Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:-(witam,
wiem, że sporo młodych yorków miewa czkawki. tofiś miał je na początku - ok.2-4 miesiąca, i teraz powróciły (ma prawie rok).
jak można pomóc psu gdy tak go 'napadnie' czkanie? teraz bidulek ładnych pare minut się męczył, aż zasnął ze swoim ręczniczkiem...
macie jakies sposoby??

Posted

Mój ma czkwakę czasami, ale też właśnie nie wiem co wtedy zrobić :shake: Zwykle gdzieś tak 3-5 razy czknie a potem już jest w porządku, więc dla niego to nie jest takie męczące (z tego co zauważyłam).

Posted

Lilu miala czesto czkawke jak byla mlodsza, teraz jakos jej przeszlo, wolalam ja wtedy do michy z woda moczylyam w niej palec i podsuwalam jej pod nos by chociaz polizala xp- tak zachecalam ja by pozniej juz sama pila z tej miski, no i przechodzilo :D

Posted

W miesięczniku Mój Pies jest dodatek w postaci książeczki " Mój pies jest zdrowy - praktyczny poradnik jak pomóc choremu psu" i w nim jest napisane co może być przyczyną nawracającej czkawki i jak sobie z nią radzić. Jednym słowem należy podać psu 1-2 łyżeczki cukru w zależności od wielkości psa lub mniej humanitarnie wystraszyć lub pociągnąć za język - tak napisali. To ostatnie pozostawiam bez komentarza. Cukier, kto wie, może pomóc. Pozdrawiamy.

Kasia i Tupek

Posted

Burchardt napisał(a):
humanitarnie wystraszyć lub pociągnąć za język - tak napisali.

No to ja tak od zawsze robie. Lekko go szturchne z BU! Zawsze przechodzi choc raz musialam go pociagnac za jezyczek, bo bidula sie meczyl:roll:

Posted

[quote name='Burchardt']W miesięczniku Mój Pies jest dodatek w postaci książeczki " Mój pies jest zdrowy - praktyczny poradnik jak pomóc choremu psu" i w nim jest napisane co może być przyczyną nawracającej czkawki i jak sobie z nią radzić. Jednym słowem należy podać psu 1-2 łyżeczki cukru w zależności od wielkości psa lub mniej humanitarnie wystraszyć lub pociągnąć za język - tak napisali. To ostatnie pozostawiam bez komentarza. Cukier, kto wie, może pomóc. Pozdrawiamy.

Kasia i Tupek
Burchardt! Zbierasz "Mojego Psa"? Fajnie! Ja też!!!