Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mieszkam w Katowicach w bloku.W domu jestem praktycznie 24/h gdyż nie chcę zostawiać psa samego w domu i jeśli to możliwe jeździ wszędzie ze mną lub też chłopak przyjeżdża i zostaje z nią jeśli trzeba.Dopiero 21października zostawię ją samą dłużej tzn na 8 godzinek bo idę na wybory(chłopak też) by zarobić dodatkowe pieniążki z których będę mogła spłacić część kosztów operacji.Co do problemów wychowawczych u mnie w domu jest tak że za nic pies nie jest karany a co dopiero bity.Potrafię psiaka nauczyć podstawowych komend(poza chodzeniem grzecznie na smyczy to mi nie wychodzi:oops:).Co do załatwiania się w domu to normalne że psiak który mieszkał na dworze czy w schronisku niema nawyku załatwiania potrzeb tylko na dworze i to rozumiem i nie będzie to dla mnie problemem wiele przeżyłam siuśków na podłodze,łóżku czy gdziekolwiek a nawet miałam przyjemność napotkania kupki na łóżku kiedy w nim spałam:oops:.Pytam o stosunek do innych psiaków by po prostu uniknąć jakiejś nieprzyjemnej sytuacji z tym związanej a w razie czego w związku z tym że jestem cały czas w domu mam możliwość zapobiegnięcia jakiejś scysji między psami jeśli już taka miałaby miejsce.Niewiem co jeszcze mogę napisać.Dla mnie pieniążki nie są najważniejsze jedna jak wcześniej wspomniałam mam psiaka na którego zbieram na operację dlatego też przydałaby się karma jak również pieniążki na wizyty weterynaryjne psiaka którego zabrałabym na tymczas.A jeśli chodzi o weterynarza to chodzę do dr Gierka

• Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam 3 psy i nigdy nie zastanawiałam się ile one kosztują. Teraz policzyłam.Jeden piesek zjada tygodniowo jedno opakowanie suchej karm (ich ulubionej), opakowanie ma 3kg i kosztuje około 13zł.Czyli miesięcznie jeden piesek zjada 4 opakowania czyli jest to koszt 52zł. Czasen nawet zje mniej. Dzielimy się też karmą z pieskiem z sąsiedztwa, który czasem nas odwiedza. Do tego codziennie puszka miesna dla psów, ulubiona kosztuje 1,40zł.Czyli miesięcznie 30 puszek, to jest koszt 42zł.Z tego wynika, że miesięczne jedzonko dla pieska to wydatek nieprzekraczający 100zł. Oczywiscie trzeba doliczyc szczepienia, jakiś szampon, czy coś tak banalneo jak co jakiś czas zakup zabawki. Nawet jeśli by jeszcze doliczył wodę do picia i do myci pieska, to i tak 200zł to dużo.Nie kąpie się pieska codziennie, nasz weterynarz mówił, ze tak co 3 tygodnie, chyba, że naprawdę się bardzo pobrudzi. Zabawka to też kilka złoty i nie codziennie. Szczepienia to dość duży wydatek, ale robi się je co kilka miesięcy, więc można sobie odłożyć parę groszy co miesiąc.Myslę, że propozycja 100zł + jedzonko lub 200zł za całość jest bardzo rozsądna i spokojnie starczy na utrzymanie pieska

Posted

piekielnyaniolku, obawiam sie,ze mialabys wielki problem - 3 psy w bloku, ale dzieki, ze jest taka mozliwosc - jak rozumiem, mieszkasz z rodzicami - czy rozmawialas z nimi o tym?

marola, psa sie kapie co 3 tygodnie, ale góra dwa razy do roku ;) - im rzadziej, tym lepiej dla psa

Posted

marola, psa sie kapie co 3 tygodnie, ale góra dwa razy do roku ;) - im rzadziej, tym lepiej dla psa[/quote]

My kapiemy pieski wtedy gdy jest taka potrzeba, czyli gdy są brudne. Raczej nie przesadzamy, bo one nie lubią wanny. Często się nie brudzą, bo mieszkają w domu. Wychodzi raczej 1 na 3 miesiące. Ale wet mówił, że nie częsćiej niz 3 tygodnie. Chyba muszę zapytać innego!!!!!!!!!!!

Posted

Tego sie wlasnie obawiam...

Pani, jak uslyszala, ze mialaby z tego 100 zł na czysto, prawie parsknela. Wiec dalam druga opcję - 200 zł i ona karmi. I to nie jest DT moich marzeń...

Posted

fono ja mam wrazenie ze pani to na kase leci i to niezle... :-(
Asuczki jak one sie zavhowuja utrzymuja czystosc w domu jak do innych psow :roll:
tamta pani ma jekiegos psa:cool3: jesli tak tomu wspolczuje....
fona skad taka osobe wytrzasnelas...:shake:

Posted

sorry, ze sie wtracam, ale kobieta jest niezla - 200zl i ona karmi .. TYlko skad pewnosc, ze bedzie psiska karmila karma dla nich przeznaczona a nie chlebem rozmoczynym w wodzie?

Posted

MagYa^^ napisał(a):
sorry, ze sie wtracam, ale kobieta jest niezla - 200zl i ona karmi .. TYlko skad pewnosc, ze bedzie psiska karmila karma dla nich przeznaczona a nie chlebem rozmoczynym w wodzie?

Dobra uwaga, bezpieczniej dać karmę i to w otwartym worku, żeby nie sprzedała :mad:

Posted

MagYa^^ napisał(a):

obei propozycje wyszly ode mnie... tez zaczelam od tego, ze ja daje karme i 100 zł...

nic z tego nie bedzie...