ostatniaszansa Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 "Rodan mieszka na podwórku niedaleko Opoczna. Jego dotychczasowa właścicielka, schorowana ponad 80 letnia staruszka , wyjeżdża 15 listopada na całą zimę do swojej córki, psa oczywiście nie zabiera. Podjęła decyzję o jego uśpieniu. Zakładam ,że przy zdrowych zmysłach weterynarz nie będzie chciał uśpić zdrowego, młodego psa ale zawsze znajdzie się jakiś pomocny i "uczynny" sąsiad ,który problem rozwiąże :( Błagam nie pozwólmy go zabić. Pilnie poszukiwany DS lub DT. Psiak jest bardzo wesoły,posłuszny, przyjazny dla innych zwierząt ( psy, koty) , uwielbia się bawić jak na szczeniaka przystało, lubi dzieci, nie potrafi tylko chodzić na smyczy. Tel.kontaktowy w sprawie potencjalnego domku dla psiaka 693-833-350" Ten anons na prośbę znajomej skopiowałam z fb,, negocjują przedłużenie terminu pobytu Rodana w dotychczasowym miejscu ,ale czas niemiłosiernie ucieka :shake: https://www.facebook.com/events/434405159948960/?context=create link do wydarzenia na fb Pomóżmy uratować tego psiaka Quote
ostatniaszansa Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 beataczl napisał(a):podnosze i wchodze na fejsa... Dziękuje im nas więcej tym więcej pomysłów i szansa na uratowanie Rodana . Ewa Quote
beataczl Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Dziękuje im nas więcej tym więcej pomysłów i szansa na uratowanie Rodana . Ewa dokladnie.. szkoda psiaka taki mlody szczeniak , bardzo ladny taki w typie ON chyba.. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=197586667044041&set=oa.387144508030528&type=1&relevant_count=1&ref=nf Quote
kabaja Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 podnoszę ,bo to pilne i nie możemy tak psiaka zostawić Quote
beataczl Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='kabaja']podnoszę ,bo to pilne i nie możemy tak psiaka zostawić dokladnie. jakies ogloszenia na szybko by sie przydaly... kopiuje z fejsa: Aleksandra Wyrzykowska Żach Moja babcia szuka psa i może dac mu dom stały Okolice Warszawy. 5 godz. temu przez: telefon komórkowy · Nie lubię · 20 Quote
Rumi. Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='beataczl']dokladnie. jakies ogloszenia na szybko by sie przydaly... kopiuje z fejsa: Aleksandra Wyrzykowska Żach Moja babcia szuka psa i może dac mu dom stały Okolice Warszawy. 5 godz. temu przez: telefon komórkowy · Nie lubię · 20 Tylko czy babcia da sobie radę? Aby za jakiś czas znowu nie był do oddania... Rodan jest już na psygarnij ;) Quote
beataczl Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Rumi.']Tylko czy babcia da sobie radę? Aby za jakiś czas znowu nie był do oddania... Rodan jest już na psygarnij ;)[/QUOTE] zobaczymy co na fejsie na to.... dzieki za psygarnij :) Quote
kabaja Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 i co udało się Rodanowi załatwić jakieś bezpieczne miejsce ? Quote
ostatniaszansa Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 [quote name='kabaja']i co udało się Rodanowi załatwić jakieś bezpieczne miejsce ?[/QUOTE] Wątek założyłam na prośbę Agaty Skrzeczyńskiej Zwierzoluba ale nie dogomaniaczki , rozmawiałam z nią wczoraj wieczorem i cisza :( Ewa Quote
Rumi. Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Ja rozmawiałam z nią wczoraj, ponieważ dzwoniła do mnie osoba z psygarnij, że mają dt w okolicach krk, zapewniają mu karmę i szukanie domu, lecz Pani powiedziała że jest osoba z krakowa która ma przyjechać i go oglądnąć w weekend więc narazie nie trzeba... jakoś szczerze powiedziawszy się nie przejęła moją propozycją, choć psygarnij wszystko zapewnia, karmę dowóz i szukanie domu.... Osobiście miałabym dt na oku. Mam dzwonić po weekendzie Quote
iwonamaj Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Jestem na FB, dołączyłam i udostępniam... Quote
Zefirek2 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 (edited) ja osobiście mam mocno mieszane uczucia co do psygarnij........ wiem o bardzo dziwnej sytuacji bliźniaczo podobnej sunia szczeniak adoptowana ze schronu, po kilku dniach wizja powrotu za kraty szukanie na cito DT/DS byle nie schron, jak rycerz na białym koniu pojawił się chłopak z psygarnij błyskawiczna oferta pomocy, DT w kompleksowej wersji żyć nie umierać, przyjechał zabrał psa i....ślad po niej zaginął. Do dnia dzisiejszego nie można dowiedzieć co sie stało z sunią i gdzie jest?? Nie chciał udzielić żadnej odpowiedzi, kręcił i kombinował ile wlezie. Najpierw powidział,że sunia w DT u jego znajomych potem w mig w DS, na pytanie o możliwość kontaktu odpowiedź" właściciele nie życzą sobie kontaktu", na prośbę o zdjęcia suni też zero odzewu, mało tego jeszcze zaczął wygrażać dziewczynie, która uporczywie próbowała ustalić co się z sunią stało,że ją opisze w necie ( ona też jest wolontariuszką). W efekcie sunia przepadła bez wieści i raczej nic dobrego jej nie spotkało a ta dziewczyna do dziś sobie wyrzuca ,że przez nią zginął pies bo tak szybko zaufała "cudownej" ofercie pomocy. Nie dziwię się, że nie wszyscy tak szybko wpadają w zachwyt , "nie wszystko złoto co się świeci niestety", a mówić, obiecywać czy pisać w necie można wszystko. Zasada ograniczonego zaufania , dobrze się na tym wychodzi. Edited November 6, 2012 by Zefirek2 Quote
Rumi. Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Zefirek2 napisz mi na pw. o jakiego psa chodzi i skąd została wzięta, postaram się dowiedzieć o co kaman. Quote
kabaja Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 co tam u Rodana .Z fb wyczytałam ,że może bedzie miał Ds .Czy to prawda ? Quote
Zefirek2 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Tak , prawdopodobnie będzie miał.... pożyjemy zobaczymy czy tak się stanie .Mam nadzieję, że tak :) Quote
kabaja Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 w takim razie mocno trzymam kciki aby to był ten dom Quote
jola_li Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 I ja trzymam mocno kciuki - oby Rodan znalazł swój ostatni dom! Quote
beataczl Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 kopiuje z fejsa: [h=5]Przyszła Pani Rodanka potwierdziła ,że się zdecydowała i po chłopaka przyjedzie. Wszystko umówione na poniedziałek :). jeszcze 3 dni i Rodan powinien zamieszkać w swoim nowym domku :)[/h] Quote
kabaja Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 poniedziałek już jutro .Kciuki zaciśnięte aby Rodan jutro był już w swoim domu. Quote
Recommended Posts