kika22 Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Czy nikt nie chce małej fajnej suczki ? Bedzie idealnym kompanem zabaw i spacerów! Quote
erka Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Myślałam,że znalezienie domu dla takiej ślicznej, milutkiej suni nie będzie problemem, atu jednak....:-( Quote
manforte Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Nie ma domków dla Szarotki i Czarnuszka, a przybyła nowa bezdomna bidulka, sunia Frania ze swoim szczeniaczkiem. Ech ludzie! Quote
Eruane Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Naprawdę nie sądziłam, że będzie taki problem ze znalezieniem Szarotce domu. :-( Przecież to cudne stworzonko! :loveu: Quote
Potter Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Dzisiaj przeniosłam Frankę i Cirkę do jednego kojca z Czarkiem i Szarką. Bardzo ładnie się bawiły wspólnie na spacerze, więc postanowiłam zapewnić France jakieś towarzystwo dorosłych psów, bo siedziała sama w kojcu ze szczeniakiem, a Cirka jest jeszcze trochę nieruchawa na zabawy. Tak więc Szarka ma teraz więcej znajomych do zabawy - mam nadzieję, że się wszystkie dogadają, bo to bardzo przyjacielskie i pogodne psiaczki. Quote
Eruane Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Franka i Cirka bardzo mnie ujęły. Po przykrych przejściach zasługują na lepsze życie. Szarotka z pewnością zapewni im rozrywkę i może nieco zapomną o przeszłości. A teraz wszyscy lokatorzy kojca Szarotki koniecznie muszą znaleźć dobre domy. Potter, masz teraz sporo na głowie :shake: Ogłaszajmy te psiaki, gdzie się da! Quote
manforte Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Dzisiaj Szarotka i Frania miały robioną toaletę. Frania miała wyleniałe futerko. Ale będzie coraz ładniejsze. Quote
Eruane Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 Może jest szansa, żeby wykorzystać to, że niedawno Frania i Cirka były w TV i popłynąć z prądem. Może inne media zainteresują się sprawą i przy okazji rozreklamują zwierzaki z Jędrzejowa i Kielc? Historia Frani i Cirki jest tak starszna ,że ludzie nie mogą jej nie zauważyć. Quote
Potter Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Na tej fali chce namówić TVP Kielce do cyklicznych, cotygniowych programów o problemach, z jakimi się spotykamy w TOZ-ie, a konkretnie o naszych psiakach, gotowych do adopcji. Taka reklama na pewno przyczyniłaby się do wzrostu adopcji. Ale może być problem, bo podobno ta telewizja przestawia sie na profil tylko i wyłącznie informacyjny, same newsy, coś na wzór TVN24 :roll: . Quote
Eruane Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Właśnie o to mi chodziło, Potter. A może jednocześnie uderzyc do gazet? Radio TAK kiedyś chetnie współpracowało w takich sprawach - nawet jak szukałam domu zgubionej na Al. IX Wieków Alince, to ta stacja z bez problemu puszczała informacje w wiadomościach, że taki peis jest znaleziony. Z tym, żę z tego, co już zauważyłam, na ludzi działa tylko info z obrazem w przypadku adopcji. Musi być przynajmniej zdjęcie. Więc może spróbować jeszcze udertzyć do Gazety? W Echu bywały krótkie testy o psiakach z ich zdjęciami, ale bez odzewu. Quote
Potter Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Miało być coś takiego w Gazecie Wyborczej (dział z adopcjami), ale oczywiście nie wypaliło. Quote
Eruane Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Dlaczego nie wypaliło? U nas to wszystko na głowie postawione. W innych miastach takie działy w Gazecie jakoś działają. Ale to Kielce... :angryy: Jeszcze raz oglądałam ten materiał z tv o Frani i Circe. I jeśli mnie oczy nie mylą, to zaraz na początku do pana, który u siebie w Jędrzejowie trzyma psiaki, łasi się moja kochana Szarotka :loveu: Quote
Recommended Posts