Izabela124. Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Wpadam z rewizytą :) Super masz psy i widać, że aktywnie spędzasz z nimi czas :) Pozdrawiam Quote
mańka_ Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 Co do tej aktywności - jestesmy oboje aktywni, więc i psy nie mają większego wyboru........ ;-) Dzięki za odwiedziny i trzymam za słowo w kwestii spaceru! Quote
Izabela124. Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Będę tu częstym gościem :) a co do spaceru to się na pewno odezwę jak będę w Białymstoku :) Quote
mańka_ Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 W takim razie zapraszamy i czekamy :-) Quote
Maalwi Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 a moze jakieś dzisiejsze foteczki? I jeszcze pytanie z ciekawości, dlaczego wybór padł akurat na Berneńczyki? Quote
Kaaasia Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Piękne bernusiowe stado :loveu: http://szwajcary.com/obrazky/6729_1351428217.jpg W takiej sytuacji to chyba lepiej usunąć się z drogi ;) Quote
mańka_ Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 [quote name='Kaaasia']Piękne bernusiowe stado :loveu: Dziękujemy :-) [quote name='Kaaasia']http://szwajcary.com/obrazky/6729_1351428217.jpg W takiej sytuacji to chyba lepiej usunąć się z drogi ;) Nasze doswiadczenie podpowiada... że w takiem sytuacji najlepiej znieruchomieć i broń boze się nie ruszać :evil_lol: Każde ruszenie sie/próba usuniecia się z drogi/przejścia na bok jest gwarancją, ze bernńczyki trafią dokładnie tam, gdzie stoisz :p Choć oczywiście nie zliczę, ile razy mimo zachowania kamiennej twarzy leżeliśmy w sniegu/piachu/trawie ;-) [quote name='Maalwi']a moze jakieś dzisiejsze foteczki? Niestety dziś nie było czasu na długi spacer i zalegliśmy w kocach ;-) TŻ cały dzien latał po mieście, a ja siedzę w ksiazkach ;-) Jutro albo najpóźniej we środe nadrobimy! :-) [quote name='Maalwi']I jeszcze pytanie z ciekawości, dlaczego wybór padł akurat na Berneńczyki? Hm... po odejściu mojego poprzedniego psa (Borys - CTR - odszedł na udar mózgu) wiadomo było, że pies w domu musi być. Ja nie chciałam już CTRa (jednak w tamtym momencie to było dla mnie zdecydowanie za szybko by mieć kolejnego takiego "samego"), a wcześniej berneńczyki nas zauroczyły na wystawach (jeździlismy z CTRem) i w górach. I tak jakoś po poczytaniu, porozmawianiu z hodowcami wyszło nam, ze to jest w zasadzie idealna rasa do naszego trybu zycia... no i pojawił się w domu Bohun ;-) Z Zuzką już poszło gładko :-D Quote
Kaaasia Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Nie wiem czy tylko u mnie tak jest, że jak psy się bawią to najlepsze szaleństwa odchodzą zawsze pod naszymi nogami :lol:. A jak biegną na ciebie dwa bernole, bokser, seter i czasem on to ciężko nie chcieć wiać ;) Quote
Leokadia Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Ja i tak zawsze jestem w szoku jak ludziom udaje sie przeżyć przy bawiących się dużych psach, a jeszcze jak to stadko liczy 4-5 psów to juz wyższa szkoła jazdy:lol: Quote
mańka_ Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 U nas rekordem było 5 berneńczyków na jednym spacerze... przyznam się, ze to jest wyzwanie :-D Na "naszej" łące towarzystwo jest głównie do-kolanowe (nie licząc weimara - Bohunowego kumpla z dziecinstwa ;-)), więc nie mamy zbyt wielu okazji na harce z innymi dużymi psami. Tylko własnie te znajome bernenczyki... moze przez Dogomanię jakies fajne pieski nam się uda poznac ;-) Quote
Kaaasia Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 U nas rekordem było wspólne bieganie 12 psów- od czegoś jamnikoratlerkowego do berneńczyków i jeszcze większych kundelków :smile: Tęskno mi do takich czasów :roll: Quote
mańka_ Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 U nas bywa dużo, ale własnie takich niewielkich :-) To jeszcze jedna fotka - żeby nie było, że my psy siłą w góry wyciągamy - same się rwą! :-) Quote
Kaaasia Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 http://szwajcary.com/obrazky/6729_1339675212.jpg Widać kto wybiera miejsce wycieczki :loveu: Quote
