Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Mała została uratowana w ostatniej chwili przed pogryzieniem, a może nawet zagryzieniem. Pracownik był w pobliżu.

Bardzo się boi i przebywa w klatce. Zastanawiają się gdzie ją dołożyć. W schronie przepełnienie i w większości same duże psy.

Ogólnie to wesoły i niebojaźliwy psiak, tylko po tych przejściach taka wystraszona :(.

Lusia bardzo wypiękniała w BDT u Zefirka2 :):

Edited by toyota
  • Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeju jakie biedactwo, a tu taka cisza na wątku :(. Wiadomo coś więcej o niej, jak ona do innych psiaków zwłaszcza mniejszych od siebie, jakiego usposobienia, ile ma lat itd. ? Zastanawiam sie nad Dt dla niej, mam dwa niespełna 3 kg psiaki ( niesamowicie łagodne i przyjacielskie), pracuję więc cześć dnia psiaki spędzałyby same, dlatego byłoby dobrze gdyby sunia była spokojnego charakteru .

Posted

Po schronisku to często psiaki są dosyć "warczące" w stosunku do innych psów w domu, tzn. bronią miski, mogą być zazdrosne o Ciebie. Jednak ona mi nie wygląda na zbyt wojowniczą, tak żeby miała zrobić krzywdę.

Jeszcze się jej przyjrzę dokładnie pod tym kątem i wypytam pracowniczkę, bo akurat najfajniejsza pracowniczka miała pod opieką te boksy, w których była sunia, więc moge mieć rzetelne informacje na jej temat.

A jakiej płci masz te swoje maleństwa ?

Posted

Mam piesa i sunię, z czego chłopak to ciamajdka jakich mało :) Miałam już kilka tymczasów i zawsze było ok.Trafiały mi się bardzo spokojne, zrównoważone psiaki. Super się dogadywały, wychodząc z domu i zostawiając je same nigdy nie zostawiam jedzenia w misce. Karmię przed wyjściem a potem tylko woda do dyspozycji. Z racji wielkości moich mogę tymczasowac tylko malutkie psinki, bo z większym to nawet zabawa może żle się skończyć ( ostatnia mimo,że mała tymczasowiczka 7 kg, w pogoni za piłką staranowała Mikego -efekt pękniete więzadło krzyżowe w kolanie ) ,zresztą moje się boją , uciekają a przyparate do "muru" udają bohaterów, staja na tylnych łapkach i warczą odstraszająco. Wygląda to niebotycznie pociesznie ,ale niewiadomo jak taki nowy pies może na to zareagować :(.

Posted

Upewniłam się w schronisku u zaufanej pracowniczki - mała jest bezkonfliktowym i wesołym stworzonkiem. Nie ma adhd, nie jest nadopobudliwa, dobrze dogaduje się z psami w boksie.

Posted

[quote name='toyota']Nie.

Sunia jest raczej młoda, ale jeszcze dopytam.[/QUOTE]

Toyota, a dopytałaś o wiek tej suni? I co z nią? Jest jakiś potencjalny domek na horyzoncie?

Posted

Do kiedy Lusia ma kwarantannę? Urabiam TŻ odnośnie Dt dla niej, jestem już w końcówce negocjacji :) . Instnieje możliwość ,żeby ją dowieźć do Wawy jakoś? Nie jestem mobilna niestety :(

Posted

Ona już długo jest w schronisku. Dawno po kwarantannie. U nas schodzą głównie szczeniaki, a jeśli dorosłe to najczęściej samce. Taka mentalnośc, żeby nie było problemów z cieczką, chyba, że suka jest rasowa.