Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 296
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale moim zdaniem teraz ona nie jest zbyt chuda. Raczej taka byc powinna. Jak przyjec hała ze mną to żebra jej było gołym okiem widać. Teraz jest inaczej. Żeberka wyczuwalne, ale jest ok. Masa jest jej zbędna ;)
Fajnie namawia do zabawy. Zabawa polega na cudowaniu łącznie z kuperkiem u góry. Brzunio wywalony i wiercimy się aby jak najlepszą poze przybrać do mizianek :evil_lol: I te wywracanie oczami!
Zmorka starowinka słabiutka dzisiaj. Chyba tez czuje wtorkowy spacer. Za daleko.... Za to Lusiosława bardzo chętnie na dworze bawiła sie ze mną. Aporty, skakanie przez wszystko co możliwe, turlanie się i różne takie ;) Ten pies jest nieustannie chętny do współpracy :) I wywołuje śmiech :)
Kikulina od czasu do czasu wydaje z siebie warkot jak potargana szmata w ferworze zabawy wpadnie na nią niechcący :evil_lol: Ale ogonek calutki czas na grzbiecie.

No i nikt nie jest cały czas zainteresowany ani Kiki ani Kali ;(

Posted

Ha! Dzisiaj nastąpił zwrot w szamaniu Kiki :) Zawsze po przyjściu z pracy burki dostają mega dopalacza bo chcą jeść. Dzisiaj Kiki tańcowała z nimi. Szłam do mich z kubkami suchej karmy a Kiki prosiła. To dałam skobelek. Zjadła! :crazyeye: Pierwszy raz się chyciła tego! No to wsypałam kolejny kubek i dałam do jej miseczki. A ona w momencie zjadła porcje prawie taką jak dla Luśki! Nie grymasiła, nie cudowała ani nie zastanawiała sie. Zjadła w tempie takim jak czarnuchy :crazyeye: No i teraz muszę jej kupi c jakąś karme bo czarnuchy dostaja seniora. Co prawda Luśka młoda baba, ale zaczeła tyć a na seniorku wygląda pięknie ;) Kiki szczuplutka i młodziutka. Jej trzeba karmy wysokoenergetycznej. Co kurduple lubią? Bo nie mam w malcach doświadczenia....

Posted

Właśnie doczytałam na watku sosnowieckiego schronu że Kali dzisiaj został adoptowany !
Aaaaaaa:multi::multi::multi:
Niech mu szczęście w życiu sprzyja :loveu:

Posted

Moje wcinaja royala adult ale sa tansze karmy purina czy bosch ;) ja mam taki wybor na wage w sklepie zoo ale moje tylko ten royal lubia..
ja doczytalam na fejsie fajnie ze mu sie poszczęscilo:)

Posted

Należę do Klubu Royala ;) Gdzieś miałam ich oferte i cennik. Mam w wiaderku Gianta nawet :evil_lol: Ale wątpię aby takie krokieciska Kiki zjadła ;) Coś małego. Tylko kasy za bardzo nie ma aby worek kupić. Na wage nie zakupię karmy za nic w świecie bo to stoi licho wie ile pootwierane w sklepach! Najlepsze byłyby próbki. Kto się wybiera do Kielc na wystawe? Tam będą dawać próbki jak sie poprosi ;) Zobaczyłabym co jej podc hodzi przynajmniej.

Posted

[quote name='Pysia']Właśnie doczytałam na watku sosnowieckiego schronu że Kali dzisiaj został adoptowany !
Niech mu szczęście w życiu sprzyja :loveu:[/QUOTE]

Nie do wiary, to już 5 wydarzenie w tym tygodniu, które założyłam i psiak od razu idzie do domu... Oczywiście domek nie z FB, ale i tak się cieszę :loveu:...

Posted

Nio :) Mam nadzieję, że Kali grzeje doopinke pod kołderką teraz :loveu:

Ja bym kupiła najlepiej Orijena małej, ale nie stać mnie. Może jak bazarek powstanie z moich fantów to uszczknę z niego dla mojej tymczasowiczki na worek choć ten 6 kg ;) A jakby tak Kikulina dom znalazła zanim by go zjadła to przecież psów do karmy potrzebujących masa..... A Kiki potrzebna dobra karma teraza.
Ja tak sobie myślę czy ona tego pęcherza nie miała już przeziębionego i dlatego apetyt był do kitu. Bo po trzech dawkach Furaginu dziewcze wcina wszystko. Sucha karma znikła. Przed chwilą psia puszka znikła. I bez marudzenia tylko " raz dwa " i nie ma :)
No i się obraziło dziewcze na mnie bo dzisiaj był czas dawkowania Advantixu burkom. Też została zakropiona i nie spodobało jej się to. Obraziła się :evil_lol: Obcinałam pazurki, kąpałam, wyczesywałam- wszystko nic. Ale zakrapianie to widać dla niej COŚ :evil_lol:
Dzisiaj w nocy przyjedzie TZ i Kiki będzie miała kolejne rece do głasków. A ja idę przed TV teraz z wszystkimi burkami. Zmorowatość będzie leżała pod sofą, Lusieńka tuz przy mnie a Kikulina w nogach. Tak to wygląda.

