Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmm...chyba ostatnie porządki na forum coś zamieszały bo już dawałem fotki suniek po sterylce ... no nic - da się jeszcze raz ;) tym razem na pierwszy plan idzie Tosia

zdjęcia są z ostatniej niedzieli i jak widać spokój suniom służy ;) Potwierdzam też to o czym pisała Fona - wet mówił, że cieżko stwierdzić wiek "czekoladka" ma z 10 lat ale druga może 10 a może 15. Grunt jednak, że dobrze się czują po operacji.
ulubione miejsce to oczywiście kąt za fotelem

choć obok mają na czym leżeć

ale trzymają się razem

teraz tylko domek ...

Posted

Dzisiaj byłam w schronie i obie suczynki czuja sie dobrze. Domek sie nie odezwal -tak przeczuwałam, pani chyba rozmnaza bernardyny - tak wywnioskowałam z rozmowy, ale może sie mylę.
Niestety, sunie wróciły juz do swojego boksu, tego, wktórym były przed sterylką.
Tak więc sprawa zabrania jest pilna.Mozna je zabrać nawet w Święta- Schron jest czynny od 7 do 18. Tylko gdzie ten domek?

Posted

Bierze, bierze, tylko domku stałego nie ma. Mam nadzieje,że w tym sklepie ktoś doceni wreszcie ich urode i wdzięk, zwłaszcza jak sie zrobi kąpu,kąpu i pieknie wyczesze.
One jednak powinny byc razem, bardzo sa zżyte.

Posted

A, to dobrze :p
A kapanko lepiej zrobic po zdjeciu szwów, tak bezpieczniej. ale to pewnie wiecie, aj a się madrzę :cool3:
Bardzo mi się podobaja te suczki, ale domu im nie mogę dać. ale podnieść - mogę!

Posted

Kurcze mialy byc do po świetach w izolatce , ale sie narobiło ...dzisiaj Iwona zabrała ode mnie zdjecia posterylkowe....zeby wywiesić....ale nastawiona jest , ze suczki bedą u niej po świetach...kurcze co robić ...ja w wyrze chora temperatura /od dzisiaj biore antybiotyk po kontroli lekarza , bo caly czas trzyma mnie temperatura / ..na swieta wyjedzam i wracam tak jak pisałam we wtorek wieczorem ....Mirka skontaktuj sie moze telefonicznie z Iwoną ...ja jutro rano jej powiem ze sunie sa juz w boksie ...tego Iwona sie bała i nie przewidywała ze przed zdjeciem szwow pójda do boksu ...:placz: ..kurcze dlaczego tak zrobili...liczylysmy ze mamy na szukanie domku jeszcze troche czasu :placz: ...Iwona pytała mnie dzisiaj czy one sa wystawione na allegro jeszcze , jesli nie to prosimy bardzo o wystawienie ...im wiecej mozliwosci szukania tym lepiej....tym bardziej ze one powinny isc razem ..a na pewno szybciej by sie znalazło pojedyńczo ...kurcze skomplikowało sie troche tym przerzuceniem ich do boksu ..ale i tak musza chyba zostac do zdjecia szwów ...

Posted

Mirko czy byłaby mozliwosc zeby do sklepu do Iwony trafiły sunie juz wykąpane..tam nie bedzie mozliwości tego zrobic . Iwona powiedziała mi dzisiaj , ze szykuje im juz tam kącik na poslanko ...nawet sie nie spodziewa ze sytuacja nabrała tempa...Telefon Iwony juz napisalam pare postów wcześniej ....takze jeśli mozesz sie z nia skontaktować zeby wszystko ustalić bardzo prosze

Posted

[quote name='hankag']... ale sie narobiło ...

dokładnie :(
z tego co patrzyłem przed chwilą to allegro kończy się w sobotę rano
za to my tj. Fona i ja właśnie skleciliśmy taką mała prowizorkę czyli

http://schronisko.wordsight.com

gdzie jest zebrane całe info o suniach i ich wszystkie zdjęcia. Nie jest to nic wielkiego ale chodzi by móc łatwiej ogarnąć całość...
oczywiście do wykorzystania: rozesłania znajomym, ustawienia opisów gg itd.
po to to jest... i oby dopomogło znaleźć suniom domek :-(

Posted

Ja powoli trace kontakt z rzeczywistoscia chyba... Nie wyrabiam sie ze wszytskim...

Haniu, mialam do Ciebie dzwonic, jak przeczytalam, ze jestes chora. W pracy sajgon i do pozna i sie nie odezwalam.
Jutro - obiecuje, na wszelki wypadek przypomniej sie, prosze, po 17.

Do p. Iwony tez zadzwonie.

Wlozyli te sunie z powrotem, az usiadlam, jak sie dowiedzialam.

O kapieli sie nie wypowiadam, bo nie bezie mnie w zyrku.

Pooglaszam je jeszcze na slupach w Warszawie.
I w Jablonnie, bo tam bede niedlugo.

Posted

napisalam sms Iwonie ....odpisała błyskawicznie zdenerwowana ...wiec poniewaz byłam pewna ze nie spi zadzwoniłam...powiedziała ze jest w szoku jak tak mogli zrobic i ze w takim razie zabierze je wczesniej...ale co ze szwami ...przeciez musza zdjąc szwy ...kiedy to ma byc ...bo chyba nie teraz

Posted

Mirka jutro bedzie w schronie. Wsadzili w izolatki Krzywaczka, nie wiem po co.

zdjecie szwow kolo soboty chyba, wczesniej nie ma co zabierac, zreszta swieta...

a z transportem? ja tylko pociag, sama sobie nie poradze
w swieta wyjezdzam

Posted

Mirko Iwona prosiła zebys sie z nia skontaktowała ,jesli mozesz , aby wszystko ustalić .....odrazu jej reakcja byla ...jak mogli , to dawajcie je teraz do mnie ..ale ja uwazam ze trzeba chyba zdjac szwy i dopiero...chociaz moze macie inne zdanie....najwazniejsze ze Iwona dzielnie jest zdecydowana na wszystko .....

Posted

kurcze wiedzieli ze po swietach maja byc zabrane...dlaczego tak robili , ja cale noce w styczniu pilnowałam Neli zeby sobie nic nie rozwaliła ...a one do boksu tam gdzie sa gryzione :placz: ....

Posted

moze Mirka moglaby pomoc w transporcie /chyba ma samochód/ jesli nie , bede myslec ja....ale tez po swietach :placz: bo co zdziałamy w sobote ...chociaz jesli tak trzeba bedzie ...to mus

Posted

czekamy w takim razie co powie Mirka po wizycie w schronie .....masz Fona mój numer domowy , moze z pracy jesli bedziesz chciała zadzwonic do mnie latwiej Ci bedzie dzwonic na stacjonarny

Posted

Pzrzed chwila rozmawiałam z kierowniczka-sunie maja przeniesc do pojedynczego boksu, który sie zwolnił powykupionym przez własciciela psie.
Do Krzywołapka nie bo on gryzie podobno inne psy.
Jedna ma miec zdejmowane szwy 9 a druga 10 kwietni o 12. Tak wiec 10 po południu sa do zabrania. Kapania nie ma gdzie zrobic, beda musiały miec w stolicy. Może to nomen omen bedzie chrzest na warszawianki?