Sara2011 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Czy Mimi nadal w schronie czy jest ktoś chętny zabrać ja do DT/DS? Jeśli nie ma chętnego, ja mogę ją zabrac na DT. Szkoda żeby maleństwo marzło w schronie i jeszcze niedaj boze zostało pogryzione. Quote
malawaszka Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 no ja też nic nie wiem - czy z Panią z fb coś posuwa się do przodu? Quote
toyota Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 (edited) W dodatku ja nie mogę jej adoptować. Jeśli adoptuje ją osoba z fb, to wtedy nie mam możliwości by spisać z nią umowę i czegokolwiek wymagać. Myślałam o tym, żeby adoptowała ją jakaś fundacja, sunia mogłaby isć od razu do DT, ale przerejestrowanie danych byłoby po przedstawieniu zaświadczenia o sterylce u weta i ewentualnie jeszcze po wizycie poadopcyjnej. Niestety nie mam chętnej fundacji, Mikropieski się miały określić, ale nie bardzo im to pasuje. Sara2011, szkoda, że jesteś tak daleko ! Edited November 14, 2012 by toyota Quote
toyota Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 [quote name='malawaszka']z Konina chyba wolontariusze robią/załatwiają wizyty to są dziewczyny stamtąd: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/members/84161-martka1982[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/members/68098-Karolcia_ko5[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/members/103573-Ag_konin[/URL][/QUOTE] Wysłałam pytanie do wszystkich wolontariuszek, żeby się dowiedzieć, czy może któraś z nich była tam na wizycie PA. Quote
kolejna kobietka Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 super :) a jak zadna z nich, to moze beda wiedzialy kto Quote
Ag_konin Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Jutro sprawdzę w umowach i powiem więcej ;) Quote
Sara2011 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='toyota'] Sara2011, szkoda, że jesteś tak daleko ![/QUOTE] Szkoda bo chętnie bym to maleństwo zabrała do siebie. Quote
toyota Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 [quote name='Sara2011']Szkoda bo chętnie bym to maleństwo zabrała do siebie.[/QUOTE] Saro, a Ty jako DS czy DT ? Sprawdziłam do Gorzowa Wlk. jest 280 km. Miałabym teraz dla niej transport do Poznania, to już tylko 140 km. Quote
farmerka63 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 O kurczę.... Z Poznania do Krzyża pociągiem co tydzień jeżdżą moje córki - studentki. Mogłyby małą przytachać do nas na wieś. A od nas do Gorzowa już jest dużo bliżej- 70 km... Tylko mogłaby być u nas króciutko naprawdę, bo mam w domu 5 szczekliwych kajtków :D Urwanie głowy i Farmer by mnie oskubał jakby doszedł na pokład[B] SZÓSTY [/B] ;) Quote
malawaszka Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Dziewczyny a nie lepiej sprawdzić ten domek, lub jeśli był sprawdzany i nadal jest chętny to dać ją od razu tam - to w Poznaniu jest tak? ten piesek którego ta pani już adoptowała jest wykastrowany? Szkoda tak przerzucać małą przez tyle miejsc jak jest chętny domek. Quote
Sara2011 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='toyota']Saro, a Ty jako DS czy DT ? Sprawdziłam do Gorzowa Wlk. jest 280 km. Miałabym teraz dla niej transport do Poznania, to już tylko 140 km.[/QUOTE] U mnie DT, bezpłatny, płatne tylko koszty weta. Quote
farmerka63 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Jak w Poznaniu to chyba nie byłoby większego problemu z PA. Są fundacje, są mobilne i zaangażowane wolontariuszki...Wozić psa w tę i z powrotem nie ma sensu... Quote
toyota Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 Ale w Poznaniu nie ma chętnego domku, tylko stamtąd bliżej do Gorzowa do Sary do DT;). Chętny domek jest w Kole k/ Konina. Quote
Myngey Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Do mnie może dziewczyna przyjechać jakby co na sterylizacje, do Koła bliżej - Inowrocław Quote
toyota Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 To by było super wyjście ! A co z Urgo, czy dasz radę z dwoma psami ? Quote
Myngey Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Nie będzie problemu. Wychodzę razem z Urgo i Tiszą a ona to istne ADHD i jest u mnie często w domu całe dnie. Quote
Myngey Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Wypożyczam labka od sąsiadów, przygotowywałam go że może się ktoś jeszcze pojawić się w domu. Quote
malawaszka Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='toyota']Ale w Poznaniu nie ma chętnego domku, tylko stamtąd bliżej do Gorzowa do Sary do DT;). Chętny domek jest w Kole k/ Konina.[/QUOTE] a to skąd ta pani z fb? nie z Poznania? czy zrezygnowała? Quote
toyota Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 (edited) Ta Pani z fb jest z Koła k/Konina. W Poznaniu nie było żadnego chętnego domu, tylko, że bliżej jest do Gorzowa do Sary2011. Edited November 9, 2012 by toyota Quote
Sara2011 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Toyota, a kiedy masz ten transport do Poznania? Quote
malawaszka Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Toyota i co? podjęłaś jakąś decyzję? ja się tak boję żeby nie było za późno Quote
kasjas Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [B]Sara[/B] kochana, przecież wiesz, ze w Gorzowie sznupki są moje ;) :* Jak malutka nic nie znajdzie do 24/25 to ja jestem w Bydgoszczy w tych dniach, jak ktoś małą podrzuci, to zabiorę do Gorzowa... ale do siebie ;) Quote
Recommended Posts