Sara2011 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Mimi juz po sterylce i wróciła z Kasjas do domu. Już się wybudza powoli. Ja po pracy małą odbiorę od Kasjas. Pewnie później Kasjas napisze co i jak. Quote
kasjas Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Wszystko jest ok. Mimi pozdrawia ze szpitalnego łóżka ;) Taka bida.. Łapki zgolone, więc teraz to taki dziwny pinczerek ;) Sterylka wyniosła całe 94zł ze wszystkim, na fakturę przelewową. Ubranko w cenie. Około 17 Sara przyjedzie po stęsknioną niunię. Quote
toyota Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 Pewnie obie bardzo stęsknione ;). Quote
malawaszka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 kasjas napisał(a): Sterylka wyniosła całe 94zł ze wszystkim, na fakturę przelewową. Ubranko w cenie. to jak za darmo!!!!!! :klacz: wow!!! anioł nie wet :loveu: Quote
kasjas Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Gmina dofinansowała połowę, a specjalnie dla fundacji 20zł taniej. Ale generalnie ceny mają konkurencyjne w porównaniu do Gorzowa pełna sterylka suni do 10kg 216zł - 20zł dla fundacji. Quote
malawaszka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 kasjas napisał(a):Gmina dofinansowała połowę, a specjalnie dla fundacji 20zł taniej. Ale generalnie ceny mają konkurencyjne w porównaniu do Gorzowa pełna sterylka suni do 10kg 216zł - 20zł dla fundacji. aaa to w takim razie wielkie brawa dla Ciebie, że tak to zorganizowałaś :klacz: no to nadal mój wet nie do pobicia :D za małą sunię 120-130 zł płacimy Quote
kolejna kobietka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 [quote name='kasjas']Wszystko jest ok. Mimi pozdrawia ze szpitalnego łóżka ;) na takie wiesci czekalam :) Quote
kasjas Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 A tak w ogóle, to moje dzieci ja przechrzciły na Pipi :lol: Quote
wilczy zew Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 mam wrażenie,że uszy jej urosły :lol: Quote
kasjas Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Te uszy, to jest przeciwwaga dla całego wątłego ciałka :) Ona waży całe 4 kg :crazyeye: Quote
malawaszka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 no co TY??!!! :crazyeye: to teraz mniej niż Furia!!! szok! Quote
Sara2011 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Wydawało mi się ze wet jak ją wazył ostatnio to ważyła 4,7 kg a dzisiaj 4kg???/. Mi się wydawało ze ona lekko się zaokrągliła, ze już nie czuć tak kręgosłupka jak się ją głaszcze. Zadzwoniłam do weta zeby zapytac o tę wagę bo nie dawało mi to spokoju. Ważyła 3,7 kg wtedy, kiedy ją ważyłam, ja dodałam jej 1 kg. A dzisiaj do tego taka bidulka po tej sterylce. Leży taka beż życia. Nie wymiotuje , siku już też zrobiła. Quote
kasjas Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Sara2011 napisał(a):Wydawało mi się ze wet jak ją wazył ostatnio to ważyła 4,7 kg a dzisiaj 4kg???/. Mi się wydawało ze ona lekko się zaokrągliła, ze już nie czuć tak kręgosłupka jak się ją głaszcze. Zadzwoniłam do weta zeby zapytac o tę wagę bo nie dawało mi to spokoju. Ważyła 3,7 kg wtedy, kiedy ją ważyłam, ja dodałam jej 1 kg. A dzisiaj do tego taka bidulka po tej sterylce. Leży taka beż życia. Nie wymiotuje , siku już też zrobiła. 3,7?? Szok!! Jutro juz będzie lepiej. Quote
Sara2011 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Cioteczki, Mimi jest straaaaaaaasznie głodna. Ale chyba jej jeść nie będę dawała dzisiaj, dopiero jutro rano. Tak mi jej żal że nie mogę jej nakarmić. Quote
malawaszka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 teraz możesz jej dać odrobinkę jak się dobrze czuje i nie wymiotuje - ja zwykle daję coś lekkostrawnego Quote
toyota Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 Po sterylce można dać jedzonko, ale miękkie, nie suchą karmę (takie mam zalecenia zawsze od weta). Quote
Sara2011 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 (edited) Mimi dzisiaj nadal "osowiała", jest taka biedniutka ale juz lepiej niż wczoraj. Wieczorem troszkę zjadła, była strasznie głodna ale dostała tylko troszkę do zjedzenia. Dzisiaj rano już zjadła normalnie, dostała też antybiotyk. Siku robi normalnie ale koo jeszcze nie zrobiła, zobaczymy jak będzie na spacerku w południe. Po zjedzonym śniadanku powinna już coś zrobić. Mimi non stop próbuje drapać sobie rankę, muszę mieć na nią ciągle oko. Dzisiaj rano zajrzałam pod kubraczek do ranki ale jest bardzo ładna (o ile ranka może byc ładna:-)), sucha, nic się nie sączy. Edited December 1, 2012 by Sara2011 Quote
kolejna kobietka Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 dzielna dziewczynka :) przytulaski dla malenkiej :) :calus: Quote
wilczy zew Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Sara2011 napisał(a):Mimi dzisiaj nadal "osowiała", jest taka biedniutka ale juz lepiej niż wczoraj. moja 2 dni tak miała i jeszcze nie miała apetytu,będzie dobrze Quote
Sara2011 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Poker napisał(a):Jaka ona jest duża? Ile waży ? Mimi waży w tej chwili 4 kg. Quote
Sara2011 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 wilczy zew napisał(a):moja 2 dni tak miała i jeszcze nie miała apetytu,będzie dobrze Na spacerku Mimi zrobiła piękną kupkę:-). Teraz bawi się piszczącą zabawką. Jest weselsza.Wraca już do siebie:-). A z apetytem Mimi wcale nie było problemu, już wczoraj w dniu sterylki miała ogromny apetyt, z tym ze wczoraj z jedzonkiem trzeba było być ostrożnym. A dzisiaj rano pochłaniała tak śniadanko, jakby od tygodnia nic nie jadła. Quote
Recommended Posts