Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem jak to napisać........

Tassman został uśpiony. Miał jechać.
Jego prawny opiekun odwołał akcje eutanazji...... Kiedy zadzwonił w czwartek do schroniska aby potwierdzić ze jedzie w piatek i poprosić o nie karmienie go przed podróżą, usłuszał ze Tassman nie zyje - uśpiony....

Roizpętało sie piekło. Złożone zostanie doniesienie na policje i do UM na działanosć schroniska.
Tassman był w opłaconym hoteliku - nie w azylu!!!!

Mało tego - nie ma zwłok. Tłumaczy nam ze został podany utylizacji - ale nie chce podać gdzie i przez kogo.

Od piątku nie wiedziałam co pisać..... Rozpacz.... miałam nadzieje ze sie znajdzie, że go schowali.....

Boże mój - nie wiedziałam jak wam to napisać.... pierwszy raz w zyciu stchórzyłam...

Posted

wogle jak to poddany został etanazji z jakiej racji ???
tyle tu nie janosci nie podoba mi sie to wszystko , co sie wyprawia na tym swievcie ,przeciez wiedzieli ze tass jedzie co oni robia!!!!!
Kurde ale zwłoki maja jakis okres "waznosci"ze tak powiem , wiadomo kiiedy zostal uśpiony??????

Posted

został uspiony w czwartek z tego co mówią - do południa. Roland bał sie tam jechać - był w szoku.....

Zaskarżymy ich - nie darujemy.

Tak ogromnie sie cieszyłam ze ten pies ma szansę...... pierwsza noc spałam spokojnie.
A tu takie coś. Ja nie umiem sie zebrać do kupy.

Posted

Weterynarza trzeba szybko przetrzepac musi miec dokumentacje , tylko zeby sonbie nie uzupełnił , jak mozna uspic psa w holeliku toć to "prywatny" pies.!!!

Przeciez musi sie rozliczac ze srodków usypiającyhc, dziewczyny a nie ma tam u was nikogo kto na kontrole jaks moze wpasc w kazdej chwili ?
jesli jest szwindel to maja czas go zatuszować toć juz 2 dni mineły .. jakos niewierze niewiem ... nie chche mi sie wierzyc ze Tassek nie zyje.. :(

Posted

A jeśli go sprzedali żeby ... :shake:

Oj to nawet jak będzie kontrola, to przez te kilka dni wszystko uzupełnią, jak pisze Apbt_sól :mad:

Posted

tak tylko ze w pospiechu łatwo o błedy i to moze byc punkt zaczepienia , wypytac pracowników schronu osobno jak to było ... kurde trzeba jakos znalezc punkt zaczepenia .
po 1 DLACZEGO??????????

Posted

To może wreszcie to schronisko doczeka się kontroli z prawdziwego zdarzenia i śmierć psa nie będzie na darmo. W schronisku bytomskim dzieją się różne dziwne zdarzenia, dziewczyny bytomskie o tym pisały. Jeśli opiekun prawny Tasmana nie podpisał zgody na uśpienie nie mieli prawa tego zrobić. Trzeba pilnować policji, żeby nie potraktowała tego na zasadzie to tylko pies i na dodatek niebezpieczny, pilnować urzędu miejskiego, żeby nie "posprzątał".

Posted

najgorsze jest to ze Rolland podpisał w środę prośbe o eutanazje - pisłąm Wam. Potem odwołał - ale ma na to swiadków!! i biling! a pies był hotelowy!!!!!
Oto co zamierzamy jeszcze :
pismo do prezydenta bytomia z zadaniem odwolania i zakazem wstepu do schroniska anny n. (to ona jest odpowiedzalilana za uśpienie tassa)

Posted

Ja nie wierzę, że Tassman został uśpiony :shake: to podejrzana sprawa i oni jakiś numer zrobili z psem, chyba sprzedali go :mad: Przecież tacy jeżdżą po schroniskach i szukają dużych psów ............ :cool3: Może oni wspólnie jakiś biznes mają i to nie pierwszy pies tak znika??? :cool3:

To sprawa dla prokuratora i policji. Policja powinna wyjaśnić i odzyskać psa. :roll:

Posted

o matko, szczęka mi opadła:angryy:

jeśli jest cialo - to pół biedy - o ile można to tak nazwać....ale coś mi się telepie po łbie,że może....ale to nie musi być prawda - ale może go odkupili wiecie kto:shake: - ci co urządzają walki! taki pies to dla nich prawdziwy skarb!!!:angryy: a że było o nim głośno być może dowiedzieli się gdzie on jest i...

ale to tylko moje domysły:shake:

Posted

Przyznam szczerze że nic z tego nie rozumiem-ale zaczynam się martwić o inne psiaki jeszcze bardziej:placz::placz::placz:

Na to wygląda że mogą w takich miejscach co im się podoba:placz::placz::placz:

Posted

Ja i tak mam dowody-że na śląsku w dziwnych okolicznościach znikają amstaffy lub amstaffo podobne-ktos zasugerował że mam wnieśc sprawę do prokuratury-sama to sobie mogę..............

Posted

Ale w sprawie Tassmana to zgłosili na policję :roll: Kiedy będzie dochodzenie to może właśnie to dochodzenie uratuje i inne psiaki, które gdzieś trzymają - wydaje mnie się, że Tassman żyje :roll: