Sabina02 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Fona, jeszcze jakbys mogla Tosi fotki dorzucic, to bylabym Ci wdzieczna! Quote
Rudasek Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 hmm...chyba ostatnie porządki na forum coś zamieszały bo już dawałem fotki suniek po sterylce ... no nic - da się jeszcze raz ;) tym razem na pierwszy plan idzie Tosia zdjęcia są z ostatniej niedzieli i jak widać spokój suniom służy ;) Potwierdzam też to o czym pisała Fona - wet mówił, że cieżko stwierdzić wiek "czekoladka" ma z 10 lat ale druga może 10 a może 15. Grunt jednak, że dobrze się czują po operacji. ulubione miejsce to oczywiście kąt za fotelem choć obok mają na czym leżeć ale trzymają się razem teraz tylko domek ... Quote
Sabina02 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Widac ze sa wymeczone po sterylce... Czy warto bylo im to robic w takim wieku? Quote
mirka-ela Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Dzisiaj byłam w schronie i obie suczynki czuja sie dobrze. Domek sie nie odezwal -tak przeczuwałam, pani chyba rozmnaza bernardyny - tak wywnioskowałam z rozmowy, ale może sie mylę. Niestety, sunie wróciły juz do swojego boksu, tego, wktórym były przed sterylką. Tak więc sprawa zabrania jest pilna.Mozna je zabrać nawet w Święta- Schron jest czynny od 7 do 18. Tylko gdzie ten domek? Quote
malagos Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 to ja się pogubiłam, a ta koleżanki od zoo-sklepu? nie bierze suczek na tymczas? Quote
mirka-ela Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Bierze, bierze, tylko domku stałego nie ma. Mam nadzieje,że w tym sklepie ktoś doceni wreszcie ich urode i wdzięk, zwłaszcza jak sie zrobi kąpu,kąpu i pieknie wyczesze. One jednak powinny byc razem, bardzo sa zżyte. Quote
malagos Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 A, to dobrze :p A kapanko lepiej zrobic po zdjeciu szwów, tak bezpieczniej. ale to pewnie wiecie, aj a się madrzę :cool3: Bardzo mi się podobaja te suczki, ale domu im nie mogę dać. ale podnieść - mogę! Quote
fizia Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Czyli będą miały Domek Tymczasowy? Oj to by było super! Quote
hankag Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Kurcze mialy byc do po świetach w izolatce , ale sie narobiło ...dzisiaj Iwona zabrała ode mnie zdjecia posterylkowe....zeby wywiesić....ale nastawiona jest , ze suczki bedą u niej po świetach...kurcze co robić ...ja w wyrze chora temperatura /od dzisiaj biore antybiotyk po kontroli lekarza , bo caly czas trzyma mnie temperatura / ..na swieta wyjedzam i wracam tak jak pisałam we wtorek wieczorem ....Mirka skontaktuj sie moze telefonicznie z Iwoną ...ja jutro rano jej powiem ze sunie sa juz w boksie ...tego Iwona sie bała i nie przewidywała ze przed zdjeciem szwow pójda do boksu ...:placz: ..kurcze dlaczego tak zrobili...liczylysmy ze mamy na szukanie domku jeszcze troche czasu :placz: ...Iwona pytała mnie dzisiaj czy one sa wystawione na allegro jeszcze , jesli nie to prosimy bardzo o wystawienie ...im wiecej mozliwosci szukania tym lepiej....tym bardziej ze one powinny isc razem ..a na pewno szybciej by sie znalazło pojedyńczo ...kurcze skomplikowało sie troche tym przerzuceniem ich do boksu ..ale i tak musza chyba zostac do zdjecia szwów ... Quote
hankag Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Mirko czy byłaby mozliwosc zeby do sklepu do Iwony trafiły sunie juz wykąpane..tam nie bedzie mozliwości tego zrobic . Iwona powiedziała mi dzisiaj , ze szykuje im juz tam kącik na poslanko ...nawet sie nie spodziewa ze sytuacja nabrała tempa...Telefon Iwony juz napisalam pare postów wcześniej ....takze jeśli mozesz sie z nia skontaktować zeby wszystko ustalić bardzo prosze Quote
hankag Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 kurcze juz chyba dostalam z nerwow ze 40 stopni :crazyeye: Quote
