Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bonsai']Karmelcia 12 listopada mogłaby przyjąć Coffee ! Koszt to 300 zł/miesięcznie, do przyszłego piątku musimy zebrać deklaracje, o wtedy muszę karmelci napisać odpowiedź, czy Coffee do niej jedzie.

[quote name='hop!']U niej jest w tej chwili m.in. strachliwa, wycofana sunia - http://www.dogomania.pl/forum/threads/221940-Iga-DT-Szoł-DS-3-serca-nadal-czekają-na-miłość-której-tak-potrzebują-POMOCY!!!?p=19806315#post19806315. Informowałaś ją, jakim typem psa jest Coffee?

Dobrze, że Coffee nie trafiła do tego DT. Strachliwa sunia, o której pisałam, uciekła... Przy okazji pojawiły się negatywne opinie i ostrzeżenia.

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hop! napisał(a):
Dobrze, że Coffee nie trafiła do tego DT. Strachliwa sunia, o której pisałam, uciekła... Przy okazji pojawiły się negatywne opinie i ostrzeżenia.

Nie rozumiem dlaczego ostrzezenia nie pojawiaja wczesniej ,a pojawiaja jak sie zdazy tragedia?
Gdyby byly kontrole takich DT czy sa to kompetentne osoby z duzym doswiadczeniem ,a nie tylko duzo gadaja i obiecuja.To psa mozna takim zywa istote powierzyc,a nie zawozic psa pod drzwi DT,ktory zglosli sie jako jeden z tysiaca namnozonych Dt ,ktore maja tylko pieniadze przed oczyma,a dla nich to by i krokodyla wzieli pod strzeche.
Z tym okropnym objawem ,brakiem odpowiedzialnosc i kompetencji spotykac sie mozna co pewien czas na dogomani.To jest bardzo smutne i przerazajace.
Przeciez ludzie przekazujacy zywe istoty nie moga rzykowac zyciem ,zdrowiem psow czy kotow.

Posted

[quote name='engelina_88']O, nie wiedziałam, że Coffee ma swój wątek...
Olu, mogłabyś dokładniej napisać jaki Coffee ma problem? Rozumiem, że jest lękliwa, ale w czym się to przejawia?

Puszczę jej fotki w pracy. Tam pracuje pół kalisza, może ktoś coś...

Najlepiej chyba pisze o niej Aneta na swojej stronie: http://gambet.pl/pl/zwierzak/coffee

Posted

zaginiona sara napisał(a):
Każdemu może uciec pies.
Smycz może się zerwać, ktoś może niedomknąć bramki itd. itp.
Gorzej jest jeśli ktoś zamiast się przyznać uciekł mi pies to zmyśla i kombinuje.

Masz racje z tym kombinowaniem ,ale z nowo przybylym albo z bardzo lekliwymi jest inaczej ,gdyz osoby co maja niesocjalne psy musza przewidziec i podwojnie psa zabezpieczyc.Wychodzic nalezy nawet w ogrodzie z psem na smyczy,albo ,zeby biegal ze smycza po ogrodzie ,lub linka 20metrowa.To zawsze mozna smycz przydeptnac w przypadku ucieczki noga.A furtka niedomknieta -to jest brak wyobrazni.Lepiej nie brac dzikiego ,lub lekliwego psa.Pies socjalny tez moze uciec swiezo co przyjdzie do domu ,dlatego nalezy tak samo postepowac z nim jak z lekliwym psem moze tylko bez podwojnego zabezpieczenia

Posted

No niestety Coffee do dzieci się nie nadaje. :( Jest na to zbyt nerwowa. Ale mam nadzieję, że znajdzie się dla niej w końcu jakieś miejsce na ziemi.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...