Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

pilnie potrzebna mi pomoc dla Czarnej.

Jakiś tydzień temu pojawiła się w Lublińcu i od tego czasu nie możemy jej złapać. Koczowała biedna na jednej z ulic i dzięki temu dwa razy dziennie można ją było znaleźć i nakarmić. Ogromnym sukcesem było zwabienie jej na jedną z prywatnych posesji przy owej ulicy. Dzięki uprzejmości właścicieli, Czarna przebywa tam już 5 dzień. W ciągu tego czasu odbyły się 3 nieudane akcje złapania jej i przewiezienia do DT. Sunia ma około 1 roku, jest przerażona. Choć już do nas podchodzi to niestety nie pozwala sobie założyć obroży, pogłaskać się po grzbiecie, czy nawet dotknąć otwartą ręką po głowie. Dwie pierwsze próby odbyły się z Sedalinem, a trzecia z Relanium. Niestety psina jest na takiej adrenalinie, że środki te nie działają tak jak powinny. Skończyły mi się pomysły a i gościnność gospodarzy też się kończy bo mają swoje dwa psy, które nowego przybysza nie tolerują i siedzą biedne w kojcu 5 dzień.

Póki co potrzebna mi pomoc w jej złapaniu i przewiezieniu do DT. Jeśli macie jakieś dobre, sprawdzone rady, piszcie proszę.
Sama myślałam o broni palmera ale w moim mieście Animals nie dysponuje nią. Jeśli macie namiary na kogoś, kto ma na nią pozwolenie, dajcie znać. To może okazać się jedynym sposobem złapania Czarnej.

Posted

Czyta czyta.
Niestety w tym przypadku przyrząd do łapania psów jaki ma hycel byłby dobry. Ewentualnie wzięcie psów z kojca do domu i otwarcie go i zwabienie tam czarnej. W kocu łatwij ją będzie złapać.

• 2 weeks later...
Posted

Czarna niestety nie dała się nigdzie zwabić. Mało tego, 3 dni temu uciekła z tej posesji i błąka się po całym mieście. Te miejsca są często od siebie oddalone o kilka kilometrów. Myślałam, że po tylu tygodniach uda mi się ją do siebie przyzwyczaić. Nic z tego. Mogę jej tylko dać trochę jedzenia i koniec. Ucieka. Jestem już bez pomysłu. Idzie zima i ona pewnie sobie nie poradzi bez dachu nad głową.

Posted

Zgadzam się z Tobą w 100%. Dlatego na nią już czeka dobry dom. I to w tym samym mieście. Cudowni ludzie. A my jak te sieroty nie umiemy jej przetransportować 3 kilometry:( Wczoraj ją zobaczyła między kolejowymi szlabanami,10 sekund i pociąg towarowy by ją zabił. Co za masakra.

Posted

Wczoraj nasze miejscowe służby wpadły na debilny pomysł podania Czarnej Sedalinu. Oczywiście zaraz potem uciekła nie wiadomo gdzie, szukałam jej 4 godziny. Nic.

• 1 month later...