lika1771 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Toyota moze da rade ja wczesniej zabrac? Quote
malagos Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Najważniejsze, by tę biegunkę powstrzymać, bo będzie po psie..... Quote
toyota Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 Nie sterylizują w tym schronisku suk. Do Gdańska dużo bliżej. Quote
malawaszka Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 wrzucam ją na stronę sznaucerową - jakie namiary podać? Quote
toyota Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 (edited) 605060617, suzuki@autograf.pl Zdaniem pracowniczki to jest bardzo młoda suczka, pierwsza cieczka i pierwsza ciąża. Edited November 3, 2012 by toyota Quote
beataczl Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 gdyby ,wlasciciel" sie zglosil to wydadza szybciej sunie czy tez kwarantanna obowiazuje ? Quote
farmerka63 Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Chyba właśnie po to między innymi jest kwarantanna - żeby dać właścicielowi czas na odbiór psa . Podczas kwarantanny nie wykonuje się żadnych zabiegów weterynaryjnych - oczywiście poza niezbędnym leczeniem. Tak jest u nas. Quote
toyota Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Ona została znaleziona gdzieś przywiązana, więc raczej się właściciel nie zgłosi, ale według przepisów obowiązuje kawrantanna 2 tygodniowa na ewentualny odbiór. Quote
farmerka63 Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Jakież to proste i podłe zarazem - uwiązać do drzewa suczkę w wysokiej ciąży ..... :angryy::angryy::angryy: Quote
malawaszka Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 toyota czy ktoś dzwonił do Ciebie w jej sprawie? Quote
toyota Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 Dzwoniła pani z Olsztyna i proponowała fryzjera gratis. Oczywiście to za daleko, żebym tam jechała w tym celu. Jednak gdyby została adoptowana do Olsztyna, to propozycja tej pani jest nadal aktualna. Ponadto koresponduję mailowo z panią z Koła, która proponuje DT z ewentualnym DS, jeśli będzie się dogadywała z jej dwoma psiakami. Oczywiście konieczna byłaby wizyta PA, tym bardziej, że mała bedzie bez sterylki. Najlepiej gdyby została adoptowana przez fundację i dopiero przerejestrowana na nowego właściciela po dopełnieniu przez niego obowiązku sterylizacji. Malawaszko, czy Ty reprezetujesz fundację od sznaucerów czy działasz prywatnie ? Quote
kolejna kobietka Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 (edited) ooo Pani z Koła, to Pani Asia z fb, przekierowalam do ciebie... ktos na stronie Mikropsow napisal, ze jakby wzieli ja pod swoje skrzydla, to ma wolny dt, ale na razie tylko tyle... Edited November 5, 2012 by kolejna kobietka Quote
malawaszka Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='toyota'] Malawaszko, czy Ty reprezetujesz fundację od sznaucerów czy działasz prywatnie ?[/QUOTE] niestety nie mamy fundacji, gdyby to było bliżej, albo jak się nic bliżej nie znajdzie to możemy ją wziąć do DT i wysterylizować, ale ja na śląsku jestem... na fb pisało kilka osób że może dać jej DT - jest maleńka i słodka i ludzi to rusza bardzo; Quote
toyota Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 Mała już w tym tygodniu może opuścić schronisko. Po antybiotyku jej się poprawiło i od wczoraj już siedzi w boksach z psami. Boksy wyglądają tak. Budy nie są ocieplone i jest ich za mało: W takim większym jest 7-10 psów i jedna buda z dwoma wejściami: Trzeba ją zabrać ze schronu jak najszybciej ! Quote
malawaszka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Toyota a Pani która na fb się deklarowała? Asia Sz ????? Quote
toyota Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 Trzeba chyba PA zrobić, chyba, że ktoś zna tę Panią i może za nią ręczyć ? Pani ma pieska ze schronu w Koninie i miała wizytę PA. Czy ktoś wie, kto robi wizyty z tego schroniska, czy są to wolontariusze czy pracownicy ? Quote
malawaszka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 z Konina chyba wolontariusze robią/załatwiają wizyty to są dziewczyny stamtąd: http://www.dogomania.pl/forum/members/84161-martka1982 http://www.dogomania.pl/forum/members/68098-Karolcia_ko5 http://www.dogomania.pl/forum/members/103573-Ag_konin Quote
wilczy zew Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 na siedem psów są dwie budy :angryy: Quote
toyota Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 (edited) Jedna buda z dwoma wejściami :shake:. Edited July 2, 2013 by toyota Quote
wilczy zew Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 nie można nasłąć jakiejś kontroli,przecież to skandal Quote
kolejna kobietka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 ja tez jak to czytam, to juz mi rece opadaja, w sercu zatyka i nie wiem co robic? przeciez tak nie moze byc! :shake: :-(:-(:-( Quote
Sara2011 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Czy wiadomo juz czy ktoś zabierze tę sunię do DT /DS? Czy są chętni? Quote
Recommended Posts