Jump to content
Dogomania

Mimi- sznaucerek miniaturka w DS :))))))))))))))))).

Recommended Posts

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma problemu, tak jak pisała kasjas, w niedzielę też otwarte. Istnieje możliwość, żeby odebrać psiaka po godzinach, wówczas muszę mieć dane do adopcji, jadę z danymi do biura (do godz. 12 w weekend lub do 16 w dni powszednie), wypisują papiery i zostawiają do podpisania w kanciapie. Wówczas pies może być wydany obojętnie o której godzinie. Po psiaka też muszę podjechać do schroniska z osoba adoptującą, bo po godzinach brama jest zamknięta.

Posted (edited)

[quote name='toyota']Nie ma problemu, tak jak pisała kasjas, w niedzielę też otwarte. Istnieje możliwość, żeby odebrać psiaka po godzinach, wówczas muszę mieć dane do adopcji, jadę z danymi do biura (do godz. 12 w weekend lub do 16 w dni powszednie), wypisują papiery i zostawiają do podpisania w kanciapie. Wówczas pies może być wydany obojętnie o której godzinie. Po psiaka też muszę podjechać do schroniska z osoba adoptującą, bo po godzinach brama jest zamknięta.[/QUOTE]

Dla mojego brata to już chyba 9 rano to już jest późno, on zwykle wyjeżdza koło 4 rano spod Siedlec więc pewnie koło 7-8 rano byłby w Grudziądzu. On jeszcze o niczym nie wie ale mam nadzieję że nie odmówi, najwyżej trochę pomarudzi:p. W końcu po moją Sarę też jeździł aż pod Zamość i mi przywiózł do Gorzowa, więc wprawę w wożeniu dogomaniackich psiaków juz ma:-).
Czy byłaby możliwość przygotowania dokumentów np. w sobotę i odbiór suni w niedzilę przed otwarciem schronu? Czy tam ktoś ma dyżur całodobowy? Czy brat mógłby podpisać dokumenty adopcyjne za mnie?
No i co robimy z tą sterylką? Na jaką kwotę można by było liczyć ze Skarbonki Sterylkowej? Może na pozostałą, brakującą kwotę zrobimy jakąś zbiórkę albo może ktoś jest w stanie zrobić bazarek?

Edited by Sara2011
Posted

Jeśli Pani z Koła nadal chce adoptować suczkę to z ręką na sercu mogę powiedzieć, że jest to odpowiednia osoba :)
Byłam w maju z Karolcią na wizycie, fajne warunki, świetni ludzie, z chęcią ich odwiedzę kolejny raz :)

Posted

[quote name='Ag_konin']Jeśli Pani z Koła nadal chce adoptować suczkę to z ręką na sercu mogę powiedzieć, że jest to odpowiednia osoba :)
Byłam w maju z Karolcią na wizycie, fajne warunki, świetni ludzie, z chęcią ich odwiedzę kolejny raz :)[/QUOTE]

Z tym ze ta Pani z Koła chyba nie odpowiada na maila Toyoty. Przynajmniej tak było jeszcze chyba 2 dni temu. Nie wiem czy coś się zmieniło.

A ta Pani to była chętna jako DS czy DT?

Posted

Koresponduję z tą Panią od tygodnia. Zgłosiła się po małą z fb jako pierwsza, były czasem 2 dniowe przerwy w korespondencji, to przecież nic takiego, każdy ma jeszcze inne obowiązki.

Raczej DS. Pani się asekuruje w przypadku, gdyby się nie dogadała z jej psami (wtedy DT), ale to raczej nie powinno mieć miejsca, to maleństwo jest wystraszone i uległe. Jeśli ktoś ma jakieś pojęcie o psach to nie będzie problemu.

Posted

[quote name='toyota']Koresponduję z tą Panią od tygodnia. Zgłosiła się po małą z fb jako pierwsza, były czasem 2 dniowe przerwy w korespondencji, to przecież nic takiego, każdy ma jeszcze inne obowiązki.

Raczej DS. Pani się asekuruje w przypadku, gdyby się nie dogadała z jej psami (wtedy DT), ale to raczej nie powinno mieć miejsca, to maleństwo jest wystraszone i uległe. Jeśli ktoś ma jakieś pojęcie o psach to nie będzie problemu.[/QUOTE]

To kiedy Pani da odpowiedź że decyduje się na małą, taką na 100%. Bo jesli się nie zdecyduje to mój brat pojedzie po małą w niedzielę.
I gdyby Pani się zdecydowała to jak sprawa ze sterylką?

Posted

Saro, to może podaj mi swój telefon, bo za długo musiałabym się rozpisywać. Mój meil w razie jakby skrzynka była zapchana: suzuki@autograf.pl

Albo może kasjas u Ciebie mogłabym zasięgnąć rady, widzę, że jesteś specem od sznaucerów.

Posted

[quote name='toyota']Albo może kasjas u Ciebie mogłabym zasięgnąć rady, widzę, że jesteś specem od sznaucerów.

Malutkim... ;) Wielkim jest nasz maławaszka :) Kontakt do niej na stronie adopcyjnej sznaucerów, a swój przesyłam, moze będę umiała pomóc.

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
Asiu podejmij decyzje, Pani Asia z fb (same Asie hihi ja rowniez :P) mialaby juz na jutro transport i czeka na odpowiedz i nie wie co robic...

to na czyją decyzję czekamy? toyoty?

Posted

Kolejna kobietko odpisz proszę p. Asi, że Mimi znów miała biegunkę i nie było możliwości by ją adoptować, bo w trakcie leczenia nie wydają i tym bardziej nie można jej było zabrać na sterylizację :(.

W związku z tym o ile w ogóle ją wydadzą, to wolę, żeby najpierw pojechała do DT na leczenie.

Ja dzisiaj nie miałam ani chwili by do niej zadzwonić, bo jednocześnie pochorowało mi się dziecko.

Posted

Witaj|Asiu :)

Tu Asia z Koła :) Dziękuję za info bo już się martwiłam co się dzieje :(
A może ta biegunka jest spowodowana też stresem jaki niewątpliwie ma w tym schronie :(
Czy tego leczenia nie moglibyśmy przeprowadzić już w DS, żeby nie musiała się ciągle przyzwyczajać do nowego miejsca i otaczających jej osób?
Całe leczenie jestem w stanie pokryć z własnej kieszeni i tylko jak już będzie zdrowa przeprowadzić sterylkę.

Proszę przemyśleć - ja tu będę z niecierpliwością czekała na odpowiedź:)

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Pani dziecka - doskonale rozumiem, że w takiej sytuacji nie miała Pani czasu.

Pozdrawiam serdecznie