Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Zbierałam sie do założenia galerii już dłuższą chwilę... no i dziś uznałam, że trzeba przejść do czynów :-)

A więc - nasza futrzasta gromada:

Pierwszy berneńczyk w domu (ale psy były zawsze) - Bohun (BOHUN Alpejska Kraina Szczęścia).

Gówniarz jeszcze z niego nieco, ale ostatnio widać, że poważnieje i zaczyna się zachowywać jak mężczyzna ;-)
Jednak nie dajcie się zwieść pozorom: w domu rządzi....

...Zuzia. Czyli MAERE Galijska Osada.

Co lubimy?
Pływać lubimy (w każdym razie Zuzia uczy się lubic pływać, Bohun uwielbia ;-) )

Po górach lubimy chodzić (choć w góry mamy strasznie daleko - jesteśmy z Białegostoku). I to lubimy wszyscy, od początku do końca, wyrywamy się w góry gdy tylko możemy i chodzimy, chodzimy, chodzimy...
Latem...

...i zimą ;-)

Edited by mańka_
  • Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Lubimy też naszych psich (i niezmiennie przyłączonych do nich, ludzkich) przyjaciół :smile:
Dantego...

...z Martą i Kacprem :smile:

Kasię z Nefrą i Obelixem :smile:

Benia

Pasiutkę i Ashi z Anią, z którymi niestety na fotce uchwycić się nas nie udało ;-)
Borsuka i Kudłatego z Expertem zakochanym w Zuzkowym ogonie...

I Magdę z Grandą :smile:

Zasadniczo lubimy wszystkich ;-)

Patyczki też lubimy. Ale tylko jeden patyczek na raz.

I długie spacery też są fajne. Najlepiej do lasu.

I sushi lubimy :-D

Wystawy też lubimy i konsekwentnie na nie jeździmy. To po tych wystawach są najfajniejsze psie spotkania :smile:

Ale najbardziej chyba lubimy być we 4 razem :smile:

Edited by mańka_
Posted

Dziękujemy :-)
Nie ukrywam, że te wspólne fotki i w nas budzą najwiecej ciepłych odczuć - zawsze to w kupie raźniej ;-)
No i niestety - tęskni nam się w góry, a możliwosci wyjazdu jak na lekarstwo w tym momencie.... to chociaż zdjęcia poprzeglądamy ;-)

Posted

Dziękujemy za miłe słowa... i chwalimy się dzisiejszymi harcami w śniegu :-)

Zuzelka ledwo wylazła z bagażnika, a już - pani na włościach :-)

Jedni biegają z gracją...

...a inni nie :mrgreen:

Paaaan wooooołaaaaał!

I tańczymy :-)

Kto powiedział, że berneńczyki nie potrafią latać?

Biegamy :-)

I rzucamy się na ludzi, o takie z nas agresywne berneńczyki!

Bohunek :-)

I seria z ulubioną spacerową zabawką - piłeczką na sznureczku :-D

Pozdrawiamy :-)

Posted

Niesamowite zdjęcie, tylko mnie jedno zastanawia jak wam sie udało nie zgubić tak małej piłki, jak ją psiaki oślinią i wytarzają w śniegu to chyba trudno znaleźć? No chyba, że jej piesy dobrze pilnują:lol:

Posted

Abietis napisał(a):
Cudowne one są:loveu: Aż nie mogę się napatrzeć
A zdjęcia jakie ładne :razz:

Dziękujemy bardzo :-)
Zdjęcia ładne.... bo my robimy zdjęcia (nie tylko psie) profesjonalnie ;)
leónowa napisał(a):
Niesamowite zdjęcie, tylko mnie jedno zastanawia jak wam sie udało nie zgubić tak małej piłki, jak ją psiaki oślinią i wytarzają w śniegu to chyba trudno znaleźć? No chyba, że jej piesy dobrze pilnują:lol:

Hm... jeden raz chwila grozy była - TŻ rzucił piłkę w dość głęboki śnieg i niestety Władca Piłeczki - Bohun - nie mógł jej wyczaić. Ale porozgarnialismy noga i się udało - o ile do piłki się śnieg przyczepia, to czerwony sznureczek jest idealnym wskaźnikiem i tak śniegu nie łapie ;-)
Naklejka napisał(a):
Witamy!
Przepiękne psy :loveu:
Taka mała uwaga, w poście można dodać tylko 5 zdjęć ;-)

Dziekujemy bardzo - i za pochwałę, i za uwagę. Jakoś mi to w regulaminie umknęło, poprawię się, obiecuje :-)
Swoją drogą - wie ktoś z czego to wynika? :> bo o ile rozmiary rozumiem... to tego nie.

Posted

Wpadłam się przywitać, nie mogę nie subskrybować galerii Berneńczyków-mojej ukochanej i wymarzonej rasy :) Mam nadzieję, że w końcu moje marzenie się spełni i też będę takiego miała :loveu:
Piękne psy!

Posted

[quote name='Talucha']Wpadłam się przywitać, nie mogę nie subskrybować galerii Berneńczyków-mojej ukochanej i wymarzonej rasy Mam nadzieję, że w końcu moje marzenie się spełni i też będę takiego miała
Piękne psy!

Dziękujemy :-) Na dobry początek możemy zaprosić na spacer :-D

[quote name='Pestkaa']Super śnieżne fotki
Moja też polubiła śnieg, chociaż to chuda i bezpodszerstkowa koza

U nas Bohun lubił śnieg od samego początku - Zuzia za to w zeszłą zimę podchodziła do śniegu mocno nieufnie ;-) Dopiero zimowy wyjazd w góry ją ośmielił (nie miała wyboru - mróz po -18 stopni, snieg po pachy (nam po pachy :-D) i cały dzień na podwórku., W tym roku (wczoraj wieczorem) oszalała po prostu z radości na śniegu :-) Aż jej nie poznaję, taka fajna panienka się z niej robi ;-)

Posted

Dzien dobry, dzień dobry, witamy się poraz pierwszy. Od razu weszłam do tej galerii i już jakieś moje ciepłe uczucia uruchomiła. Wasza więź z Bernami aż bije w oczy :)
Na pewno będę tu zaglądać częściej :)

Posted

Maalwi napisał(a):
Wasza więź z Bernami aż bije w oczy :)

Oj tak - szczególnie w postaci psich ogonów - jeden taki własnie w tym momencie bije mnie nie tylko po oczach ale i po całej reszcie mnie ;)
Maalwi napisał(a):
Na pewno będę tu zaglądać częściej :)

Zapraszamy, będzie nam bardzo miło :-)