hop! Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Bonsai']Karmelcia 12 listopada mogłaby przyjąć Coffee ! Koszt to 300 zł/miesięcznie, do przyszłego piątku musimy zebrać deklaracje, o wtedy muszę karmelci napisać odpowiedź, czy Coffee do niej jedzie. [quote name='hop!']U niej jest w tej chwili m.in. strachliwa, wycofana sunia - http://www.dogomania.pl/forum/threads/221940-Iga-DT-Szoł-DS-3-serca-nadal-czekają-na-miłość-której-tak-potrzebują-POMOCY!!!?p=19806315#post19806315. Informowałaś ją, jakim typem psa jest Coffee? Dobrze, że Coffee nie trafiła do tego DT. Strachliwa sunia, o której pisałam, uciekła... Przy okazji pojawiły się negatywne opinie i ostrzeżenia. Quote
xxxx52 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 hop! napisał(a):Dobrze, że Coffee nie trafiła do tego DT. Strachliwa sunia, o której pisałam, uciekła... Przy okazji pojawiły się negatywne opinie i ostrzeżenia. Nie rozumiem dlaczego ostrzezenia nie pojawiaja wczesniej ,a pojawiaja jak sie zdazy tragedia? Gdyby byly kontrole takich DT czy sa to kompetentne osoby z duzym doswiadczeniem ,a nie tylko duzo gadaja i obiecuja.To psa mozna takim zywa istote powierzyc,a nie zawozic psa pod drzwi DT,ktory zglosli sie jako jeden z tysiaca namnozonych Dt ,ktore maja tylko pieniadze przed oczyma,a dla nich to by i krokodyla wzieli pod strzeche. Z tym okropnym objawem ,brakiem odpowiedzialnosc i kompetencji spotykac sie mozna co pewien czas na dogomani.To jest bardzo smutne i przerazajace. Przeciez ludzie przekazujacy zywe istoty nie moga rzykowac zyciem ,zdrowiem psow czy kotow. Quote
zaginiona sara Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Każdemu może uciec pies. Smycz może się zerwać, ktoś może niedomknąć bramki itd. itp. Gorzej jest jeśli ktoś zamiast się przyznać uciekł mi pies to zmyśla i kombinuje. Quote
Bonsai Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 [quote name='engelina_88']O, nie wiedziałam, że Coffee ma swój wątek... Olu, mogłabyś dokładniej napisać jaki Coffee ma problem? Rozumiem, że jest lękliwa, ale w czym się to przejawia? Puszczę jej fotki w pracy. Tam pracuje pół kalisza, może ktoś coś... Najlepiej chyba pisze o niej Aneta na swojej stronie: http://gambet.pl/pl/zwierzak/coffee Quote
xxxx52 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 zaginiona sara napisał(a):Każdemu może uciec pies. Smycz może się zerwać, ktoś może niedomknąć bramki itd. itp. Gorzej jest jeśli ktoś zamiast się przyznać uciekł mi pies to zmyśla i kombinuje. Masz racje z tym kombinowaniem ,ale z nowo przybylym albo z bardzo lekliwymi jest inaczej ,gdyz osoby co maja niesocjalne psy musza przewidziec i podwojnie psa zabezpieczyc.Wychodzic nalezy nawet w ogrodzie z psem na smyczy,albo ,zeby biegal ze smycza po ogrodzie ,lub linka 20metrowa.To zawsze mozna smycz przydeptnac w przypadku ucieczki noga.A furtka niedomknieta -to jest brak wyobrazni.Lepiej nie brac dzikiego ,lub lekliwego psa.Pies socjalny tez moze uciec swiezo co przyjdzie do domu ,dlatego nalezy tak samo postepowac z nim jak z lekliwym psem moze tylko bez podwojnego zabezpieczenia Quote
engelina_88 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Bonsai']Najlepiej chyba pisze o niej Aneta na swojej stronie: http://gambet.pl/pl/zwierzak/coffee O właśnie, czytałam już. Będzie dobrze :) U mnie niestety nadkomplet koci znów, poza tym Marysia chyba nie dałaby jej spokoju za bardzo :( Ale porozgłaszam. Quote
Bonsai Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 No niestety Coffee do dzieci się nie nadaje. :( Jest na to zbyt nerwowa. Ale mam nadzieję, że znajdzie się dla niej w końcu jakieś miejsce na ziemi. Quote
engelina_88 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Odwiedzam ślicznotkę. Zdaje się, że ma w schronisku nową koleżankę, z którą ma szansę się zaprzyjaźnić, prawda? Quote
Bonsai Posted December 10, 2012 Author Posted December 10, 2012 Tak ma się Coffee: [video=youtube;786qTgV16fE]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=786qTgV16fE[/video] Quote
obraczus87 Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Fantastycznie się bawi panienka :loveu: Quote
Bonsai Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Dzięki, przesyłam dalej do Anety. :) Quote
Bonsai Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Coffee niestety do tego domku nie trafi, bo jest tam małe dziecko. Ale skorzysta inny psiak. :) Quote
Cantadorra Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Wprawdzie nie Cofee, ale inny psiak będzie mieć dom. Quote
Recommended Posts