anita44 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Jak mam nauczyć mojego psa by oddawał zabawkę na komendę? Chce się bawić, a jak tylko sięgam by rzucić mu np. piłką to ją zabiera i za chwilę szczeka by mu rzucić i tak w kółko. Znacie jakiś sposób by piesio oddawał zabawkę jak chce bawić? ________________ autobus Quote
zakonna Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 najlepiej na wymianę, zabawkę odda jak Ty mu zaoferujesz smaczka, jak pies będzie puszczał zabawkę to Ty mówisz "puść" albo "oddaj", po jakimś czasie pies zakuma, że jak słyszy komendę to ma puść to co jest w ryju bo za to dostanie nagródkę Quote
Kaja143 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Mój pies robi podobnie ale on jest przyzwyczajony że ja podchodzę i kopie tom piłkę żeby ją gonił ale to tylko w domu się sprawdza bo na podwórku nie chce dać:shake: więc biorę coś innego i rzucam jak wróci to biorę tamto i tak zazwyczaj zawsze albo łapie za to co ma wy pysku i mówię oddaj po jakimś czasie puszcza ale tamte to też dobre pomysły sama spróbuje. Quote
Recommended Posts