Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, pojechały!!

Nie mialam wczoraj sily niczego napisać, za dużo emocji.
Jesli chodzi o Pierniczki, jak najbardziej pozytywnych.

Dzien wygladał tak: o 5 rano spotkalam sie na Centralnym z brązową i Kubusiem :loveu:

Potem podróż autobusem do Międzylesia, skad odebrała nas tanitka i pojechałyśmy (pardon, pojechaliśmy, wszak Kubuś z nami jechał) po Pierniczki i dalej na spotkanie z Tundrą.

cdn.

Posted

W samochodzie były grzeczne. Żaba jechała w transporterze i powarkiwała na Kubusia troche, a potem popiskiwała, a Nela jechała u mnie na kolanach, grzeczniutka. Potem, gdy czekaliśmy, położyła się na kolanach i spała.

Potem przyjechała Tundra, a następnie Pierniczki dostały tabletkę uspokajającą, wspólny transporter i czekały grzecznie na odjazd.

I na razie tyle wiadomości. Tundra ma się odezwać za trzy-cztery dni, jak się upora z rozlokowanie wszystkich piesków.

Jestem bardzo szczęśliwa, że się udało, że Piernczki dostały jeszcze jedną szansę, że w końcu pojechały obie.

Cieszę się, że poznałam Tundrę, jest wspaniałą osobą. Dziękuję, TUNDRA.
Jestem szczęśliwa, że poznałam tanitkę, dziękuję Ci za bezinteresowność i zaangażowanie. Za Ocelota.

Milo mi bylo poznac brązową, kolejnego aniola.

Dziękuję wszytski odwiedzającym ten wątek i kibicującym Pierniczkom.

Dziękuję Państwu z domu tymczasowego, że nie wystawili suniek za drzwi, że cierpliwie czekali, aż znajdzie się dla nich nowe miejsce.

Skarpeta Pierniczków została pomniejszona o 250 zł - to są koszty szczepień, paszportów, paliwa.

Skarpeta Pierniczków będzie teraz skarpetą Ocelota. Kota, którego wczoraj zobaczyłam tam w kociarni i opłakałam, a którego tanitka dziś zabrała z tego koszmaru. Założę mu wątek i wstawię link, mam nadzieję, że go pokochacie i będziecie do niego zaglądać. A może ktoś się zakocha i go przygarnie...

Na razie koniec. Jak będą wieści o Pierniczkach, natychmisat dam znać.

Posted

boze. zaraz zobacze tego ocelota.... Jak dziki kot wygladal moj pierwszy koci angel, to dzieki niej polubilam i ja i moja rodzica kotowate. Zawsze kiedy widze podobne to łezka w oku mi lecii

Posted

Przestańcie. Pierniczki uważam za swoją porażkę.
W sumie w ostatecznym rachunku wierzę, że wszytsko sie uda do końca i będą miały te domy, a tak by skończyły po drodze, ale poza tym, że wypatrzyłam je w schronisku i się poryczałam jak zwyle, to niewiele zdziałałam. Gdyby nie Wy, nie byłoby happy endu, a ja mam nauczkę, żeby się już nie pakować w żadne taki ehistorie, bo sie po prostu nie nadaję.

Z ocelotem nie jest dobrze... Prosze, zajrzyjcie czasem do niego i trzymajcie kciuki... Zby żył...

Posted

Tak, są wieści, przepraszam.

Pierniczki zyją, ale czy ich opiekunka także, to już nie wiem... ;)

cytuję Tundrę:

"Zaba sika na potęgę gdzie się da i do tego jak facet, podnosząc noge. 2x
ścięły się groznie z Nela, ale dziela ze soba o dziwo kosz.

Dennis sprobuje je rozdzielic, zobaczymy czy na tym skorzystaja, jak nie to
wroca do siebie."

• 2 weeks later...
Posted

zapomnialam wkleic maila od Tundry :)

Nela i Żaba zostały rozdzielone i dobrze to obu zrobilo.
Nela odrzyna i nabrała pewności.
Żaba w nowej tymcz. tylko raz zaznaczyła swoja obecność wielka kałużą, a
potem już wszystko było w porządku. Sypia na kanapie z kotem i jest
szczęśliwa, ze nie ma zadniej psiej konkurencji do rak pani.
Musi jednak w tym tygodniu odwiedzić weterynarza, bo podpadajaco dużo pije.
Denis chce sprawdzić czy nie ma jakich przypadłości związanych z wiekiem,
np. cukrzyca czy nerki..
Tak ze obie maja się dobrze i nie musisz się o nie martwic.