Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Ogłoszeń nie ma. Ciężko tak wydawać bez sterylki, ale można spróbować. Tylko się boję, żeby potem osoba adoptująca nie zgłosiła za pół roku problemu ze szczeniakami.

Edited by toyota
Posted

Zapytam moją zaprzyjaźnioną fundację , czy dadzą radę jeszcze w tym roku wysterylizować mała suczkę, już kilka razy mi pomagali. Szkoda ,że koniec roku blisko i fundusze się kończą :( Ostatnia umawiana sterylka jest już z dopłatą :( , ale zobaczymy co mi powiedzą. Mogę ją wziąć na DT , jeśli nic bliżej się nie znajdzie ,tylko jak ogranąć jej transport do W-wy?? A tu cisza na wątku i wydarzeniu też, nie wiem co robić?

Posted

Sterylkę może sfinansować Sterylkowa Skarbonka, gdzie jestem stałą deklarowiczką, tylko muszę podać adres i cenę zabiegu: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto[/url]. Jeśli chodzi o transport to na pewno coś się wymyśli.

Posted

[quote name='Zefirek2']Zapytam moją zaprzyjaźnioną fundację , czy dadzą radę jeszcze w tym roku wysterylizować mała suczkę, już kilka razy mi pomagali. Szkoda ,że koniec roku blisko i fundusze się kończą :( Ostatnia umawiana sterylka jest już z dopłatą :( , ale zobaczymy co mi powiedzą. Mogę ją wziąć na DT , jeśli nic bliżej się nie znajdzie ,tylko jak ogranąć jej transport do W-wy?? A tu cisza na wątku i wydarzeniu też, nie wiem co robić?[/QUOTE]
Zefirku, jest skarpeta sterylkowa, pomoże :)
A wzięłabyś tę maliznę?
A jak ona po pogryzieniu, ma rany czy już wyleczona?

Posted (edited)

Ona nie miała poważnych ran, pracownik był w pobliżu i szybko zareagował. Obyło się bez szycia i nie ma już po tym śladu.

Zefirku, czy Ty byś mogła w razie czego gdzieś po nią wyjechać w Warszawie, bo tak pod same drzwi to będzie ciężko ją dostarczyć ? Myślę o takim transporcie przy okazji.

Edited by toyota
Posted

Jasne,że tak jeśli dotrze do W-wy to nie ma problemu odbiorę ją skąd będzie trzeba. A tą sterylkę ze skarpety sterylkowej mozna będzie zrobić w W-wie? Jesli trafi do mnie na DT będę potrzebowała Waszego wsparcia w ogłaszaniu małej i szukaniu DS ,resztę ogarnę :)

Posted (edited)

Obojętnie gdzie Sterylkowa Skarpeta finansuje, proszą tylko o jakąś przystępną cenę dla bezdomniaka. Może to być problem w Warszawie. Najwyżej trzeba będzie zrobić bazarek na ten cel, jakby nie udało się otrzymać 100 % zwrotu. Najczęściej taka mała suczka -to max oddają 260 zł.

Edited by toyota
Posted

Raczej wątpię,że zmieścimy sie w tej kwocie w Wawie. Tu drożyzna strszna i niewielkie ma znaczenie ,że to bezdomniak :(. Za 250 zł może uda się ją ciachnąć w weta w Starych Babicach to bardzo blisko W-wy . Moją ostatnią znajdkę też małą około 7 kg, tylko taką na wysokich łapkach chcieli zrobić za 250 zł. Zadzwonię jeszcze do tej fundacji i dowiem się czy jest szansa na sterylkę w tym roku. Wtedy miałbyśmy to gratis, no może z 50 zł dopłatą :) Ona szczenna raczej nie jest??

Posted

Nie, nie ! W schronisku nie ma takich numerów, żeby się psy rozmnażały. Jeszcze by tego brakowało. Odzielnie są suki i psy, chyba, że pies wykastrowany, bo niektóre psy kastrują.

Posted

Ufff, jakoś optymizmem powiało na tym watku :)
Sama bym na taka maliznę się skusiła na taką suczynkę , ale wzięliśmy wczoraj sunię w ciąży, ostatni moment - błąkała sie ok. miesiaca.

Posted

[quote name='Zefirek2']Jasne,że tak jeśli dotrze do W-wy to nie ma problemu odbiorę ją skąd będzie trzeba. A tą sterylkę ze skarpety sterylkowej mozna będzie zrobić w W-wie? Jesli trafi do mnie na DT będę potrzebowała Waszego wsparcia w ogłaszaniu małej i [B]szukaniu DS[/B] ,resztę ogarnę :)[/QUOTE]

ja dla Lusi prowadze wydarzenie na fb w sprawie domku

Posted

Rozmawiałam z fundacją w sprawie sterylki suni, będzie możliwa niestety z dopłatą 100 zł :( chcieli już ją umawiać ( nie powiedziałam im ,że ona jeszcze hen daleko :(

Posted

O losie dopiero teraz przeczytałam wiadomość :( w pracy mam poblokowane strony nie związane z nią i nie mogę korzystać z dogo , rano sprawdzałam ale nie było wtedy jeszcze żadnej wiadomości :( Szkoda, wielka szkoda...... bo w czwartek mogłaby być już sterylka ( termin zaklepany)

Posted

widze, ze toyota nie kontaktowala sie z toba? to ja napisze, niunia i tak by nie mogla wtedy jechac do ciebie, bo nie bylo juz dla niej miejsca :sad: jechaly az 3 psiaki i bez zadnych transporterkow tylko "luzem", jeden z przodu, a dwa z tylu, byly to psy, ktore wczesniej sie nie znaly, wiec trzeba je bylo w miare oddzielic od siebie i nie bylo szans na to, aby wcisnac pomiedzy nie kolejnego, bo nie wiadomo jakby to sie skonczylo... w zwiazku z tym bedzie trzeba zorganizowac transport dla Lusi...