Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie rozmawialam jeszcze. Myślę. To nie jest idealne rozwiazanie, bo to jest wies pod zyrardowem, czyli nikt juz nie dotrze do nich, zeby je adoptowac. A tymczas platny. Zadzwonie, zeby wiedziec, czy w ogole jest taka mozliwosc, ale dopiero po powrocie, dzis wyjezdzam na kilka dni.

Posted

Fony nie ma wyjechala. Sunie zostaly zabrane ze schronu w trybie natyychmistowym 9byly gryzione nie dawaly sobie rady), tymczas od poczatku mial byc krotkotrwaly a trwa niestety juz bardzoo dlugo. Sunie musza zostac zabrane, poprostu juz nie moga byc tam gdzie sa. Nie wiem co bedzie z nimi jesli nie pomozemy. To sa dobrzy ludzie ale poprostu maja dosc, bohja sie ze zostana tam na zawsze.

Posted

szczerze mowiac nie ma kto napisac bardziej konkretnie. ja suniek nawet nie widzialam nigdy na zywo. Osoba ktora sie nimi zajmuje wyjechala. Ja wiem wszytko tylko z opowiesci. Niunie sa staruszkami, zostały pozostawione przez swoja mocno starsza pania w schornie kiedy szla do szpitala-do domu wrocila lecz psow nie odebrala. Prawdopodobnie zdrowie uniemozliwia jej opieke nad nimi. Zainteresowala sie nimi w schronie Fona- byly gryzione, przestraszone. Znalazl sie DT. Nikt jednak nie chce malenstw a Dt ma juz dosc. Nie wiem co moge wiecej napisac...One na ostatnie lata swojego zycia musza wiedziec ze ktos je kocha-pokochaj je.

Posted

Jak długo suczki mogą pozostać w DT ?? grozi im ponownie Schronisko mam rozumiec.. :shake: po prostu brak mi slow.. a z tego co czytalam byl dom dla jednej dziewuszki a Dt odmowilo jej wydania :shake:to jakas parodia :shake::shake:zycie psow to nie poligon doswiadczalny.. nie wyobrazam sobie ich powrotu do Schroniska.. i byc moze to co teraz powiem zabrzmi brutalnie, ale ja osobiscie wolalabym je uspic niz odprowadzic za kraty.. los skazancow..

Posted

Mialy dobre zycie u boku kochanej Pani, ktore z dnia na dzien sie skonczylo - trafily do Schronu.Cierpialy jak cholera, co bylo bardzo uwypuklane w tym watku.Potem znalazly nowy dom, gdzie ponownie zaznaly szczescia (przeciez one nie wiedza, ze to tymczas ! kochaja tych ludzi ,ktorzy w ich mniemaniu uratowali im zycie).Gdyby znowu zostaly porzycone, peklyby im serca.I prawdopodobnie na pograniczu zycia i smierci trwaly do konca swoich dni.Trzeba je ratowac, szukac dt..