Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Rodan mieszka na podwórku niedaleko Opoczna. Jego dotychczasowa właścicielka, schorowana ponad 80 letnia staruszka , wyjeżdża 15 listopada na całą zimę do swojej córki, psa oczywiście nie zabiera. Podjęła decyzję o jego uśpieniu. Zakładam ,że przy zdrowych zmysłach weterynarz nie będzie chciał uśpić zdrowego, młodego psa ale zawsze znajdzie się jakiś pomocny i "uczynny" sąsiad ,który problem rozwiąże :( Błagam nie pozwólmy go zabić. Pilnie poszukiwany DS lub DT. Psiak jest bardzo wesoły,posłuszny, przyjazny dla innych zwierząt ( psy, koty) , uwielbia się bawić jak na szczeniaka przystało, lubi dzieci, nie potrafi tylko chodzić na smyczy. Tel.kontaktowy w sprawie potencjalnego domku dla psiaka 693-833-350"

Ten anons na prośbę znajomej skopiowałam z fb,, negocjują przedłużenie terminu pobytu Rodana w dotychczasowym miejscu ,ale czas niemiłosiernie ucieka :shake:

https://www.facebook.com/events/434405159948960/?context=create link do wydarzenia na fb

Pomóżmy uratować tego psiaka

Posted

[quote name='Rumi.']Tylko czy babcia da sobie radę? Aby za jakiś czas znowu nie był do oddania...

Rodan jest już na psygarnij ;)[/QUOTE]

zobaczymy co na fejsie na to....

dzieki za psygarnij :)

Posted

[quote name='kabaja']i co udało się Rodanowi załatwić jakieś bezpieczne miejsce ?[/QUOTE]

Wątek założyłam na prośbę Agaty Skrzeczyńskiej Zwierzoluba ale nie dogomaniaczki , rozmawiałam z nią wczoraj wieczorem i cisza :(
Ewa

Posted

Ja rozmawiałam z nią wczoraj, ponieważ dzwoniła do mnie osoba z psygarnij, że mają dt w okolicach krk, zapewniają mu karmę i szukanie domu, lecz Pani powiedziała że jest osoba z krakowa która ma przyjechać i go oglądnąć w weekend więc narazie nie trzeba... jakoś szczerze powiedziawszy się nie przejęła moją propozycją, choć psygarnij wszystko zapewnia, karmę dowóz i szukanie domu.... Osobiście miałabym dt na oku. Mam dzwonić po weekendzie

Posted (edited)

ja osobiście mam mocno mieszane uczucia co do psygarnij........ wiem o bardzo dziwnej sytuacji bliźniaczo podobnej sunia szczeniak adoptowana ze schronu, po kilku dniach wizja powrotu za kraty szukanie na cito DT/DS byle nie schron, jak rycerz na białym koniu pojawił się chłopak z psygarnij błyskawiczna oferta pomocy, DT w kompleksowej wersji żyć nie umierać, przyjechał zabrał psa i....ślad po niej zaginął. Do dnia dzisiejszego nie można dowiedzieć co sie stało z sunią i gdzie jest?? Nie chciał udzielić żadnej odpowiedzi, kręcił i kombinował ile wlezie. Najpierw powidział,że sunia w DT u jego znajomych potem w mig w DS, na pytanie o możliwość kontaktu odpowiedź" właściciele nie życzą sobie kontaktu", na prośbę o zdjęcia suni też zero odzewu, mało tego jeszcze zaczął wygrażać dziewczynie, która uporczywie próbowała ustalić co się z sunią stało,że ją opisze w necie ( ona też jest wolontariuszką). W efekcie sunia przepadła bez wieści i raczej nic dobrego jej nie spotkało a ta dziewczyna do dziś sobie wyrzuca ,że przez nią zginął pies bo tak szybko zaufała "cudownej" ofercie pomocy. Nie dziwię się, że nie wszyscy tak szybko wpadają w zachwyt , "nie wszystko złoto co się świeci niestety", a mówić, obiecywać czy pisać w necie można wszystko. Zasada ograniczonego zaufania , dobrze się na tym wychodzi.

Edited by Zefirek2
Posted

kopiuje z fejsa:

[h=5]Przyszła Pani Rodanka potwierdziła ,że się zdecydowała i po chłopaka przyjedzie. Wszystko umówione na poniedziałek :). jeszcze 3 dni i Rodan powinien zamieszkać w swoim nowym domku :)[/h]