Jump to content
Dogomania

Demonek-w typie ONka w DT Potrzebne deklaracje na karmę.Szukamy DS !!!

Recommended Posts

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy na wątku Bursztynka.
Niestety one odchodzą ale nie z naszej pamięci i sentyment do imion zostaje.
Przed naszym Bursztynkiem jeszcze długie życie,więc szukamy pomocy dla niego.

Posted (edited)

Bylam wczoraj i jade dzis - jednak cos bylo nie tak z wpisem o przenosinach.
Bursztyn jest w szpitalu - co moze i lepiej ze wzgledu na bezposrednia opieke lekarska - niestety do szpitala nie maja wstepu wolontariusze, po bezowocnych poszukiwaniach w geriatrii - bo taki byl wpis do ksiazki przenosin - ustawilam sie pod szpitalem, bo w koncu gdzies pies musial sie znalezc. Trafil sie pan dyrektor, ktory szedl na obchod do szpitala - ja oczywiscie nie moglam z nim wejsc.
Poszedl do lekarza i Bursztyn sie znalazl - ale nadal wiedza malo konkretna, moze dzis wreszczie dowiem sie wiej, jaka przyczyna chroroby i czy wstaje. Na razie podobno jest poprawa, dostaje antybiotyk oraz p/bolowe i p/zapalne,

Edited by iwna5702
Posted

Bursztynek wczoraj miał przyjąc ostatnią dawkę antybiotyku i dzis ze szpitala wraca na wybieg.

Dobrze, ze jest w miare cieplo. Ktos od nas bedzie u niego dpiero we srode jesli sie nie zmienia plany.
Mamy pomysl przeniesienia go z boksu , z betonowa podloga - do drewnianego domku . Trzeba miec tylko nadzieje, ze opiekunowie nie zamienia nam psa, ktorego wlozylysmy do tego domku same, bo akurat jego mieszkaniec poszedl do adopcji.
Psa do domku zabralysmy z innego boksu i z inneg rejonu .
Przenosiny zorganizowalysmy same i nie zawsze jest to mile widziane przez opiekunow rejonow, zamiane robilysmy pod koniec dnia i nie bardzo bylo z kim to uzgodnic.

Jak wyjdzie Bursztynek to wsadzimy go do domku - a pieska, ktory na razie rezerwuje miejsce zabierzemy do suni do boksu w ktorym do tej pory Bursztyn siedzial.
Troche skomplikowane :) Ale o dobre miejsce dla psa w schronisku tez trzeba walczyc.

Posted

Myślę że domek byłby w obecnej chwili najlepszym rozwiązaniem.Oby tylko miejsce było aktualne.Iwna jakby ktoś wybierał się w tygodniu do Bursztynka to daj znać.Postaram się do niego podjechać i zabrać go na spacer.

Posted

Podnosimy wątek,więc każdy gość na wątku mile widziany. [quote name='AgusiaP']Dziękuje za zaproszenie;)
Niestety nie jestem w stanie pomóc finansowo :oops:Bardzo mi przykro...[/QUOTE]

Posted

[quote name='ludwa']No dobrze ale czy wiadomo jaka jest diagnoza, co było przyczyną, że przestał chodzić?[/QUOTE]

wiadomo tyle, co lekarz raczył powiedzieć: prawdopodobnie jakiś udar, wg wpisu Bursztyn chodzi ale się zatacza i tak ma być już na zawsze ( powiedział dr z uśmiechem, a w kieszeni mi się już nóż się otwierał )
potrzebny hotelik z rehabilitacją i właściwym leczeniem., bo nie wierzę , że nic nie można zrobić.
SAmbo, ostatnio Bursztyn był w rej. 6, w boksie 9, jego nr 755/08

Posted

[quote name='sambo_os1']Znam jego nr tylko chodzi o pomoc w wyjęciu.Faktycznie bez dobrego hoteliku albo odpowiedniego domu nic tu po nim....:shake:[/QUOTE]
poprosisz opiekuna, że spacer adopcyjny , on siedzi z sunią

hotelik na początek, ale domek pilnie potrzebny

Posted

[quote name='Beat2010']wiadomo tyle, co lekarz raczył powiedzieć: prawdopodobnie jakiś udar, wg wpisu Bursztyn chodzi ale się zatacza i tak ma być już na zawsze ( powiedział dr z uśmiechem, a w kieszeni mi się już nóż się otwierał )
potrzebny hotelik z rehabilitacją i właściwym leczeniem., bo nie wierzę , że nic nie można zrobić.
SAmbo, ostatnio Bursztyn był w rej. 6, w boksie 9, jego nr 755/08[/QUOTE]

Tylko domowy hotelik/dt, prawda?