toyota Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 Super ! Sunia ma kwarantannę do jutra, ale bez szczepienia jej nie wydadzą, a więc dopiero jak będzie wet- prawdopodobnie w poniedziałek, będzie zaszczepiona. Zapytałam panią z Koła czy jest nadal zainteresowana adopcją , ale na razie nie dostałam odpowiedzi. Quote
Sara2011 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='kasjas'][B]Sara[/B] kochana, przecież wiesz, ze w Gorzowie sznupki są moje ;) :* Jak malutka nic nie znajdzie do 24/25 to ja jestem w Bydgoszczy w tych dniach, jak ktoś małą podrzuci, to zabiorę do Gorzowa... ale do siebie ;)[/QUOTE] Oj kochana moja, nic z tego. Jak mała przez najbliższy tydzień nic nie znajdzie to 19 listopada moj brat będzie jechał na trasie Siedlce-Gorzów i jak nic zmuszę go aby pojechał przez Grudziądz zamiast autostradą A2. Także małej 24/25 juz w schronie nie bedzie do tego czasu:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Quote
kasjas Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 No dobra, nie będę się kłóciła. Wiem, że u Ciebie psiaki mają dobrze :) Ale jakby co, to ja Ci ostrzygę, nie waż się iść do byle salonu, u mnie jest darmowo :) Quote
malawaszka Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 hahah a to dobre - bitwaaa :lol: trzymam kciuki żeby szybciej coś się udało!!!! szybciej bo mała nie może tak długo czekać :modla: Quote
Sara2011 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='kasjas']No dobra, nie będę się kłóciła. Wiem, że u Ciebie psiaki mają dobrze :) Ale jakby co, to ja Ci ostrzygę, nie waż się iść do byle salonu, u mnie jest darmowo :)[/QUOTE] O, super! to modny sznaucerkowy fryz Mimi już ma zapewniony;). Swoją drogą nie wiedziałam że strzyżesz psiaki:crazyeye:. Quote
kasjas Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 No jakby co, to w Gorzowie są dwa DT dla malutkiej :) Za mnie ręczy [B]maławaszka[/B], a ja ręczę za [B]Sarę[/B] ;) Jakby co, to zajmiemy się wspólnie dziewczynką, wyprowadzimy na sznupka i znajdziemy domeczek. Quote
kasjas Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='Sara2011']O, super! to modny sznaucerkowy fryz Mimi już ma zapewniony;). Swoją drogą nie wiedziałam że strzyżesz psiaki:crazyeye:.[/QUOTE] Nie wiem czy strzygę psiaki.. swoją czarnuchę przygotowuję na wystawy i nikt sie nie śmieje, więc chyba w normie ;) Dam radę też yorka zrobić, a reszty sie boję hehe Quote
toyota Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 Dziewczyny, kocham Was za to ! Jeśli chodzi o sterylkę, to jestem stałą deklarowiczką w Sterylkowej Skarbonce: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto[/URL] i poproszę o zwrot. Odmowy jeszcze nie dostałam. Muszę mieć adres gabinetu i cenę zabiegu. Quote
Sara2011 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='toyota']Dziewczyny, kocham Was za to ! Jeśli chodzi o sterylkę, to jestem stałą deklarowiczką w Sterylkowej Skarbonce: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto[/URL] i poproszę o zwrot. Odmowy jeszcze nie dostałam. Muszę mieć adres gabinetu i cenę zabiegu.[/QUOTE] Jeśli chodzi o Gorzów to tu sterylki są jakieś drogie porównując do innych miast. Jestem w tym temacie na bieżąco bo w październiku sterylizowałam sunię, która była u mnie na DT, tochę większa od Mimi bo ważyła 11 kg i sterylka wyniosła 320 zł. Dzwoniłam do kilku lecznic i porównywałam ceny i ta była najatrakcyjniejsza. Też korzystaliśmy ze Skarbonki Sterylkowej, sunię zgłosiła Funia z dogo, jako stała deklarowiczka. A sterylka odbyła się w lecznicy : [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Tahoma]Biomedlek Dariusz Chomiak[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Tahoma]ul. Kosynierów Gdyńskich 20a, 66-400 Gorzów Wlkp. [URL]http://www.weterynarz-gorzow.pl/[/URL] [/FONT][/COLOR][/SIZE] Ubranko posterylkowe zostało mi po poprzedniej suni więc koszt jego zakupu odpada jakby co:-). Quote
malawaszka Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 :crazyeye: ale dla bezdomniaka też taka cena????? Quote
