wioletka155 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 MAm do Was pytanko. Moje psiaki nie przepadają za białym serem (a wet mowił ze wskazane zeby od czasu do czasu dostały biały ser), ale za to jak robię grecką sałatkę i usłyszą jak otwieram kartonik z feta to od razu sa przy mnie. Zawsze im dam po kosteczce, ale czy moge podać w większej ilości? Nie mówię ze cala kostkę sera, ale taki plaster fety. Czy jest zbyt słony dla psiaków? Quote
filodendron Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Chyba jednak trochę zbyt słony jak na stały składnik psiej diety. Jeśli gustują w nieco bardziej ekskluzywnych serach, a Ty masz możliwości finansowe, to może mozzarella? ;) Jest zdecydowanie mniej słona. Co do opinii weta - być może chodziło mu o źródło wapnia (?) Jeśli tak, to akurat twaróg, spośród różnych serów, nie jest jego najlepszym źródłem. Lepsza jest serwatka, maślanka, kefiry, skorupki jajek. Quote
gryf80 Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 tak,troche słona ta feta,chba lepszy jest serek wiejski Quote
wioletka155 Posted November 10, 2012 Author Posted November 10, 2012 porobiłam eksperymenty:D Mozarella jak najbardziej im smakuje, feta tez, ale serek wiejsi niet. Nie tknęły:) Sera nie zamierzam wprwadzać do diety na stałe. ALe od czasu do czasu. dzięki za pomoc:) Quote
filodendron Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 spróbuj jogurt tzw. grecki - to takie gęste jogurty z większą zawartością tłuszczu. Jak mozzarella podpasowała, to ten jogurt też może. Quote
Recommended Posts