Kasia Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 wysłałam link tego watku do Lupe z prośbą o zrobienie banerka dla Szarotki ;) Quote
wanda szostek Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Eruane napisał(a):Przed chwilą Szarotka przyszła na jedzonko. Cała i zdrowa :p Ale co dalej? :-( Mam namiar na Panią , która szuka 6- miesięcznego szczeniaczka. Zgłosiła się na ogłoszenie szczeniaczka Wanduli, ale ten odszedł za TM. Pani jednak chciała pieska nie suczkę i aby był malutki. Potrzebuję więc informacji co do wielkości suczki ( jaka może być docelowa ) . zdjęćia itd. O ile dobrze pamiętam Pani jest ze Śląska. Kontakt ze mną Skype: Wilga2006 Quote
lupe Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Eruane napisał(a):To może faktycznie niech tu zajrzy :p Eh.....wystarczy napisac do lupe. :lol: Przecie nie biegam po wszystkich watkach jednoczesnie. :eviltong: Spokojnie, zaraz Szarotka bedzie miec banerek. ;) Quote
bonika Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 "Przed chwilą Szarotka przyszła na jedzonko. Cała i zdrowa :p Ale co dalej? :-(" bozi, sama się niunia o siebie trości, sama się sobą opiekuje :oops: [quote name='wanda szostek']Mam namiar na Panią , która szuka 6- miesięcznego szczeniaczka. Zgłosiła się na ogłoszenie szczeniaczka Wanduli, ale ten odszedł za TM. Pani jednak chciała pieska nie suczkę i aby był malutki. Potrzebuję więc informacji co do wielkości suczki ( jaka może być docelowa ) . zdjęćia itd. O ile dobrze pamiętam Pani jest ze Śląska. Kontakt ze mną Skype: Wilga2006 Oby ta Pani wzięła "naszą" Szarotkę :oops: Jak będzie chciała ją wysterylizować to się złożymy - dobra ? Eruane napisze na pewno jaka sunia duża jest i prawdopodobnie będzie. Mnie się wydaje, że to będzie wielkość dużej miniaturki pudla - średni pies z niej nie będzie - taki troszkę raczej większy mały piesek - do jakieś max. 7 kg. i to na stare dobre już lata ;) Szarotko przemilasta do góry !!! Lupe - Aniołku Złoty :-) - czekamy :multi: Quote
aganiechaa Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Trzeba kobiecie wyjaśnić, że jak się sunie będzie wysterylizowana to będzie o niebo lepsza niż piesek (kompleny) więc proszę namawiajcie tą Panią. Jak sunieczke do niej trafi to za kilka dni nawet nie pomyśli o innym szczeniaku. Jeśli pieska weźmie to do steryli też się oczywiście dokładam Quote
bonika Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 O jakie fajne :- ) Spróbuje sobie potem dodać jakoś do "buby". Szarotko obyś takie "bajkowe" jak te bannerki miała niedługo życie :-) Od Szarotki dla Lupe :Rose: Quote
saga_86 Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 W KIelcach są bony na sterylki, gdyby był domek zaklepany to myślę,że sterylka nie stanowi tu większego problemu Quote
Eruane Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Szarotka tymczasowo trafiła na działkę do pozostałych psów kielckich oczekujących na domek. Pozostanie tam do jutra, a potem pojedzie dalej. Nie ma możliwości, żeby dłużej tu została. Będą nowe zdjęcia. Bardzo proszę o pomoc w szukaniu jej domku. :Help_2: :Help_2: Quote
Eruane Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Była u mnie w domu jakiś czas. Jest grzeczną sunią. Nawet chwilkę zostaąl sama i zajmowała się sobą, nie bylo problemów. Ale to nie jest sunia z miasta. Boi się nieco ruchu ulicznego, nie zna smyczy - dlatego zostawiłam jej szelki mojej Verki, bo łatwiej ją na nich prowadzić. To wszystko można skorygować, sunia nauczy się takich rzeczy, ale potrzebna jest pilnie osoba, która ją pokocha i pokaże jej, że obróżka i smycz to spacer, a na spacerze jest fajnie :razz: Szarotka trzyma się domu, przykleja się wręcz do swojego opiekuna, nie odstępuje go na krok. To świetna i w dodatku bardzo młoda sunia. Mam nadzieję, że będzie miałą spokojną noc, bo nie była zadowolona z tak drastycznej zmiany otoczenia. Była bardzo zestresowana i smutna. A Misia w dodatku próbowałą jej pokazać, że ważniejszy jest ten, kto jest większy :razz: A Misia jest sporo większa.:p Szarotka ma nieco ponad trzydzieści cm w kłębie i jest drobniutkiej postury. Bardzo pilnie trzeba szukać jej domku. Bardzo pilnie! :razz: :-( Quote