farmerka63 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 . To może by się opłacało wysterylizować małą u nas... Mamy stałe zniżki dla bezdomniaków, a weci litościwie[B] nie chcą[/B] na nas zbić fortuny...;) Mogę jutro zadzwonić i zapytać o cenę. Wczoraj kastrowali nam sznaucerka mini - koszt 130 zł. Sterylka będzie oczywiście droższa, ale nie jakoś powalająco... Ubranko takoż posiadam po naszej osobistej miniaturce - zółte w czarne łapki ;) Quote
Sara2011 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='malawaszka']:crazyeye: ale dla bezdomniaka też taka cena?????[/QUOTE] Nie wiem czy tam są zniżki dla bezdomniaków, w każdym bądź razie weci wiedzieli że sunia jest bezdomna i że szukam dla niej domu. Żadnej zniżki jednak nie dostałam z tego względu, natomiast Pani wet tak była zauroczona sunią i przejęta tym, ze tak kochana i wrażliwa sunia nie ma domu że również zajęła się poszukiwaniem dla niej domu (wśród swoich znajomych). No i znalazła ale w tym czasie Figunia już wygrzewała doopkę w swoim DS:-). Być może gdybym poszła z kolejną bezdomną sunią na sterylkę, to jakąś zniżkę bym otrzymała ale tego nie wiem na daną chwilę. Quote
kasjas Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [B]Sara[/B] spytam koleżankę od bassetów, bo pisała, że którys wet ma zniżki dla bezdomnych, ale już na pewno taniej zrobi najlepszy wet w Gorzowie, czyli dr. Figiel z Barlinka ;) Quote
toyota Posted November 10, 2012 Author Posted November 10, 2012 Niestety w Grudziądzu też takie wysokie ceny. Sterylkowa Skarbonka może się nie zgodzić. W innych miastach za taką małą suczkę jest koszt 150 -200 zł góra. Quote
Myngey Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Inowrocław sterylka 180 zł ze wszystkim, a że bezdomna 140 zł -150 zł Quote
kasjas Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [B]Sara[/B] jak mała do Ciebie trafi, to w Strzelcach możemy zrobić sterylkę za 140-150. Dzięki koledze z TOZu i na specjalnych warunkach. Więc jakby co, to u nas cena znośna. Quote
toyota Posted November 10, 2012 Author Posted November 10, 2012 [quote name='Myngey']Inowrocław sterylka 180 zł ze wszystkim, a że bezdomna 140 zł -150 zł[/QUOTE] Zadałam pytanie pani z Koła, czy nadal jest zainteresowana adopcją i póki co jest brak odpowiedzi. Zależy mi na tym, żeby ewentualny DT był w stanie sam ogarnąć utrzymanie Mimi, bo ja mam 10 przygarniętych psów i nie mogę pomóc. Quote
farmerka63 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Kasjas - a przy okazji, jak tu już jesteś, to mogłabyś napisać coś o Prezesie ? Posiałam jego wątek...:( Quote
kasjas Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [B]Farmerko[/B] jakoś miesiąc temu miałam wieści, że Prezes już ledwo ciągnie :( Starość i choroby wygrały :( Nie wiem jak jest teraz, bo mój posłaniec nie może tam dotrzeć. Pani Maria była załamana :( Jak coś się dowiem, to napiszę. [B]Toyota[/B] Sara pisała, ze ona potrzebuje tylko pomocy na weta. Quote
Sara2011 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='kasjas'][B]Sara[/B] jak mała do Ciebie trafi, to w Strzelcach możemy zrobić sterylkę za 140-150. Dzięki koledze z TOZu i na specjalnych warunkach. Więc jakby co, to u nas cena znośna.[/QUOTE] No to lipa z tą sterylką. Nie wiem dlaczego wetom z jednego miasta opłaca się zrobić sterylkę za 150 zł a w Gorzowie wołają za to dwa razy tyle. Nasi widocznie nastawieni są na szybki zysk. Dzwoniłam dzisiaj do tej lecznicy z pytaniem czy otrzymam rabat jeśli przyjdę z kolejnym już bezdomniakiem ale odpowiedzieli że nie praktykują tego. Dla nich bezdomniak czy nie-nie ma to znaczenia i cena jest ta sama. [B]@Kasjas-[/B]do Strzelec ode mnie jest 35 km, w obie strony to 70 km i gdyby chodziło tylko o jedną wizyty u weta to nie ma problemu ale po sterylce trzeba 2 czy 3 razy jechać na zastrzyk z antybiotykiem, potem jeszcze na sciągnięcie szwów a gdyby niedaj boże coś było nie tak po tej sterylce, to kolejne wizyty u weta. Także koszt dojazdów do Strzelec przekroczy tę różnicę pomiędzy sterylką w Gorzowie a Strzelcami i to znacznie. Nie wspominając o tym ile czasu trzeba poświęcić na dojazdy do Strzelec. Quote