mańka_ Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 No a jak ;-) Chociaż jeszcze na żadnej nie narzekały.... zdecydowanie są na góry nakręcone straszliwie, mniej więcej tak jak my ;-) Quote
Maalwi Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Kaaasia']U nas rekordem było wspólne bieganie 12 psów- od czegoś jamnikoratlerkowego do berneńczyków i jeszcze większych kundelków :smile: Tęskno mi do takich czasów :roll: W sumie tak sobie myśle,ze jeszcze rok temu jak wychodziłam na górki obok mojego mieszkania z Bibi można tam było spotkać czasami po kilkanaście psów.. teraz ledwo kiedy 3 są.. Coraz wiecej zabieganych ludzi niestety nie ma czasu na zajecie sie psem :shake: A ja jeszcze jedno pytanie z ciekawości mam. Skąd nazwa taka hodowli? Quote
mańka_ Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 Bern to pewnie łatwo sie domyslic ;-) A Śledzikujący? Bo nasze psy po bialostockiemu gadajo :evil_lol: O tak o: KLIK - od 1:50 proponuję się wsłuchać :lol: Zasadniczo śledzikowanie to podlaska gwara po prostu ;-) _____________________________________________________________________________________ U nas jeszcze rok temu bez przerwy pieski na łące niedaleko spotykalismy... teraz? Jak się raz na jakis czas spotka, to tyle :-( Tak naprawdę najsensowniej wychodzą takie spotkania, jak się z kimś od psów zaprzyjaźnionym po prostu spotykamy, bo inaczej kicha... Quote
Maalwi Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='mańka_']Bern to pewnie łatwo sie domyslic ;-) A Śledzikujący? Bo nasze psy po bialostockiemu gadajo :evil_lol: O tak o: KLIK - od 1:50 proponuję się wsłuchać :lol: Zasadniczo śledzikowanie to podlaska gwara po prostu ;-) _____________________________________________________________________________________ U nas jeszcze rok temu bez przerwy pieski na łące niedaleko spotykalismy... teraz? Jak się raz na jakis czas spotka, to tyle :-( Tak naprawdę najsensowniej wychodzą takie spotkania, jak się z kimś od psów zaprzyjaźnionym po prostu spotykamy, bo inaczej kicha... ale śmiesznie mówią :D Ciekawy pomysł na nazwę hodowli, nie powiem. Szczeniaki są w planach? :) Dokładnie, inne spotkania niż takie psie, umówione się nie udają niestety.. Quote
mańka_ Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 Haha, ja zasadniczo też tak mówię (tzn teraz to już tylko gdy robię to świadomie, ale jak mieszkałam w czasach wczesnonastoletnich na polsko-białoruskiej wsi to bywało różnie ;-) ). Co do szczeniaków: zasadniczo jakieś tam plany są, myślę, ze zostaną doprecyzowane na początku przyszłego roku - póki co jeszcze kilka decyzji i spraw przed nami, wiec i decyzja na 101% jeszcze podjęta nie jest. Zobaczymy, ale jak jakieś konkrety będą, na pewno będziemy sie chwalić :-) Quote
Kaaasia Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Nam się właśnie udało spotkać kilka osób jak psy były jeszcze młode i się zakumplować :smile: Wcześniej bywało że codziennie wieczorkiem się spotykaliśmy na bieganko a teraz jakoś niestety mniej. U mnie dochodzi taki problem, że mój pies nie jest towarzyski i może bawić się z sukami, więc mamy ograniczone możliwości ;) Quote
mańka_ Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 Ale że co? Z samcami ma problem? Moje na szczęście nawet z kotem chętnie się pobawią ;-) Quote
Maalwi Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 mańka_ napisał(a):Ale że co? Z samcami ma problem? Moje na szczęście nawet z kotem chętnie się pobawią ;-)Moja próbuje sie bawic z kotami,...ale one dziwnym trafem nie chcą ;) Quote
mańka_ Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 Maalwi napisał(a):Moja próbuje sie bawic z kotami,...ale one dziwnym trafem nie chcą ;) Tak, to tak jak u nas :-D Quote
ajeczka Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Piękne psy i śnieg kochają, bo mają futra. Mój Rino ma goły brzuch i po śniegu musi się szybko ruszać ;-) Jak takie futra się przytulą to i ogrzewania nie trzeba ;-) Quote
Maalwi Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 mańka_ napisał(a):Tak, to tak jak u nas :-D W sumie,..w tym przypadku sie nie dziwie. Jak takie dwa miśki nagle napadną kota, to on musi mieć zawał na miejscu :D Quote
Recommended Posts