Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam! Najnowsze ifno nt. pierniczków :) Psiaki mają się bardzo dobrze. Cały dzień były dość spokojne i spały. Dopiero gdy wszyscy wrócili to zaczęły szaleć. Okazało się, że Nela bardzo lubi się bawić. Chce, zby rzucać jej piłkę bądź inne gumowe zwierzaki :eviltong: Niestety zarówno ona jak i Blackie chcą w tym samym momencie mieć wszystkie zabawki dla sibie, mimo że starczyłoby dla wszystkich :p Do tego Nela rozpoczęła przekopywanie naszego ogródka. Wykopuje z ziemi jakieś kamienie, które są dla niej wielką atrakcją. Ze względu na to, że ona i Żaba mają ostatnio "małe zgrzyty" między sobą - Żaba postanowiła obsikać jej wykopane skarby :eviltong: Mimo, że psiaki mają przygotowane 2 posłania to gnieżdżą się w nocy we dwie na jednym fotelu... Ale to już ich sprawa ;) Żabce przeszkadzała adresówka więc usilnie chciała ją odgryźć, ale na szczęście zostawiła ją już w spokoju :lol:
Pozdrawiam!

• Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moniko, ale superwieści, dzięki serdeczne!

Czyli pierniczki sie kochaja, ale jak to tetrycy, musza sobie dogryzc.

Ja nadal szczypie sie i przecieram oczy i nie moge w to jeszcze uwierzyc, że tak się ich los odmienił :-)

A czy będą jakieś zdjęcia?

Posted

Witam wszystkich! Pierniczki mają się bardzo dobrze. Zadomowiły się na dobre :) Tylko nie bardzo mogą oduczyć się "załatwiania swoich potrzeb fizjologicznych w domu"... Biegają cały dzień po ogródku razem z Blackiem i awanturują się przy bramie jak ulicą przechodzi jakiś inny psi gatunek :) Martwi mnie tylko to że zaczęły na siebie warczeć tzn. Nela i Żaba.... 2 razy nawet zaczęły się gryźć, nie wiedzieliśmy co zrobić.... Nie wiem o co chodzi? Chyba są zazdrosne strasznie.... Jak się jedną pogłaszcze albo weźmie na ręce a zaraz drugą to i tak jest awantura.... Kąpałam je ostatnio tzn. wzięłam najpierw Żabkę do kąpieli, wytarlam, wysuszyłam - to Nela zaczęła się na nią rzucać. Przestała dopiero, gdy i ją wykąpałam... (mimo, że oczywiście ona też zaraz miała być kąpana) Po czym we dwie - jedna obok drugiej położyły się spać. Czy one wcześniej też się tak zachowywały? Ale generalnie oprócz tego pieski mają się bardzo dobrze. Żaba pochłania niewiarygodne ilości jedzonka, dupcia jej rośnie :) Nela natomiast jest bardzo zabawowa i towarzyska :) Także ogólnie jest bardzo wesoło :)

Posted

O kurcze, bardzo przepraszam za zachowanie pierniczków.

Musze popytac madrych ludzi, co robic w tej sytuacji, nie chcialabym, zebyscie Ty i Twoi rodzice sie meczyli z nimi... Mam nadzieje, ze to minie, ze one tak jak ja jeszcze nie moga uwierzyc w to szczescie.

Jesli chodzi o karmienie, to one po sterylce moga teraz miec wzmozony apetyt i trzeba je pewnie troche pilnowac, zeby nie pekly.

Moniko, pisz, prosze, jakie macie z nimi problemy. Czuje sie za nie odpowiedzialna i w miare mozliwosci bede starala sie pomagac do konca ich dni.

Pokłony dla rodziców.

Posted

Nie, nie żadne problemy. Teraz to mnie głupio :) Nie ma żadnych problemów bo pierniczki są naprawdę grzeczne. Czasem warkną na siebie i wsio. Myślę, że to zazdrość, ale nie bardzo wiem czemu. Tak to pieski sprawują się naprawdę super więc nic się nie martwcie. Co do jedzenia, to widać że mają apetyt ;) Jakby miały do dyspozycji kuchnię to myślę, że nic by sie nie ostało :razz: Jest z nimi bardzo wesoło także wszytko jest ok :lol:

Posted

Moniko, ale co z tym zalatwianiem sie w domu? Za kazdym razem czy to wypadek? No i jedno i drugie bez oporow w domu im przychodzi?

Posted

Chyba i jedno i drugie bez oporów im przychodzi:) Załatwiają się i w domu i na dworze. W domu chyba tylko w nocy. Myślę, że to dlatego że pieski wcześniej mieszkały na dworzu (w schronisku i w domu tymczasowym) i tam się też załatwiały i po prostu są przyzwyczajone do tego. A tutaj mieszkają w domu. Sama nie wiem. Myślę, że z czasem się nauczą.Pozdrawiam!

Posted

Moniko, strasznie mi glupio z tego powodu. Rozumiem, ze one w ogole nie sygnalizuja, ze chca sie zalatwic, tak?
A ile takich wpadek maja dziennie?
Musimy cos na to poradzic. Czy rodzice bardzo sa rozczarowani? :(

Posted

Moniko, ja mysle, ze one spokojnie mogłyby mieszkać w budzie. Ich zachowanie wskazuje na to, ze tak mieszkały w swoim dawnym domu. Nie zachowują czystości w mieszkaniu, a na tymczasie w Pruszkowie natychmiast zalogiwały się w budzie i były bardzo zadowolone.

Ja już nawet kombinuję budę dla nich. Dostaną w prezencie. Co Ty o Rodzice na to? Myślę, że wszytskim będzie łatwiej ze sobą żyć.

:)

Posted

Witam! Pieski generalnie mają się dobrze. Tylko strasznie zaczęły ze sobą rywalizować....Rzucają się na siebie. Nie wiem czemu. Ostatnio pogryzły się o miskę chrupek. Więc teraz każda ma już własną. :p Co do budy to dziękuję Wam bardzo serdecznie, ale my mamy na podwórku taką dużą budę, bo kiedyś mieliśmy owczarka niemieckiego. Więc jeśli macie jakąś na zbyciu to lepiej dać jakiemuś psiakowi, który potrzebuje. ;) Ale Nela wogóle nie chce być na dworze. Jak się ja wypuści to po chwili drapie w okno balkonowe i szczeka. My jesteśmy przyzwyczajeni do piesków w domu i ja też bym generalnie wolała, aby były w domu. Nela wydaje się "niedopieszczona" i "niewybiegana" Muszę ją zabrać gdzieś żeby się porządnie wybiegała, wyhasała :p

Posted

Moniko,jest mi bardzo głupio, ze one sie okazaly takie problemowe :[

Myślimy z Iwoną nad tym, jak możemy Wam pomóc je udomowić.

Posted

Nie panikujcie, z opisu Moniki wynika, że już sobie poradziła z dziewczynami. A dziewczyny tak sie zachowują, bo każda chce byc najbardziej wykochana i wymiziana i pierwsza na kolankach. Normalne w domku, gdzie jest więcej niż jeden piesek. :cool1:

Posted

no ze Nela jest strasznie problemowym psem
obie zalatwiaja sie w domu
nela szczeka w nocy
gryzie zabe...

Monika i jej rodzice to wspaniali ludzie i dlatego Monika pisze, ze nie jest zle...

Moze sedalin na noc dla Neli? Zapytam lekarza i jak uzna, ze to dobry pomysl, kupię.