kasjas Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Niestety w Strzelcach ceny są podobne, miałybyśmy 50% zniżki, ale nie moge publicznie pisać skąd taka zniżka;) A czy po sterylce nie może mieć dalszej opieki w Gorzowie? Mogę w poniedziałek spytać znajomej wetki ze Żwirowej. Ja finansowo leżę i kwiczę, ale jak będzie potrzeba to do tych Strzelec Cię zawiozę na sterylkę. Zaczekajmy co mi odpowie ta wetka. Quote
toyota Posted November 10, 2012 Author Posted November 10, 2012 Właśnie u nas też problem z cenami. Kiedyś wynegocjowałam cenę u swojego weta za sterylizację Duni -260 zł, a jestem tam klientką od 10 lat, obecnie mam 10 psów i kota + jeszcze koty mojego Ojca, których jest pół wsi i wszystkie wyłapuje on i sterylizuje na swój koszt. Za to jak zgłosiłam Dunię do Sterylkowej Skarbonki, to tam rozgorzała dyskusja - czemu tak drogo. Zwrot 260 zł jednak otrzymałam. Wszystkie swoje prywatne suczki wysterylizowałam na swój koszt, każdą za 340 zł. Wet dał zniżkę tylko wyjątkowo dla Duni jako dla bezdomniaka i jeszcze poprosił, żebym tego nie rozgłaszała w mieście, bo inni weci go " zjedzą ". Kwoty ponad 300 zł za małą sunię, to ja się boję podać do Sterylkowej Skarbonki :roll: . Nie wiem jak Ci się udało otrzymać zwrot takiej kwoty. Natomiast rozumiem, że wyjazdy do innego miasta to też jest koszt i strata czasu. Ja akurat zastrzyki podaję sama. Zamiast zastrzyków, w trzecim dniu po sterylce, można też podawać antybiotyk w tabletkach. Quote
malawaszka Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='kasjas'][B]Farmerko[/B] jakoś miesiąc temu miałam wieści, że Prezes już ledwo ciągnie :( Starość i choroby wygrały :( Nie wiem jak jest teraz, bo mój posłaniec nie może tam dotrzeć. Pani Maria była załamana :( Jak coś się dowiem, to napiszę. [/QUOTE] o nie :( [quote name='toyota'] Zależy mi na tym, żeby ewentualny DT był w stanie sam ogarnąć utrzymanie Mimi, bo ja mam 10 przygarniętych psów i nie mogę pomóc.[/QUOTE] koszty weta itd możemy wziąć na sznaucerową kasę, spoko [quote name='Sara2011'] [B]@Kasjas-[/B]do Strzelec ode mnie jest 35 km, w obie strony to 70 km i gdyby chodziło tylko o jedną wizyty u weta to nie ma problemu ale po sterylce trzeba 2 czy 3 razy jechać na zastrzyk z antybiotykiem, potem jeszcze na sciągnięcie szwów a gdyby niedaj boże coś było nie tak po tej sterylce, to kolejne wizyty u weta. Także koszt dojazdów do Strzelec przekroczy tę różnicę pomiędzy sterylką w Gorzowie a Strzelcami i to znacznie. Nie wspominając o tym ile czasu trzeba poświęcić na dojazdy do Strzelec.[/QUOTE] a zastrzyku nie zrobisz sama? podskórnie to żaden problem, ja zawsze dostaję w strzykawce i sama robię - oczywiście jak się ładnie goi i nie trzeba jechać na kontrolę [quote name='kasjas'] A czy po sterylce nie może mieć dalszej opieki w Gorzowie? Mogę w poniedziałek spytać znajomej wetki ze Żwirowej. Ja finansowo leżę i kwiczę, ale jak będzie potrzeba to do tych Strzelec Cię zawiozę na sterylkę. Zaczekajmy co mi odpowie ta wetka.[/QUOTE] Kasia działaj działaj! zresztą martwi mnie ten odległy termin zabrania małej :( no panikuję.... bo tam fajnie nie jest Quote
kasjas Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 No w najgorszym razie tydzień, bo [B]Sara [/B]ma załatwić transport na 19. Na szczęście jest w miarę ciepło.. Quote
Sara2011 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='kasjas']No w najgorszym razie tydzień, bo [B]Sara [/B]ma załatwić transport na 19. Na szczęście jest w miarę ciepło..[/QUOTE] Gdyby Mimi miała do mnie przyjechać to transport byłby 18 listopada (niedziela) a nie jak wcześniej pisałam 19 listopada. A w niedzielę schron pewnie jest zamknięty, więc ktos musiałby sunię zabrać do siebie na noc i przetrzymać ją tam do rana. I teraz pytanie, czy taki ktoś chętny na przetrzymanie by się znalazł???? Quote
Recommended Posts