Posted

Zaglądam do Kiki na dobranoc :):)

[quote name='Pysia']Właśnie doczytałam na watku sosnowieckiego schronu że Kali dzisiaj został adoptowany !
Niech mu szczęście w życiu sprzyja :loveu:[/QUOTE]

To wspaniała wiadomość !! :multi::multi:

[quote name='iwonamaj']Nie do wiary, to już 5 wydarzenie w tym tygodniu, które założyłam i psiak od razu idzie do domu... Oczywiście domek nie z FB, ale i tak się cieszę :loveu:...[/QUOTE]

Masz do tego rękę kochana ;)

Posted

A ja wpadłam na pomysł, że zakupię próbki Koebers i Forza10 dla Kiki i zobaczę co z tego jeść będzie. Karmy dobre i nie takie drogie ;)

Przyjechał TZ. Kikulina jest w niebie ;) I wcina suchą karme aż dymi :evil_lol:

Posted

[quote name='gosia2313']Kali już wykąpany, ale ponoć ma zapalenie krtani :<[/QUOTE]
Wcale mnie to nie dziwi.... Angina panuje w naszym regionie. Kiki też miała początki zapalenia jak do mnie przyszła. Wyleczyłam. Ma do tego przeziebiony pęcherz. Widzę, ze już wcześniej miała bo po Furaginie nagle apetyt przyszedł... Zastanawiajace- prawda?
Moich rodziców Perełka ( 11 lat temu ze schronu w S-wcu wzięta) ma ostrą postać kaszlu kennelowego :( Jest stara. Na dodatek wykryto u niej że przeszła niedawno zawał serca. pewnie jak tata trafił do szpitala. To ukochany pancio... I nagle znikł a zawsze był przy niej.
Kiki i Kali żyli w tych samych warunkach. Są spokrewnieni do tego. Dlatego widzac Kiki jaka delikatna tak bardzo bałam sie o Kali.
Powiedz państwu ze im mogę pomóc. Mozesz im dać mój tel. Moge doradzić gdzie taniej będą go leczyć jak wspaomna o schronie. No i jak go wspomóc aby było lepiej. Pomogę tez w problemach ewentualnych z nauczeniem się życia ludzko-psiego ;)

Posted

Teraz Kikulina jest w sam raz :) I wcina suchą aż złoto :)
Straciłam psa. Kiki jest cieniem TZta. No i był tel. w sprawie Kali. Ludzie z ogłoszenia. Powiedziałam że adoptowany i wspomniałam o Kiki. Z wywiadu ludzie do rzeczy. Mieli już psa. Zobaczymy czy im się Kiki spodoba. Maja sie naradzic i zadzwonić jutro do mnie jak zdecydują sie ją zobaczyc. Są z Chorzowa, wiec maja 27 km tylko do mnie. Mogą ją poznać osobiście. Zobaczymy. Trzymajcie kciuki!

Posted

Kciuki trzymamy, ale na razie Kiki u mnie. jest rozdarta pomiędzy TZtem a cieplutkim domem ;) TZ pracuje na podwórku. Kiki chce do niego ale nie zna dźwi eków piły i elektrycznych nożyc do cięcia gałęzi. No i zimno w doopinkę ;) Ale w domu znowu chce do niego. I masz babo placek :evil_lol:Lusiosława i Zmorowatość niezwykle zajęte, bo dostały po wielkim penisie wołowym od TZta. Kiki też malutki kawałekodcięto, ale nie była zainteresowana. Może później bo dopiero co pojadła.
Mam wielkie szczeście do zwierzaków. Trafiają mi sie same cudowne z charakteru :loveu:
Mam problemy ze znakami polskimi, bo muszę pisać jedna ręką. Druga jest wylizywana przez Kiki i trafić na klawisze nie mogę czasami :diabloti:
A! Luśka jesy niesamowicie madrym psem. Nauczyła się już od Kiki mase zachowań. Nie zawsze dobrych :mad: Zmorka też. Np wskakiwania na ...kolanka :crazyeye:

Posted

Sama widzisz jakie to delikatesiki :( Dlatego poznając Kiki tak sie bałam o Kali.... Kiki juz miała początki kaszlu kennelowego. No i ten pęcherz... A traume pewnie ma po kastracji. Wystraszony też ma prawo być. Z kołderki trafił do schronu :( Będą z niego psy, tylko musi otrząsnąć sie z szoku. Kiki tez wcale nie była od razu super. Wiem ze nie pisałam o żadnych lękach, ale to dla mnie zrozumiałe ze demony po przejsciach są. Nawet jak przejscia trwały 2-3-4 tyg.

Kikulina właśnie wszamała Denta Rask :) Lubi ;)

Miałam kolejnego maila o adopcje Kali. O Kiki nikt nie pyta.... Wydaje mi się, ze ten tekst wstawiony u Kali działa na wyobraźnie ;) Chyba Kikulinie edytuję ogłoszenia :)