Rudasek Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 [quote name='hankag']... ale sie narobiło ... dokładnie :( z tego co patrzyłem przed chwilą to allegro kończy się w sobotę rano za to my tj. Fona i ja właśnie skleciliśmy taką mała prowizorkę czyli http://schronisko.wordsight.com gdzie jest zebrane całe info o suniach i ich wszystkie zdjęcia. Nie jest to nic wielkiego ale chodzi by móc łatwiej ogarnąć całość... oczywiście do wykorzystania: rozesłania znajomym, ustawienia opisów gg itd. po to to jest... i oby dopomogło znaleźć suniom domek :-( Quote
fona Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Ja powoli trace kontakt z rzeczywistoscia chyba... Nie wyrabiam sie ze wszytskim... Haniu, mialam do Ciebie dzwonic, jak przeczytalam, ze jestes chora. W pracy sajgon i do pozna i sie nie odezwalam. Jutro - obiecuje, na wszelki wypadek przypomniej sie, prosze, po 17. Do p. Iwony tez zadzwonie. Wlozyli te sunie z powrotem, az usiadlam, jak sie dowiedzialam. O kapieli sie nie wypowiadam, bo nie bezie mnie w zyrku. Pooglaszam je jeszcze na slupach w Warszawie. I w Jablonnie, bo tam bede niedlugo. Quote
hankag Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 napisalam sms Iwonie ....odpisała błyskawicznie zdenerwowana ...wiec poniewaz byłam pewna ze nie spi zadzwoniłam...powiedziała ze jest w szoku jak tak mogli zrobic i ze w takim razie zabierze je wczesniej...ale co ze szwami ...przeciez musza zdjąc szwy ...kiedy to ma byc ...bo chyba nie teraz Quote
fona Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Mirka jutro bedzie w schronie. Wsadzili w izolatki Krzywaczka, nie wiem po co. zdjecie szwow kolo soboty chyba, wczesniej nie ma co zabierac, zreszta swieta... a z transportem? ja tylko pociag, sama sobie nie poradze w swieta wyjezdzam Quote
hankag Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Mirko Iwona prosiła zebys sie z nia skontaktowała ,jesli mozesz , aby wszystko ustalić .....odrazu jej reakcja byla ...jak mogli , to dawajcie je teraz do mnie ..ale ja uwazam ze trzeba chyba zdjac szwy i dopiero...chociaz moze macie inne zdanie....najwazniejsze ze Iwona dzielnie jest zdecydowana na wszystko ..... Quote
hankag Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 kurcze wiedzieli ze po swietach maja byc zabrane...dlaczego tak robili , ja cale noce w styczniu pilnowałam Neli zeby sobie nic nie rozwaliła ...a one do boksu tam gdzie sa gryzione :placz: .... Quote
hankag Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 moze Mirka moglaby pomoc w transporcie /chyba ma samochód/ jesli nie , bede myslec ja....ale tez po swietach :placz: bo co zdziałamy w sobote ...chociaz jesli tak trzeba bedzie ...to mus Quote
fona Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 moze Rudasek jeszczetransport to najmniejszy problem w tym wszystkim Quote
hankag Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 czekamy w takim razie co powie Mirka po wizycie w schronie .....masz Fona mój numer domowy , moze z pracy jesli bedziesz chciała zadzwonic do mnie latwiej Ci bedzie dzwonic na stacjonarny Quote
Sabina02 Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 [quote name='Rudasek']z tego co patrzyłem przed chwilą to allegro kończy się w sobotę rano Allegro odnowie jak sie skonczy, z tym nie ma problemu... [quote name='Rudasek'] http://schronisko.wordsight.com gdzie jest zebrane całe info o suniach i ich wszystkie zdjęcia. Pieknie zrobione!!! :loveu: Quote
mirka-ela Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Dzisiaj bede w schronie i u weta, to sie wszystkiego dowiem, kiedy szwy zdejmowane i poprosze o te izolatke. Quote
mirka-ela Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Pzrzed chwila rozmawiałam z kierowniczka-sunie maja przeniesc do pojedynczego boksu, który sie zwolnił powykupionym przez własciciela psie. Do Krzywołapka nie bo on gryzie podobno inne psy. Jedna ma miec zdejmowane szwy 9 a druga 10 kwietni o 12. Tak wiec 10 po południu sa do zabrania. Kapania nie ma gdzie zrobic, beda musiały miec w stolicy. Może to nomen omen bedzie chrzest na warszawianki? Quote
Recommended Posts