sambo_os1 Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 Trzeba poznać konkretną diagnozę i rokowania i wtedy planować. Iwna,byłaś dziś w schronisku,masz już jakieś dokładniejsze informacje? Quote
__Lara Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Jestem u Bursztynka. Tak miał na imię mój ukochany, nieżyjący już Bursztynek.... Quote
sambo_os1 Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 Witamy na wątku Bursztynka. Niestety one odchodzą ale nie z naszej pamięci i sentyment do imion zostaje. Przed naszym Bursztynkiem jeszcze długie życie,więc szukamy pomocy dla niego. Quote
iwna5702 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 (edited) Bylam wczoraj i jade dzis - jednak cos bylo nie tak z wpisem o przenosinach. Bursztyn jest w szpitalu - co moze i lepiej ze wzgledu na bezposrednia opieke lekarska - niestety do szpitala nie maja wstepu wolontariusze, po bezowocnych poszukiwaniach w geriatrii - bo taki byl wpis do ksiazki przenosin - ustawilam sie pod szpitalem, bo w koncu gdzies pies musial sie znalezc. Trafil sie pan dyrektor, ktory szedl na obchod do szpitala - ja oczywiscie nie moglam z nim wejsc. Poszedl do lekarza i Bursztyn sie znalazl - ale nadal wiedza malo konkretna, moze dzis wreszczie dowiem sie wiej, jaka przyczyna chroroby i czy wstaje. Na razie podobno jest poprawa, dostaje antybiotyk oraz p/bolowe i p/zapalne, Edited November 4, 2012 by iwna5702 Quote
__Lara Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Dobrze, że jest leczony. Wiecie jak jest ogólnie w schroniskach... Zapraszam na bazarek, który ma pomóc spłacić dług Zenka - kolejnego Pszczyniaka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/234758-Nie-tylko-Made-in-China-gad%C5%BCety-gad%C5%BCeciki-bielizna-do-17-11-godz-22-00-NA-ZENKA?p=19908112#post19908112 Quote
sambo_os1 Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 Ale nadal nie wiadomo co mu jest :-( Dobre w tym wszystkim że ma opiekę. Quote
ludwa Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 A miał prześwietlenie? Podnosi się i chodzi, czy wcale? Bo ja się obawiam w takich sytuacjach nie tylko zapalenia stawów ale zapalenia wielomięśnowego Quote
sambo_os1 Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 Może iwna czegoś się dziś dowiedziała na ten temat. Quote
iwna5702 Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Bursztynek wczoraj miał przyjąc ostatnią dawkę antybiotyku i dzis ze szpitala wraca na wybieg. Dobrze, ze jest w miare cieplo. Ktos od nas bedzie u niego dpiero we srode jesli sie nie zmienia plany. Mamy pomysl przeniesienia go z boksu , z betonowa podloga - do drewnianego domku . Trzeba miec tylko nadzieje, ze opiekunowie nie zamienia nam psa, ktorego wlozylysmy do tego domku same, bo akurat jego mieszkaniec poszedl do adopcji. Psa do domku zabralysmy z innego boksu i z inneg rejonu . Przenosiny zorganizowalysmy same i nie zawsze jest to mile widziane przez opiekunow rejonow, zamiane robilysmy pod koniec dnia i nie bardzo bylo z kim to uzgodnic. Jak wyjdzie Bursztynek to wsadzimy go do domku - a pieska, ktory na razie rezerwuje miejsce zabierzemy do suni do boksu w ktorym do tej pory Bursztyn siedzial. Troche skomplikowane :) Ale o dobre miejsce dla psa w schronisku tez trzeba walczyc. Quote
sambo_os1 Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Myślę że domek byłby w obecnej chwili najlepszym rozwiązaniem.Oby tylko miejsce było aktualne.Iwna jakby ktoś wybierał się w tygodniu do Bursztynka to daj znać.Postaram się do niego podjechać i zabrać go na spacer. Quote
sambo_os1 Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Domek drewniany jest lepszy od betonu,tylko jak pomyślę o zimie,która przed nami to marzy mi się prawdziwy dom dla Bursztynka. Quote
AgusiaP Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Dziękuje za zaproszenie;) Niestety nie jestem w stanie pomóc finansowo :oops:Bardzo mi przykro... Quote
ludwa Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 No dobrze ale czy wiadomo jaka jest diagnoza, co było przyczyną, że przestał chodzić? Quote
sambo_os1 Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 To pytanie do Iwny,ja nie byłam w schronisku :shake: Quote
sambo_os1 Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Podnosimy wątek,więc każdy gość na wątku mile widziany. [quote name='AgusiaP']Dziękuje za zaproszenie;) Niestety nie jestem w stanie pomóc finansowo :oops:Bardzo mi przykro...[/QUOTE] Quote
magdyska25 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Wczoraj chyba widziałam Bursztyna przed szpitalem z opiekunem- może dostawał jakieś kolejne dawki leków? albo był na oględzinach. Stał o własnych siłach. Quote
Beat2010 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='ludwa']No dobrze ale czy wiadomo jaka jest diagnoza, co było przyczyną, że przestał chodzić?[/QUOTE] wiadomo tyle, co lekarz raczył powiedzieć: prawdopodobnie jakiś udar, wg wpisu Bursztyn chodzi ale się zatacza i tak ma być już na zawsze ( powiedział dr z uśmiechem, a w kieszeni mi się już nóż się otwierał ) potrzebny hotelik z rehabilitacją i właściwym leczeniem., bo nie wierzę , że nic nie można zrobić. SAmbo, ostatnio Bursztyn był w rej. 6, w boksie 9, jego nr 755/08 Quote
sambo_os1 Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 Znam jego nr tylko chodzi o pomoc w wyjęciu.Faktycznie bez dobrego hoteliku albo odpowiedniego domu nic tu po nim....:shake: Quote
Beat2010 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='sambo_os1']Znam jego nr tylko chodzi o pomoc w wyjęciu.Faktycznie bez dobrego hoteliku albo odpowiedniego domu nic tu po nim....:shake:[/QUOTE] poprosisz opiekuna, że spacer adopcyjny , on siedzi z sunią hotelik na początek, ale domek pilnie potrzebny Quote
__Lara Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='Beat2010']wiadomo tyle, co lekarz raczył powiedzieć: prawdopodobnie jakiś udar, wg wpisu Bursztyn chodzi ale się zatacza i tak ma być już na zawsze ( powiedział dr z uśmiechem, a w kieszeni mi się już nóż się otwierał ) potrzebny hotelik z rehabilitacją i właściwym leczeniem., bo nie wierzę , że nic nie można zrobić. SAmbo, ostatnio Bursztyn był w rej. 6, w boksie 9, jego nr 755/08[/QUOTE] Tylko domowy hotelik/dt, prawda? Quote
Beat2010 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='__Lara']Tylko domowy hotelik/dt, prawda?[/QUOTE] tak, tak......... Quote
Recommended Posts