erka Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Tak możemy ja wysterylizować, mamy jeszcze kilka talonów, ale jeszcze na to trochę za wcześnie. Trzeba by tej pani zapytać , czy wogóle sunia wchodzi w grę. Ale jeszcze jest u nas do wydania piesek ok. 6 mies. , to Reksio, jest na kieleckim wątku szczeniakowym. Szarotka na razie jutro jedzie do Potter do Jędrzejowa na przechowanie. Będzie tam w boksie z Czarusiem. Dzisiaj Eruane udało się ja złapać i do jutra jest u nas na działce. Bardzo milutkie stworzonko, potem wstawie kilka jej nowych zdjęć. Quote
Eruane Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Chciała mjeszcze coś dodać odnośnie Szarotki. Ona się umie uśmiechać :p Jak się stresuje, ściąga fafelki do tyłu, ale jak się cieszy - uśmiecha sie pokazując pełen garnitur zębów :loveu: Quote
Gem Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 erka napisał(a): Szarotka na razie jutro jedzie do Potter do Jędrzejowa na przechowanie. Będzie tam w boksie z Czarusiem. Dzisiaj Eruane udało się ja złapać i do jutra jest u nas na działce. Bardzo milutkie stworzonko, potem wstawie kilka jej nowych zdjęć. Świetna wiadomość, bałem się o Szarotkę :) Quote
Eruane Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 Narazie to pierwszy krok. Teraz łatwiej będzie jej szukać domu. Ale to dopiero początek. Sunia potrzebuje domku. I to szybciutko. :placz: Quote
erka Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Szarotkę zabrała dzisiaj Potter do Jędrzejowa. Będzie tam bezpieczna, ale trzeba jak najszybciej znaleźć dom dla niej, bo jednak będzie tam w kojcu i tylko będzie miała sporadyczny kontakt z ludźmi. Będzie za towarzysza miała 8-letniego Czarusia, który tez bardzo potrzebuje domku. Szarotka jest przemiła sunieczką , bardzo lgn.ąca do człowieka Quote
saga_86 Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Erka a gdzie te zdjęcia,które miałybyć wstawione potem?:eviltong: Quote
Eruane Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 A tutaj jest jedno zdjęcie :p Szarotka nie miała czasu pozować, bo musiała nadrobić z jedzonkiem. Resztę zdjęć robiła Erka i na pewno niedługo je zamieści. Pobyt w kojcu jest na pewno dla Szarotki stresujący, ona lubi zabawę, kontakt z ludźmi, bieganie. Potrzebna jej też pilnie nauka chodzenia na smyczy, bo to dla niej coś nowego. Ale akurat to nie będzie trudną rzeczą do zrobienia, ale potrzebny jest nauczyciel - czyt. kochający opiekun. :-( Quote
Eruane Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 A te miseczki, obok których stoi Szarotka, są malutkie, żeby nikt sobie nie pomyślał, że ona duża jest. :p Quote
malagos Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Ale nie grozi jej samochód, kopniak od łobuza i takie tam przyjemności. Cieszę się, ze na razie jest bezpieczna. To taka sliczna panna! :roll: Quote
Eruane Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 To prawda, jest bezpieczna. Chociaż w piątek, jak ją złapałam i zawiozłam na działkę, była taka smutna i przestraszona :-( Quote
bonika Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Szarociu PRZEKOCHANA :loveu: Ale ona ma to ubarwienie CUDNE ! :loveu: Eruane a kontaktowałaś się z Wandą ? Sunia jest idealna do każdego domku - jest młoda, jest łagodna i wszyskiego się nauczy :-) Oby jak najszybciej w KOCHAJĄCYM domku wylądowała :oops: Quote
erka Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Sorry , zupełnie zapomniałam o wstawieniu zdjęć Szarotki, zaraz to zrobię.:oops: Quote
erka Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 A to obiecane zdjęcia Szarotki jeszcze u nas na działce, zanim pojechała dio Jędrzejowa. Młodziutka,śliczna, lgnąca do ludzi sunieczka. Nie pozwólmy,żeby długo siedziała w tym boksie! Ona potrzebuje byc teraz blisko człowieka! Quote
erka Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Eruane, zmień może zdjęcia małej w pierwszym poście, bo tam troszkę wygląda jak wilkołaczek:evil_lol: Quote
Eruane Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 Już zmieniłam, Erko. Na tych zdjęciach z działki widać, jaka Szarotka była zestresowana. :-( Quote
Recommended Posts