Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

carragan:

przepraszam chyba troche mnie poniosło. Oczywiście zgadzam się z tobą, mi samej też się udało upilnowac moje psy(a właściwie pierwszą sukę którą mam). Wszystko zalezy tak jak napisałaś od chęci :wink:

pozdrowienia

Posted

Yorkies nie masz za co przepraszac bo nie potraktowalam tego jako nagany czy zaczepki tylko jakos stwierdzenie :).

I dlatego nieco sie wytlumaczylam :D. a z ta barierka....Chodzilo mi o to iz jesli da sie wysoka barierke z odpowiednia wielkosci np.oczek to yorek tego nie przeskoczy :niewiem: Jakby to byl BC to moglby byc problem jednakze mysle ze dla chcacego nic trudnego....

A ciekawe kiedy tamtym znowu zdarzy sie "wpadka" :evilbat:

• 2 years later...
Posted

dla mnie wy "WIELCY" hodowcy jestescie poprostu glupi !!!!! ja tego nie rozumiem!! Skoro juz sie zdarzylo ze rodowodowa suka zaostala pokryta psem zarejstrowanym jako reproduktor tyle ze drugi raz w roku i ze male beda bez papierow bo takie sa ogolne zasady to lepiej je zabic bo beda bez tego cholernego papiera aborcja to inaczej smierc. Wogole czytaliscie kiedys jakie sa metody aborcji?? Chyba nie!!! a wracajac do tematu to ja caly czas mysle ze ten cholerny papier jest po to aby miec pewnosc jakie geny dziedziczone sa przez szczenieta. Skoro matka i ojciec sa zarejstrowaniw ZK i znana jest ich linia genealogiczna to w czym problem??? szczenieta maja dobrych przodkow przede wszystkim znanych a ze sie tak niefortunnie wydarzylo... no coz w zyciu sa rozne przypadki i nie zawsze mozna na wszystko zaradzic ale zeby je zabijac od razu. MAsakra !!!!!!!! a ich bracia urodzeni raz w roku po tych samych rodzicach wielkie rasowce a te zwykle kundle ktore trzeba tepic!!! WEZCie sie ludzie zastanowcie!!! skoro sie poczely tzn zaczely zyc to nie mozna tak poprostu ich zabic to jest zywe stworzenie ktore tak samo jak wy ma prawo do życia !!!!!!!!!!!!!!! KURDE ALE SIE ZDENERWOWALAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Temat odgrzebany z 2004 roku ale............
Kejssi zanim się zdenerwujesz albo później jak się uspokoisz to warto by było powtórnie przeanalizować to zagadnienie i wysnuć jakieś wnioski.
Nie po to w regulaminie hodowli stoi jak byk, że sukę wolno dopuszczać raz w roku kalendarzowym zeby było łatwiej związkowi wystawiać rodowody albo zeby hodowcy za szybko się nie wzbogacili tylko zostało to wymyślone dla dobra suki. Ciąża co 6 miesięcy czyli 2x w roku osłabia organizm i rzatko kiedy tak intensywnie eksploatowana suka żyje do późnej starości i rzadko ma wpełni zdrowe, silne szczeniaki.
Dag dała trzecie rozwiazanie czyli aborcja. Jest to zresztą jak napisała zdecydowanie lepsze niż obciążanie organizmu suki ciążą. Nie wiemy też czy w tej hodowli taka wpadka zdarzyła się raz czy jest to praktyka nagminna. A chcę Tobie powiedziećze do ZK trafiają naprawde dziwne wnioski.