vpassione Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Miejsce: Katowice, MOSiR "SPODEK" Podział grup na dni wystawy Piątek 15.03.2013 Grupa III, V, VI, VII Sobota 16.03.2013 Grupa II, IV, VIII Niedziela 17.03.2013 Grupa I, IX, X Opłaty do 28.01.2013 - I termin Pierwszy pies 130zł Każdy następny 100zł Baby, szczenięta, weterany 50zł Rasy polskie 1,23zł po 28.01.2013 - II termin Pierwszy pies 160zł Każdy następny 120zł baby 50zł szczenięta, weterany 100zł Termin zgłoszeń 28.01.2013 Grupa I FCI Krystyna Opara (PL) bergamasco, czuwacz, mioritic, owczarek kataloński, PON, owczarek podhalański, beauceron, kelpie Marek Czerniakowski (PL) owczarek niemiecki krótko i długowłosy Gerard Jipping (NL) border collie, ow. australijski typ ameryk., bouvier des flanders, jużak Willemine van Deijl (B) owczarki belgijskie, briard, holenderskie Hans Wiblishauser (D) ceskoslovensky vlcak, biały ow. szwajcarski, saarlooswolfhond, aus. cattle dog, ow. szkocki krótkowłosy, bobtail, bearded collie, schipperke Jean-Jacques Dupas (FR) owczarek szkocki długowłosy, welsh corgi, owczarek szetlandzki, komondor Grupa II FCI Janusz Opara (PL) cane corso, nowofundland, tosa Hans Wiblishauser (D) doberman, rottweiler, pinczery średnie i miniaturowe Krystyna Opara (PL) ow. kaukaski, owczarek środkowoazjatycki, entlebucher, appenzeller, landseer, dog argentyński, dogue de bordeaux Antonio Rojo Fajardo (ESP) sznaucery Willemin van Deijl (B) mastif tybetański, mastif pirenejski, leonberger, pirenejski pies górski Jean-Jacques Dupas (FR) berneński pies pasterski, duży szwajcarski pies pasterski, mastif neapolitański, bernardyny Giuseppe Alessandra (I) anatolian, dog niemiecki, bullmastiff, mastif angielski, hiszpański Peter van Montfoort (NL) bokser, czarny terier Carlos Fernandez-Renau (ESP) buldog angielski, shar pei, hovawart, dog z Majorki, fila brasileira, dog kanaryjski Grupa III FCI Dorota Witkowska (PL) west highland white terrier, teriery: szkocki, irlandzki, walijski Manuel Torres Delicado (ESP) staffordshire bull terrier, bulterier Carlos Fernandez-Renau (ESP) yorkshire terrier, airedale terrier Antonio Rojo Fajardo (ESP) american staffordshire terrier, bulterier miniaturowy, teriery: dandie dinmont, czeski, australijski, australian silky Jean-Jacques Dupas (FR) teriery: cairn, norfolk, norwich, kerry blue, manchester, niemiecki myśliwski, bedlington, irish glen, irish soft, jack russell, parson russell, foksteriery Grupa IV FCI Dorota Witkowska (PL) jamniki Grupa V Kari Jarvinen (FIN) pies faraona, thai ridgeback dog, eurasier Gerard Jipping (NL) samoyed, akita, akita amerykańska, szpice: duże, średnie, wilcze, shiba, basenji, łajki, cirneco dell’etna Hans Wiblishauser (D) alaskan malamute, chow chow, siberian husky, szpice małe, szpic miniaturowy Grupa VI Jose Homem de Mello (P) bloodhound, basset hound, beagle, basset artezyjsko-normandzki, alpejski gończy krótkonożny, dalmatyńczyk, posokowiec bawarski Janusz Opara (PL) ogar polski, gończe: polski, berneński, hamiltona, słowacki, szwajcarski, lucerneński Kari Jarvinen (FIN) rhodesian ridgeback, basset griffon vendeen Grupa VII Giuseppe Alessandra (I) wyżły: niemieckie, weimarskie, włoskie, mały münsterlander, bracque d’auvergne Colin Mackay (IRL) setery, pointer, wyżeł węgierski krótkowłosy Grupa VIII Manuel Torres Delicado (ESP) labrador retriever Colin Mackay (IRL) golden retriever, clumber spaniel, springer spaniele Jose Homem de Mello (P) cocker spaniel angielski, field spaniel, sussex spaniel, płochacz niemiecki, lagotto romagnolo Kari Jarvinen (FIN) psy dowodne: hiszpański