toyota Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 (edited) Mała została uratowana w ostatniej chwili przed pogryzieniem, a może nawet zagryzieniem. Pracownik był w pobliżu. Bardzo się boi i przebywa w klatce. Zastanawiają się gdzie ją dołożyć. W schronie przepełnienie i w większości same duże psy. Ogólnie to wesoły i niebojaźliwy psiak, tylko po tych przejściach taka wystraszona :(. Lusia bardzo wypiękniała w BDT u Zefirka2 :): Edited December 11, 2012 by toyota Quote
Zefirek2 Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Jeju jakie biedactwo, a tu taka cisza na wątku :(. Wiadomo coś więcej o niej, jak ona do innych psiaków zwłaszcza mniejszych od siebie, jakiego usposobienia, ile ma lat itd. ? Zastanawiam sie nad Dt dla niej, mam dwa niespełna 3 kg psiaki ( niesamowicie łagodne i przyjacielskie), pracuję więc cześć dnia psiaki spędzałyby same, dlatego byłoby dobrze gdyby sunia była spokojnego charakteru . Quote
toyota Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Po schronisku to często psiaki są dosyć "warczące" w stosunku do innych psów w domu, tzn. bronią miski, mogą być zazdrosne o Ciebie. Jednak ona mi nie wygląda na zbyt wojowniczą, tak żeby miała zrobić krzywdę. Jeszcze się jej przyjrzę dokładnie pod tym kątem i wypytam pracowniczkę, bo akurat najfajniejsza pracowniczka miała pod opieką te boksy, w których była sunia, więc moge mieć rzetelne informacje na jej temat. A jakiej płci masz te swoje maleństwa ? Quote
toyota Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 Ona jest mała, może góra 7 kg, ale w porównaniu do 3 kg yorka to jest duża ;). Quote
Zefirek2 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Mam piesa i sunię, z czego chłopak to ciamajdka jakich mało :) Miałam już kilka tymczasów i zawsze było ok.Trafiały mi się bardzo spokojne, zrównoważone psiaki. Super się dogadywały, wychodząc z domu i zostawiając je same nigdy nie zostawiam jedzenia w misce. Karmię przed wyjściem a potem tylko woda do dyspozycji. Z racji wielkości moich mogę tymczasowac tylko malutkie psinki, bo z większym to nawet zabawa może żle się skończyć ( ostatnia mimo,że mała tymczasowiczka 7 kg, w pogoni za piłką staranowała Mikego -efekt pękniete więzadło krzyżowe w kolanie ) ,zresztą moje się boją , uciekają a przyparate do "muru" udają bohaterów, staja na tylnych łapkach i warczą odstraszająco. Wygląda to niebotycznie pociesznie ,ale niewiadomo jak taki nowy pies może na to zareagować :(. Quote
toyota Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 Tutaj jeszcze jedno zdjęcie, sunia stoi za jamnikowatym pieskiem, jest podobnej wielkości: Quote
toyota Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 Upewniłam się w schronisku u zaufanej pracowniczki - mała jest bezkonfliktowym i wesołym stworzonkiem. Nie ma adhd, nie jest nadopobudliwa, dobrze dogaduje się z psami w boksie. Quote
kolejna kobietka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 (edited) jestem i ja... to zdjecie boksu w ktorym jest sunia, to jest ten boks w ktorym zostala pogryziona, czy juz jej nowy? Edited November 6, 2012 by kolejna kobietka Quote
kolejna kobietka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [COLOR=#ff0000]WYDARZENIE[/COLOR] Lusi na fb: [url]https://www.facebook.com/events/225795157551771/[/url] Quote
iwonamaj Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Dołączyłam, zaprosiłam, udostępniłam :) Quote
mimiś Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 zapisuje sunie.toyota,masz zapchana skrzynkę;) Quote
Zefirek2 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Jeśli ktoś chciałby ją wziąć na Dt to musi osobiście odebrać ją ze schronu? Quote
toyota Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 Nie. Sunia jest raczej młoda, ale jeszcze dopytam. Quote
Sara2011 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Czy zgłosił się jakiś potencjalny DT/DS dla tej suni? Quote
toyota Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 [quote name='Sara2011']Czy zgłosił się jakiś potencjalny DT/DS dla tej suni?[/QUOTE] Nie, chyba, że Zefirek2 się zdecyduje. Quote
Sara2011 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='toyota']Nie. Sunia jest raczej młoda, ale jeszcze dopytam.[/QUOTE] Toyota, a dopytałaś o wiek tej suni? I co z nią? Jest jakiś potencjalny domek na horyzoncie? Quote
toyota Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 Nie ma za bardzo kogo zapytać o wiek. Nie natrafiłam na weta. Domu nie ma. Quote
Zefirek2 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Do kiedy Lusia ma kwarantannę? Urabiam TŻ odnośnie Dt dla niej, jestem już w końcówce negocjacji :) . Instnieje możliwość ,żeby ją dowieźć do Wawy jakoś? Nie jestem mobilna niestety :( Quote
toyota Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 Ona już długo jest w schronisku. Dawno po kwarantannie. U nas schodzą głównie szczeniaki, a jeśli dorosłe to najczęściej samce. Taka mentalnośc, żeby nie było problemów z cieczką, chyba, że suka jest rasowa. Quote
Recommended Posts