Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na wydarzeniu Mańka nie ma info? [URL]https://www.facebook.com/events/437310096321143/[/URL] tam chyba najlepiej zapytać o szczegóły bo są wolontariuszki które wychodzą z nim co tydzień.
A co do Cappucino to jeszcze przycisnę Gosie, może coś napisze albo może wie który wolontariusz się nim zajmuje.

Avid ugryzł wolontariuszkę jak wychodziła z boksu. Na spacerze nie było poroblemów. Na szczęście ma tylko siniaki. Mamy już jednego takiego psiaka który staje się agresywny przy wychodzeniu z boksu. Trudno powiedzieć jak będzie się zachowywał jak trafi do domu. W tą niedzielę był na spacerze i było ok.

Posted

[quote name='Astaroth']na wydarzeniu Mańka nie ma info? [URL]https://www.facebook.com/events/437310096321143/[/URL] tam chyba najlepiej zapytać o szczegóły bo są wolontariuszki które wychodzą z nim co tydzień.
A co do Cappucino to jeszcze przycisnę Gosie, może coś napisze albo może wie który wolontariusz się nim zajmuje.[/QUOTE]

nie mam fb i nie poruszam się po nim wcale... dlatego prośba o dane, możesz wkleić tutaj? do tych pierwszych postów?
ciotka od tekstów też nie porusza się po fb

Posted

nie wiem czy treść wydarzenia jest dostępna dla niezalogowanych jakby co to ona:
Maniuś to psiak, w którego żyłach prawdopodobnie płynie krew Amstaffa.

To pies, który kocha ludzi całym swoim małym - wielkim
serduszkiem. ♥

Kiedy ujrzy człowieka, staje na dwóch łapkach przy kracie, dwie inne wystawia za nie, chcąc przybliżyć człowieka do siebie. Wystawia główkę i prosi by poświęcić mu choć chwilkę.

Gdy człowiek da się zaprosić i wejdzie do środka, Maniuś cieszy się z całych sił. Przytula się jak najmocniej potrafi, rozdaje buziaki i
wpatruje się w swojego gościa oczkami pełnymi zaufania i miłości.

Totalnie się poddaje człowiekowi, kładzie się na grzbiecie z łapakami do góry i nadstawia brzuszek do głaskania, nie tracąc przy tym kontaktu wzrokowego. Celebruje całym sobą tą chwilę radości.

Maniek to psiak, którego nie da się nie pokochać, wiem co mówię, bo jestem w nim zakochana do szaleństwa i nie ma osoby w schronisku, która, by go nie znała i nie kochała.Gdy odchodzi się od boksu,płacze... :-(

Maniuś robi się z dnia na dzień coraz smutniejszy, bardzo brak mu człowieka, po prostu gaśnie w
schronisku... :-( Bardzo pragnie, by ktoś go pokochał i stamtąd
zabrał... Może to będziesz Ty???

p.s. Maniusia trzeba po prostu poznać i się zakochać, zdjęcia nie oddadzą jego wspaniałego charakteru i uroku osobistego.

Posted

nie wiem jakie jeszcze informacje się przydadzą, w boksie siedzi z suczką, dogadują się dobrze, chodzi na smyczy, bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem, jak się stoi koło boksu to próbuje dotknąć chociaż łapą.

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Dziewczyny kochane jesteście :) Bardzo dziekuję za ogłoszenia dla korabiewszczaków ♥, zwłaszcza dla Kawusi. Kawa jest moją podopieczną więc jeśli ktoś ma bardziej szczegółowe pytania odnośnie jej zachowania i charakteru to służę pomocą.

Lolek- super wesoły pies, który poprostu nie przestawałby biegać za piłką. Baaaardzo silny. Pozytywny charakter ale właściciel musi być naprawdę aktywny i zapewnić psu jak najwięcej ruchu i rozrywki.

Avid- sympatyczny, posłuszny z potencjałem do ćwiczeń czy tresury ale zdecydowanie nie jest to łagodny pies. To mnie zaatakował i próbował zdominować przez ugryzienie dwie inne osoby ale bez poważniejszych skutków. Muszę jednbak powiedzieć, że ja się w stosunku do niego źle zachowałam bo to pies dominujący i trzeba do niego o odpowiednio podchodzić. Co tydzień wychodzi na spacer z dziewczynami i przy odpowiednim podejściu chodzi jak zegarek.
Nadaje się tylko i wyłącznie do odpowiedzialnego domu i stanowczego człowieka. Nie parowałabym go także z innymi psami. Dodam jeszcze, że Avid jest wysoki i naprawdę prześliczny.

MAniuś- ma wspaniały dom :)

Posted

a własnie dziś opatrzyłam na ten wątek i zastanawiałam się, co z "mordercami" korabiewickimi.

mój 8-kilowy tymczas jakiś czas temu dziabnął sąsiada i ten też się zaczął usprawiedliwiac, ze to jego wina ;-).