i portugalski, retrievery: nova scotia duck tolling, flat coated, curly coated, chesapeake bay, kooikerhondje, cocker spaniel amerykański Grupa IX Janusz Opara (PL) bichon frise, pekińczyk, bolończyk, brabantczyk, gryfoniki, hawańczyk, lwi piesek, maltańczyk, cotton de tulear Carlos Fernandez-Renau (ESP) chiński grzywacz, mops, pudle Giuseppe Alessandra (I) chihuahua długo i krótkowłose Antonio Rojo Fajardo (ESP) cavalier king charles spaniel, papillon, chin japoński Kari Jarvinen (FIN) shih tzu, terier tybetański, lhasa apso, rosyjski toy długowłosy Peter van Montfoort (NL) buldog francuski, boston terier Grupa X Dorota Witkowska (PL) chart: arabski, borzoj, polski, szkocki, afrykański azawakh, wilczarz irlandzki, greyhound Jose Homem de Mello (P) chart: afgański, perski, whippet, charcik włoski Młody Prezenter: Piątek 15.03.2012 – Krystyna Opara (PL) Sobota 16.03.2012 – Gerard Jipping (NL) Niedziela 17.03.2012 – Ewa Pyrchała (PL) Oddział Katowice - strona www Quote
Monalisa4 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Do takiego sędziego jak D Witkowska warto zgłosić ;) Będziemy!! Quote
vpassione Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 Monalisa4 napisał(a):Do takiego sędziego jak D Witkowska warto zgłosić ;) Będziemy!! Dla nas też się Katowice postarały - sędzina specjalistka rasy! :) Mieliśmy sobie w przyszłym roku odpuścić, ale w takiej sytuacji to zdecydowanie należy zgłosić. Quote
Shetanka Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 A moja rasa nie uwzględniona w rozpisce :mad::mad::mad: Quote
eria Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Do hiszpańskiego sędziego to i ja futrzaka zgłoszę ! Zawsze to jakieś inne spojrzenie na rasę :) Oby go nie zmienili na jakiegoś polskiego. Quote
Pysia Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Ja bym zgłosiła puli, ale nie do polskiego sędziego. Niestety nie uwzględniono tej rasy w wykazie.... Quote
musia Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 puli - gr.1 - ocenia G. Jipping border terier- gr.3 - J.J. Dupas Quote
marcelinka371 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 A jedzie ktoś może z Bolesławca lub Legnicy i miałby jedno wolne miejsce dla MP ? Dokładam się do paliwa oczywiście :) Quote
Anecioreczek Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 wie ktoś może czy można wejść z niezgloszonym psem ? Quote
marcelinka371 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Anecioreczek napisał(a):wie ktoś może czy można wejść z niezgloszonym psem ? Tak, tylko trzeba mieć aktualne szczepienia i książeczkę zdrowia przy sobie ;) Quote
freda Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 W Katowicach to dość trudne, zwykle sprawdzają zgłoszenia przy wejściu na teren Quote
Talagia Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 w Katowicach to raczej nie przejdzie... Mnie nie chcieli wpuścić w sobotę z psem zgłoszonym na wystawę w piątek (brał udział przez 3 dni w MP) i musiałam się awanturować ;) Bardzo pilnują i powiem szczerze, to nie jest teren gdzie warto wchodzić z niezgłoszonym psem - bardzo ciasno i tłum ludzi. Quote
bognik Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Anecioreczek napisał(a):wie ktoś może czy można wejść z niezgloszonym psem ? Raczej nie można. Na niektórych wystawach (zwykle krajówki) jednak to się udaje ;) Jeśli o Katowice chodzi, to marne szanse ... Quote
