Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po prostu brak mi slow na to co sie stalo, jak dlugo ci bezczelni, bezmyslni bez serca ludzie zajmujacy etaty w schroniskach ktorych nigdy nie powinni otrzymac beda tam jeszcze egzystowac, kiedy to sie wreszcie skonczy, czy kiedykolwiek beda karani za swoje czyny? Miejmy nadzieje ze tym razem ta sprawa nie przejdzie bez echa, i nie skonczy sie umorzeniem sprawy.:-( :-( :-(

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Po prostu brak mi slow na to co sie stalo, jak dlugo ci bezczelni, bezmyslni bez serca ludzie zajmujacy etaty w schroniskach ktorych nigdy nie powinni otrzymac beda tam jeszcze egzystowac, kiedy to sie wreszcie skonczy, czy kiedykolwiek beda karani za swoje czyny? Miejmy nadzieje ze tym razem ta sprawa nie przejdzie bez echa, i nie skonczy sie umorzeniem sprawy.:-( :-( :-(

nie przejdzie bez echa ;)

A dlaczego uśpiono tasmana przez pomyłkę ? :roll:

Posted

Dlatego przez pomyłkę, bo najpierw opiekun Tassmana podjął decyzję o uśpieniu psiaka, ale potem to odwołał, ale niestety jakoś przez przypadek weterynarz schroniska przy ktorym znajduje się ten hotelik uspił Tassa :shake: :-(

• 2 weeks later...
    Posted

Niestety jestem zmuszona prosić o pomoc finansową.
    Pozostało do zapłacenia w lecznicy u dr Czogały i w sklepie za karme Tassa 250+50 zł.
    Na dzisiaj nie ma skąd wziąść tej kasy a rachunek wisi.

Kto może pomóc? - podam konto

Błagam Was o pomoc...

Posted

Barzo bardzo dziekuje. Nie chciałam zeby Madzia i Roland zostali z kłopotem. Oni wiele dla Tassa zrobili za zycia i jak widać robia dalej
    Pozostaje kwota "wisząca " w sklepiku. Nie jestem pewna czy pani kóra deklarowała ze wpłaci - wpłaciła.

Posted

czyli tak . Na teraz pozostało 250 zł które ma zapłacić fundacja.
    Jeżeli nie zapłaci - to jest do uregulowania 250 zł. jeszcze.
    Doddy - jescze raz bardzo Ci dziękuje. Ta kwota spędzała sen z powiek po prostu.
    Dziękuje.

Posted

Agusiazet - dziekuje bardzo. 50 zł. doszło.
    Jadę dzisiaj wpłacić do kliniki. Dług zmaleje o czasteczke. Ogromną cząsteczkę. Dziękuję. Poproszę o KP wpłaty. Nie mam skanera ale moze ktos mi zeskanuje i wkleję na wątek.

• 5 weeks later...
    Posted

Nikt nic nie pisze,wiadomo coś o tej sprawie uśpienia tasmana pomimo odwołania egzekucji ?

Dzisiaj słyszałam o psie z gliwic ,który jest wykorzystywany do walk potrzebujący pomocy.
    Brak słów ...:angryy: :angryy:

Posted

mój mąż dowiedział się o tym psie od kolegi,który mieszka w pobliżu tej osoby,jeśli można go wogóle nazwać człowiekiem :mad: .Pies jest czarno biały i ma liczne blizny i wyłysienia na pysku i łapach.Był widziany ostatnio ze świeżymi ranamin :angryy: Z tego co wiemy to jest to jedyny pies na tej posesji,więc np. walka o pozycję w stadzie odpada.Pies obecnie ma świeże rany :angryy: :angryy:
    Ten znajomy mojego męża wpadł na głupi pomysł zabrania mu psa w nocy,ponieważ pies przebywa na podwórku przed domem.Jest podobno bardzo przyjazny wobec ludzi.Może i głupi pomysł ,ale przecież nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :cool1:
    Ja mu poradziłam by w dzień zrobił zdjecia i poszedł z tym na policje,wtedy będzie można udowodnić właścicielowi jego czyny...
    Co sądzicie o tym ??co najlepiej zrobić,by wyszło na korzyść dla psa ?

Posted

aha... mi sie wlasnie zdawalo że policja malo zrobi :P z tego co tam mi moj kuzyn gadal to oni moga najwyzej kogos takiego co jakis czas kontrolowac :shake: bo niby rany sa ale nie ma dowodów na to jak powstaly :shake: bo sie go pytalam ostatnio jak byl a mial niedawno egzaminy z prawa i czegostamjeszcze (nie pamietam co to bylo :P) no ale moze jednak cos wiecej beda mogli zrobic... jakby rzeczywiscie byli swiadkowie to by ulatwilo sprawe :P

Posted

a ja sie wtrace bo mam mysl .
    Przydał by się ktos kto podkreci kolsia od tego psiaka , zapya o np. rodziców psa , powie ze pies teges.. fajny ..
    Ktoś kto liznał chciaz coś o apbt iorientuje się w np. w nazwach .
    Wtedy jesli maja miejsca walki lub inne tego typu rzeczy kolo sie powinien "otworzyć"
    mozna np. nagrać co nieco ....

policja bez dowodów nic ie zrobi Toz to samo musza być dowody i podstawy a koleś moze powiedziec ze pies uciekł i gdzieś sie pogryzł .

Prowokacja da dowody... ja wiem ze to takie paplanie z drugiego konca polski ale tak mi pzyszło teraz do głowy.

• 4 weeks later...
    • 1 month later...
    Posted

[quote name='Frotka']To jest i tak o niebo lepiej niz to, co bylo na tej stronie przedtem. Kilka osób interweniowało w tejs prawie. Może dlatego zmienili asotrymet na kulturalniejszy.
    Dziewczyny!!!!
    wiem, że ja kompletnie nie na temat, ale chyba mamy w schronisku w Szczecinie jednego psa z tej "hodowli" łańcuchowej!! http://www.pitbull.net.pl/szczenieta.html a konkretnie Krys'TYSON
    [SIZE=1]wl. Marcin Szczecin
    (skopiowałam nazwę z ich strony). Pies siedzi na kwarantannie i jest agresywny!!!!! Przepraszam, że Wam tu zaśmiecam, ale mam prośbę - czy ktoś może zrobić zrzut ekranu z tymi psami, żeby znowu nie pozmieniali zdjęć? Zaraz założę osobny temat i podam Wam link, ale proszę o pomoc, bo jeśli to ten pies, to trzeba ustalić JAK trafił do schroniska, CZEMU właściciel go nie szuka i wyciągnąć konsekwencje!

Posted

WYHODOWANE U NAS :

Krys' ZIBO
    [SIZE=2]
    (Tina X Paco)

Krys' ELMO 1L(GIS)
    [SIZE=1]wl. Maranga Kennel

(Tina X Paco)

Krys' JESSIE [SIZE=2]
    (Tina X Paco)

Krys' SANTO 1W
    [SIZE=2]