Jump to content
Dogomania

Demonek-w typie ONka w DT Potrzebne deklaracje na karmę.Szukamy DS !!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='sambo_os1']Nie mam pomysłu,nie wiem jak mu pomóc,z ogłoszeń nie było odzewu,nie mamy deklaracji,wcześniej był zdrowym psem więc nie było to takie bardzo pilne.Teraz kiedy łapki już w formie i powinien chodzić,to znowu siedzi w ciasnej klatce z innego powodu,jak się wykuruje to znowu łapki zaniemogą z powodu braku ruchu i tak będzie tkwił w tym szpitalu chyba już bez końca.:help1:[/QUOTE]
CZY BARDZO POGRYZIONY?
Bursztynek już od maja siedział 3 miesiące w szpitalu w ciasnej klatce, bo w rejonie był remont i tam go umieścili.Zanim powiedzieli, gdzie jest to minęly 2 mies bez spacerów, bez widoku świata, tylko ściany, ściany....

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Beat2010']CZY BARDZO POGRYZIONY?
Bursztynek już od maja siedział 3 miesiące w szpitalu w ciasnej klatce, bo w rejonie był remont i tam go umieścili.Zanim powiedzieli, gdzie jest to minęly 2 mies bez spacerów, bez widoku świata, tylko ściany, ściany....[/QUOTE]

Straszne :( wyć się chce :(

Posted

Właściwie to jest tak,że jak pies mieszka gdzieś pod gołym niebem,nie ma schronienia i grozi mu niebezpieczeństwo to deklaracje bardzo szybko rosną,jeśli jest bezpieczny to przeważnie deklaracji nie ma,bo pomaga się tym bardziej potrzebującym z ulicy.W wypadku Bursztynka siedem miesięcy w szpitalu nie robi chyba wrażenia,bo przecież ma opiekę medyczną,miskę i posłanie.Tylko że siedem miesięcy to dla mnie przerażająco długo jako dla człowieka,nie mówiąc już o psie.Spacery są utrudnione,sześć razy po kolei będąc w schronisku nie wzięłam go na spacer.A on siedzi tam w ciasnej klatce i widzi tylko sufit i ściany.Trudno jest to chyba sobie wyobrazić ale tak niestety jest.

Posted (edited)

Jutro będzie w schronisku koleżanka - moze sie jej uda cos dowiedziec ....

Fakt, ze ten psiak wyjatkowo nie ma szczęścia .
Odkryłam go w szpitalu zakażnym zupelnie przez przypadek , gdzie go zapuszkowano na czas remontu, idac po innego psiaka do salki obok.
Wzięlam Bursztynka na spacer i pokazalam opiekunowi z rejonu na ktorym Bursztyn byl przed remontem , kiedy przyjechalam nastepnym razem psiak juz siedział w boksie na wybiegu razem z sunia .
Ale to juz historia - teraz Bursztyn znowu w szpitalu...

Edited by iwna5702
Posted

[quote name='ludwa']Może udałoby się poprawić warunki (przede wszystkim bezpieczeństwo Bursztyna), gdyby uzbierać deklaracje....[/QUOTE]

Myślę, że trzeba tu więcej ludzi sprosić.

Posted

[quote name='ludwa']Może udałoby się poprawić warunki (przede wszystkim bezpieczeństwo Bursztyna), gdyby uzbierać deklaracje....[/QUOTE]

to trudne :( nie on jeden w takiej sytuacji

Posted

Może nie on jeden jest w trudnej sytuacji,ale nie spotkałam się na żadnym wątku aby pies tkwił w szpitalu tyle miesięcy :-(
Tym bardziej że spacery psów szpitalnych nie są łatwe do zrealizowania.

Posted (edited)

Jedyne co nam sie udalo - to zobaczyc go w szpitalnym boksie, przez zasloniete paskami zaluzji okno.
Ma zalozony kolnierz - co oznacza, ze ma szfy po pogryzieniach :(

Edited by iwna5702
Posted (edited)

Aryste napisał(a):
czy to znaczy ze zostal znowu pogryziony?

Nie to ciagle ta sama sprawa sprzed świąt - po prostu nie możemy dostać zadnej informacji o jego faktycznym stanie zdrowia i próbujemy cos na własna rękę sie dowiedzieć - jutro i w sobotę bedę u psiaków może cos sie uda dowiedzieć a jak Bursztynek będzie w lepszej formie - pójdę z nim na spacer.

Edited by iwna5702
Posted

Tym razem udało mi sie porozmawiać z sama panią doktor - Bursztynek ma pogryziona wargę - chodzi o to zeby nie wdała sie tam martwica wiec musza byc bardo ostrozni -nie wydali mi go na spacer, bo w/g lekarza musi nastapić zagojenie tej rany zanim wyjdzie - czyli konca nie widać.

Przy okazji przepraszam - ale chciałabym zaprosic uczestników watku na bazarek dla strauszków w hoteliku - jest to super miejsce - i myslę, ze gdyby cos się tam zwolniło - byłoby idealne dla Bursztynka .

http://www.dogomania.pl/forum/threads/237806-Buty-Salomon-monitor-Philips-bizuteria-i-troche-drobiazgów-do-10-1-2013-do-g-20-00

Wprawdzie Bursztynek jest jeszcze młodym psaem - ale chodzi o warunki, jakie tam maja zwierzeta - własciwie to jest tam tak jak w domu

Posted

Tak naprawdę Bursztynek od dobrych kilku miesięcy wegetuje w szpitalu,nie ma szczęścia ten pies.Nowym właścicielom mógłby dać tyle radości i miłości a on traci najfajniejsze lata swojego życia w schronisku.Teraz szanse na adopcje ma zerowe,jest zamknięty i nikt go nie wypatrzy :-( Wcześniej mieszkał w rejonie,gdzie goście raczej nie zaglądają bo ktoś mało zorientowany nawet nie wiedział że jest tam rejon z psami i wstęp wolny,to rejon na tyłach szpitala.Tam też upłynęła jego młodość....

Posted

Ja już rozsyłałam,chyba z 200 zaproszeń ale mogę jeszcze raz to zrobić.
Jeśli osoba adoptująca zobowiązuje się dalej leczyć psa to nie powinno być kłopotu z adopcją,choć nigdy nic nie wiadomo.
Było miejsce w hoteliku ale nie mamy pieniędzy,czy jeszcze aktualne nie wiem.