimi. Dzisiaj jest juz trochę inaczej. Pocieszeniem jest to, że nie cierpiał.
Dołączył do swojego syna, który był z nami 11 lat, odszedł rok temu przez "dobroć" wspólmieszkańców nasze wsi.

Posted

Czytałam waszą historię ze ścisnietym sercem.
Azorku , cudowny przyjacielu .Jak bardzo muszą być twoi państwo szczęśliwi, że mogli być z Tobą tyle lat....
To piękne.
[*]
[*]
[*]
[*]

Posted

:placz: :placz: :placz:
Bardzo przykre są rozstania i wydaje mi się, że nie ma znaczenia wiek -zawsze jest za wcześnie!!!!!!!!!!!!!:placz: :placz: :placz:
Niestety wiem coś o tym!!!!!!