Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

fona napisał(a):
Sabina, wielkie dzieki za zaangazowanie. Moze za tydzien bede w żyr., to pojde do schronu i zrobir lepsze zdjecia.

Oh dzieki! To by bylo super! Obecne zdjecia nie pokazuja suniek zbyt dobrze...

My wszyscy sie angazujemy :lol: ....no ale jak tu sie nie angazowac patrzac na te psie nieszczescia? :shake:

• Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze pomyslalam, zeby dopisac, ze Żyrardów jest niedaleko WARSZAWY, [z dobrym dojazdem trasa katowicka lub Al. Jerozolimskimi. (50 km), PKP (osobowy - 1 godz., pospiech 30 min)]

Posted

fona napisał(a):
Jeszcze pomyslalam, zeby dopisac, ze Żyrardów jest niedaleko WARSZAWY, [z dobrym dojazdem trasa katowicka lub Al. Jerozolimskimi. (50 km), PKP (osobowy - 1 godz., pospiech 30 min)]

Wiesz, napisze ze to kolo W-wy, ale moze nie bede pisala o dobrym dojezdzie, bo jakby ktos je chcial przygarnac, a nie mogl dojechac do schroniska, to by sie zniechecil...a tego nie chcemy, bo chyba wtedy jakis transport daloby sie zalatwic, nie?

Posted

Fona, wiesz co? Znowu bede upierdliwa. W tytule watka jest jednak konieczny wykrzyknik. Moze bys przesunela to "Z" na czerwono do kropki i dodala na koncu wykrzyknik..
Bardzo prosze...

O tak:
Nela i Tosia oddane razem do schronu w Żyrardowie.Zostaną zagryzione przez inne psy!

Posted

opowiedziałam Iwonie o sunkach i ....jest cała w nerwach ....juz do mnie dzwonila ze tą ktora jest gryziona ...zabierze do sklepu i bedzie szukac domku ....Iwona prosila zebym spytala czy muszą iść obie sunie razem ..czy nie są az tak związane ze sobą ... jaka wielkość suń ..ile mają mniej wiecej lat ...czy coś zaobserwowalyście w zachowaniu zeby moc przekazać ewentualnum wlaścicielom....czekam na jak najszybszą odpowiedz kochane ...bo Iwona mnie zamęczy ..

Posted

hankag, jestes wspaniala!

ja sunie widzialam tylko przez kilka minut, na poczatku byly w osobnych budach, ale potem, jak te brazowa psy gryzly, mala przyszla do niej i siedzialy razem

moze Mirka powie o nich cos wiecej. Ta czekoladka jest gdzies do kolana, ok. 10 kg, tak mysle - ale widzialam ja tylko w budzie

Posted

W środe chyba bede w schronie to sie dowiem wiecej o suniach.
Na razie napisałam tyle co wiem, no i musze napisac, że są opłaty adopcyjne. Za szczepienie przeciwko wsciekliznie i chip -40 zł. A jesli by je wysterylizowac w schronie, to ile trzeba bedzie dopłacic to sie dokładnie dowiem w srode.

Posted

Jesli pani Iwona wzielaby ja na tymczas, to mysle, ze pokryjemy te koszty z pieniedzy z moich aukcji na schronisko.

Tylko teraz kwas, czy je rozdzielac. Moze dla dobra tej czekoladki nie ma co sie zastanawiac?... :(

Posted

Iwona ....postanowila zabrac obie ....bo jak rozmawialysmy ze ciezko bardzo bedzie jednej zostac w schronisku , powiedziala ze psychicznie nie wytrzyma ze zostala sama bez pani i kolezanki ...jak sobie poradzi z nimi w sklepie trudno powiedziec ..ale juz rozgląda sie za domkami ....a mamy czas do po swietach gdyby mialy sterylke ....jesli mozecie pomoc finansowo w sterylce to byloby dobrze my tez oczywiście sie dokladamy ....chyba za dramatycznie przedstawilam sytuacje suń :evil_lol: ...bo Iwona rozmiękla i bez względu na zdrowy rozsądek stanowczo obstaje przy zabraniu suczek do sklepiku

A juz do mnie zadzwonila spytac ze moze juz by mogly być przeniesione i przygotowywane do sterylki ...zeby nic sie im nie stalo...

Posted

Bardzo prosze mówisz masz :lol: tel. 0-692-940-638 tak na wszelki wypadek podam tu gdyby cos ktos potrzebowal ode mnie ....na pw podalam Ci równiez do pracy moze bedziesz wolała na stacjonarny...przy dluzszym gadanku bezpieczniej ;) finansowo

Posted

hankag napisał(a):
Iwona ....postanowila zabrac obie ....bo jak rozmawialysmy ze ciezko bardzo bedzie jednej zostac w schronisku , powiedziala ze psychicznie nie wytrzyma ze zostala sama bez pani i kolezanki ...jak sobie poradzi z nimi w sklepie trudno powiedziec ..ale juz rozgląda sie za domkami ....a mamy czas do po swietach gdyby mialy sterylke ....jesli mozecie pomoc finansowo w sterylce to byloby dobrze my tez oczywiście sie dokladamy ....chyba za dramatycznie przedstawilam sytuacje suń :evil_lol: ...bo Iwona rozmiękla i bez względu na zdrowy rozsądek stanowczo obstaje przy zabraniu suczek do sklepiku

A juz do mnie zadzwonila spytac ze moze juz by mogly być przeniesione i przygotowywane do sterylki ...zeby nic sie im nie stalo...

O kurcze :crazyeye: To coś ty naopowiadała p.Iwnonie?! :cool3:
Ale wiadomość rewelacyjna!
a co to za sklepik, bo może nie doczytałam? moze spozywczy :evil_lol: , nie miały by dziewczyny glodu, same przekaski pod nosem!

Posted

Malagos jakbys zgadla glodu by nie zaznały na pewno , a i jeszcze by sie mialy czym pobawić .....sklepik z artykulami dla zwierzat ...zarełka bez ograniczeń :evil_lol:

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z wetem a jutro bede w schronie i obgadam dla obu sterylke, moze juz na czwartek. Czyli od czwartku za 10 dni bidule bedą do odbioru. A przez ten czas obie beda w izolatce.
Dzieki wszystkim za pomoc i zaangazowanie :loveu:

Posted

Ludziska na allegro....podziwiać sunie prosze i podejmować szybko decyzje.....same zalety... sunie odchowane, nie nabrudzą , nie zniszczą , wdzieczności pełne,