Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie no, ja zasadniczo w domu jestem ta spokojna w kwestii chudzielca ;-)
Za to TŻ - jak tylko chłoptaś pokręci nosem na miskę - martwi się mocno ;-)

Lepiej, że chudy, szczególnie, ze umieśniony i ani grama tłuszczyku ;-)
Choć nie ukrywam - fajnie byłoby mieć już takiego porządnego niedźwiadka w chacie... ale nie ma się co łudzić - wdał się w tej kwestii w tatusia, więc jeszcze pewnie z rok poczekamy ;-)

• Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jetsan często nie chce jeść, jak był szczeniakiem miałam z nim ogromny problem. Od zawsze był z niego szkielecik i nadal jest, chociaż ostatnio udało mu się trochę przytyć.
On już 3lata będzie miał, a dalej takie chuchro.... może do 5 roku coś jeszcze zmężnieje.

Posted

Nie no, Bohun je ;) tylko miał kiedys fazę na focha na karmę (a ja zamiat zmienic, to postanowiłam chłopaka przetrzymac... nie wyszło :-D) i teraz TŻ przewrażliwiony troche na tym punkcie.... ;-)

A ile Jetsan wazy i ile wzrostu? :>

Btw - nie wiem jak to mozliwe, ale sniliscie mi sie z Jetsanem jakies 2 dni temu :cool3:

Posted

Jetsan potrafi nie jeść kilka dni pod rząd ;) Wystarczy coś mu dodać do karmy, twarożek, wywar z kurzych łapek i jedzenie znika :evil_lol: Więc teraz cały czas dodaję mu wywar do karmy, bo inaczej nie zje, albo będzie godzinę stał nad miską i zastanawiał się, czy coś zjeść, czy nie... A karm już kilka przerobiłam, z początku duże zainteresowanie, ale potem to mija...

Jetsan ma 75cm w kłębie, albo i więcej, a waży może 50-55kg, nie mam pojęcia ;) Coś mu się za bardzo w górę poszło i na masę już ciałka nie starczyło :evil_lol: Już jako szczeniak zapowiadał się na psa olbrzymka, ale coś mu z tą masą nie wyszło :evil_lol:

No to niezły koszmar musiał być z tego snu ;)

Posted

[quote name='mańka_']E, to nie tak źle waży.
Bohun ma 68 w kłębie i te nieszczęsne 42kg ;-)

A we snie nie mogłam wymowic imiena Jetsana i strasznie sie meczyłam :D[/QUOTE]

Jego ojciec przy 71cm waży 64kg, matka ma 65cm i 55kg... Muszę się dowiedzieć ile jego brat waży :)

Hmmm... większość ludzi ma z tym problem, moja babcia nadal go woła "piesku" :eviltong:

Posted

No to faktycznie - różnica spora.
U nas zresztą podobna - szkoda własnie, ze nie mam kontaktu z bratem Bohuna... bo do siostry to nie ma co porównywać (choć i tak ona waży więcej :D)

Posted

[quote name='agaciaaa']

Szkoda, że po tym fajnym puszystym śniegu już nic nie zostało. Teraz już tylko mokra śniegowa breja :lol:[/QUOTE]

cos strasznego sie zrobiło, buenosek mi sie topi w tym :evil_lol:

Posted

[quote name='mańka_']No to faktycznie - różnica spora.
U nas zresztą podobna - szkoda własnie, ze nie mam kontaktu z bratem Bohuna... bo do siostry to nie ma co porównywać (choć i tak ona waży więcej :D)[/QUOTE]

Dość spora, nie wiem jak dziadkowie ważyli, bo nie umiem znaleźć żadnych informacji na ich temat, poza rodowodami... :roll: A brat nie był ważony ostatnio, więc nie wiem ile waży.
Brat został w hodowli, jest wystawiany, więc go widuję i ogólnie wiem co u niego słychać :)

Posted

nie no to u mnie ojciec Toro przy około 75 cm ważył kiedyś (i chyba nadal) cos koło 90 kg :D ale to kawał psiura jest :D Mój Toro ma 5 lat, 75 w kłębie i 70 kg (około, nie ważyłam go już hohoho) a i tak jak na niego sie patrzy to chudy jak nie wiem... u niego mięśnie tyle ważą chyba, no bo co inne jak tłuszczyku ni grama :P

Posted

[quote name='agaciaaa']Świetne fotki!

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/529004_197302477082347_1900884023_n.jpg Zuza genialna :lol:

Szkoda, że po tym fajnym puszystym śniegu już nic nie zostało. Teraz już tylko mokra śniegowa breja :lol:

[quote name='Iza.']cos strasznego sie zrobiło, buenosek mi sie topi w tym :evil_lol:

Żałuję, ze nie zrobiłam zdjęć psom po wczorajszym wieczornym spacerze....... :evil_lol:
Jeszcze takie brudne nie były (intelignetnie wybralismy sie w miejse, gdzie śieżka jest z czarnego żwiru :diabloti:).
Jeden plus tej zabawy: wiem, że nasze obroże bez problemu się dopierają - sówki były czarne, a są znowu niebieskie :-)

[quote name='Naklejka']Dość spora, nie wiem jak dziadkowie ważyli, bo nie umiem znaleźć żadnych informacji na ich temat, poza rodowodami... :roll: A brat nie był ważony ostatnio, więc nie wiem ile waży.
Brat został w hodowli, jest wystawiany, więc go widuję i ogólnie wiem co u niego słychać :smile:

To fajnie - my mamy kontakt dobry z jedną siostrą Bohuna tylko - spotykamy się na wystawach i nie tylko ;-)
Szkoda, że żaden potwór z Zuzkowego miotu nie jest wystawiany, bo tak naprawdę nie wiemy co u nich słychac :(
[quote name='Niufciak']nie no to u mnie ojciec Toro przy około 75 cm ważył kiedyś (i chyba nadal) cos koło 90 kg :-D ale to kawał psiura jest :-D Mój Toro ma 5 lat, 75 w kłębie i 70 kg (około, nie ważyłam go już hohoho) a i tak jak na niego sie patrzy to chudy jak nie wiem... u niego mięśnie tyle ważą chyba, no bo co inne jak tłuszczyku ni grama :P

Ładnie :-o
[quote name='betty_labrador']czesc. pozdrawiamy! :smile:

witajcie :-)

Posted

Jakiś czas temu zgubiliśmy naszą piłeczkę na sznurku.... wiec wczoraj zostało zarządzone wykonanie (samodzielne!) kolejnej. Zakupiliśmy więc kauczukową piłeczkę w kolorze czerwonym (dobrze widocznym i na śniegu, i w trawie), do niej metr sznurka, wywiercilismy w piłeczce dziurę, przeciągnęliśmy sznurek... i jest. Dzis były pierwsze testy i z przyjemnością możemy donieść, że sprawdziła się w 101% ;-)

btw - Bohun 4 dni temu skonczył 2 lata :-)

Posted

I na koniec.... pańcio miał pomysł na bardzo fajną (w jego mniemaniu) zabawę. Miała ona polegać na obsypaniu śniegiem spadającym z drzewa piesków - po uprzednim ich pod drzewo zwabieniu. Miało być fajnie... wyszło jak zwykle :evil_lol:

Posted

O fajnie :-)

Ja kurczaki pieczone nawet nie mam czasu poaktualizować naszej strony... chyba w przyszłym tygodniu się za to porzadnie wezmę.

Aaaaa, widze na zdjęciach - znacie się z bernusiem Cymkiem? :-)