marcelinka371 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Talagia napisał(a):w Katowicach to raczej nie przejdzie... Mnie nie chcieli wpuścić w sobotę z psem zgłoszonym na wystawę w piątek (brał udział przez 3 dni w MP) i musiałam się awanturować ;) Bardzo pilnują i powiem szczerze, to nie jest teren gdzie warto wchodzić z niezgłoszonym psem - bardzo ciasno i tłum ludzi. W takim razie przepraszam :oops: Na większości wystaw raczej nie ma problemów :D Quote
Crazy@ Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 CH.... jak zwylke gr III i IX są rodzielone - i w ten sposób nigdy nie zaczne jedzić z moją grzywką :( , bo waznejsze dla mnie są Ast-y. Poszukuje transportu z Wawy na piątek - dla 1 os + suka mł AST + klateczka materiałowa , oczywiście dokładam sie do kosztów. Quote
Anecioreczek Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 szlag by to chciałam wejść na socjalke ze szczeniakiem ... najwyzej sproobujemy do Kato mam rzut beretem xD Quote
Talagia Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 (edited) Anecioreczek napisał(a):szlag by to chciałam wejść na socjalke ze szczeniakiem ... najwyzej sproobujemy do Kato mam rzut beretem xD Jak dla mnie to bardzo kiepskie miejsce na socjalizacje szczeniaka. Jak już pisałam w soboty i niedziele jest cholernie (!) ciasno, tłum ludzi depcze po psach, na głównej płycie jest tragedia. Jeżeli maluch potrzebuje socjalizacji to takie miejsce może mu nieźle pomieszać w głowie (na minus oczywiście). Milion razy lepsze byłyby wystawy na świeżym powietrzu. Może warto pomyśleć o wystawie w Hali Targowej w Sosnowcu? Tam jest więcej miejsca i nie będzie takich tłumów. A jeśli chodzi o Katowice to mam te same zarzuty jak co roku - drogo!, brak żniżek dla Interów, VII grupa ZAWSZE w piątek (nie wiem dlaczego organizatorzy myślą, że co roku z przyjemnością sobie bierzemy urlop czy załatwiamy zwolnienia z uczelni...) Ogromna niesprawiedliwość, że to nie jest co roku zmieniane :) Edited January 7, 2013 by Talagia Quote
KaHaa Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 My byśmy pojechali z wielką chęcią... Na niedzielę (IX grupa), ale tylko jakby był jakiś transport z Radomia do Katowic i powrót - 1 os i 3kg piesek. Samej pociągiem tyle godzin nie bardzo mi się chce :( Oczywiście dołożę się do kosztów podróży ;) Quote
Anecioreczek Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Talagia napisał(a):Jak dla mnie to bardzo kiepskie miejsce na socjalizacje szczeniaka. Jak już pisałam w soboty i niedziele jest cholernie (!) ciasno, tłum ludzi depcze po psach, na głównej płycie jest tragedia. Jeżeli maluch potrzebuje socjalizacji to takie miejsce może mu nieźle pomieszać w głowie (na minus oczywiście). Milion razy lepsze byłyby wystawy na świeżym powietrzu. Może warto pomyśleć o wystawie w Hali Targowej w Sosnowcu? Tam jest więcej miejsca i nie będzie takich tłumów. A jeśli chodzi o Katowice to mam te same zarzuty jak co roku - drogo!, brak żniżek dla Interów, VII grupa ZAWSZE w piątek (nie wiem dlaczego organizatorzy myślą, że co roku z przyjemnością sobie bierzemy urlop czy załatwiamy zwolnienia z uczelni...) Ogromna niesprawiedliwość, że to nie jest co roku zmieniane :) no ja własnie myslałam o piąku :p bo mniej osób jest.. w Sosnowcu i tak będziemy :P Quote
Crazy@ Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Jeśli by był ktoś chętny na wspólny wyjazd na I dzień z Warszawy to proszę o PW. Miejsce dla 2 osób z małymi psami lub 1 z dużym :) Quote
Cockermaniaczka Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Katowic absolutnie nie polecam jako socjal dla szczyla...Duzo psow,masa ludzi,halas...A jeszcze mozna cos przyplatac chorobowego...Ja bym nie ryzykowala ze szczylem.Zna ktos sedziego od spanieli anglikow? Quote
Recommended Posts