mańka_ Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 (edited) Zbierałam sie do założenia galerii już dłuższą chwilę... no i dziś uznałam, że trzeba przejść do czynów :-) A więc - nasza futrzasta gromada: Pierwszy berneńczyk w domu (ale psy były zawsze) - Bohun (BOHUN Alpejska Kraina Szczęścia). Gówniarz jeszcze z niego nieco, ale ostatnio widać, że poważnieje i zaczyna się zachowywać jak mężczyzna ;-) Jednak nie dajcie się zwieść pozorom: w domu rządzi.... ...Zuzia. Czyli MAERE Galijska Osada. Co lubimy? Pływać lubimy (w każdym razie Zuzia uczy się lubic pływać, Bohun uwielbia ;-) ) Po górach lubimy chodzić (choć w góry mamy strasznie daleko - jesteśmy z Białegostoku). I to lubimy wszyscy, od początku do końca, wyrywamy się w góry gdy tylko możemy i chodzimy, chodzimy, chodzimy... Latem... ...i zimą ;-) Edited October 27, 2012 by mańka_ Quote
mańka_ Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 (edited) Lubimy też naszych psich (i niezmiennie przyłączonych do nich, ludzkich) przyjaciół :smile: Dantego... ...z Martą i Kacprem :smile: Kasię z Nefrą i Obelixem :smile: Benia Pasiutkę i Ashi z Anią, z którymi niestety na fotce uchwycić się nas nie udało ;-) Borsuka i Kudłatego z Expertem zakochanym w Zuzkowym ogonie... I Magdę z Grandą :smile: Zasadniczo lubimy wszystkich ;-) Patyczki też lubimy. Ale tylko jeden patyczek na raz. I długie spacery też są fajne. Najlepiej do lasu. I sushi lubimy :-D Wystawy też lubimy i konsekwentnie na nie jeździmy. To po tych wystawach są najfajniejsze psie spotkania :smile: Ale najbardziej chyba lubimy być we 4 razem :smile: Edited October 27, 2012 by mańka_ Quote
zakonna Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 piękne psy, ta rasa to marzenie mojego TŻ :) Quote
omry Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Witamy u Was :) Piękne psy i piękne zdjęcia :) Quote
mańka_ Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Dziękujemy za miłe przywitanie :-) Quote
Pestkaa Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Bez końca można oglądać te zdjęcia! Najpiękniejsze te w czwórkę ;) Quote
mańka_ Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Dziękujemy :-) Nie ukrywam, że te wspólne fotki i w nas budzą najwiecej ciepłych odczuć - zawsze to w kupie raźniej ;-) No i niestety - tęskni nam się w góry, a możliwosci wyjazdu jak na lekarstwo w tym momencie.... to chociaż zdjęcia poprzeglądamy ;-) Quote
Leokadia Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Przepiekne psy, będziemy często zaglądać:loveu: Quote
mańka_ Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Dziękujemy za miłe słowa... i chwalimy się dzisiejszymi harcami w śniegu :-) Zuzelka ledwo wylazła z bagażnika, a już - pani na włościach :-) Jedni biegają z gracją... ...a inni nie :mrgreen: Paaaan wooooołaaaaał! I tańczymy :-) Kto powiedział, że berneńczyki nie potrafią latać? Biegamy :-) I rzucamy się na ludzi, o takie z nas agresywne berneńczyki! Bohunek :-) I seria z ulubioną spacerową zabawką - piłeczką na sznureczku :-D Pozdrawiamy :-) Quote
Abietis Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Cudowne one są:loveu: Aż nie mogę się napatrzeć A zdjęcia jakie ładne :razz: Quote
Leokadia Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Niesamowite zdjęcie, tylko mnie jedno zastanawia jak wam sie udało nie zgubić tak małej piłki, jak ją psiaki oślinią i wytarzają w śniegu to chyba trudno znaleźć? No chyba, że jej piesy dobrze pilnują:lol: Quote
Naklejka Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Witamy! Przepiękne psy :loveu: Taka mała uwaga, w poście można dodać tylko 5 zdjęć ;) Quote
mańka_ Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Abietis napisał(a):Cudowne one są:loveu: Aż nie mogę się napatrzeć A zdjęcia jakie ładne :razz: Dziękujemy bardzo :-) Zdjęcia ładne.... bo my robimy zdjęcia (nie tylko psie) profesjonalnie ;) leónowa napisał(a):Niesamowite zdjęcie, tylko mnie jedno zastanawia jak wam sie udało nie zgubić tak małej piłki, jak ją psiaki oślinią i wytarzają w śniegu to chyba trudno znaleźć? No chyba, że jej piesy dobrze pilnują:lol: Hm... jeden raz chwila grozy była - TŻ rzucił piłkę w dość głęboki śnieg i niestety Władca Piłeczki - Bohun - nie mógł jej wyczaić. Ale porozgarnialismy noga i się udało - o ile do piłki się śnieg przyczepia, to czerwony sznureczek jest idealnym wskaźnikiem i tak śniegu nie łapie ;-) Naklejka napisał(a):Witamy! Przepiękne psy :loveu: Taka mała uwaga, w poście można dodać tylko 5 zdjęć ;-) Dziekujemy bardzo - i za pochwałę, i za uwagę. Jakoś mi to w regulaminie umknęło, poprawię się, obiecuje :-) Swoją drogą - wie ktoś z czego to wynika? :> bo o ile rozmiary rozumiem... to tego nie. Quote
Talucha Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Wpadłam się przywitać, nie mogę nie subskrybować galerii Berneńczyków-mojej ukochanej i wymarzonej rasy :) Mam nadzieję, że w końcu moje marzenie się spełni i też będę takiego miała :loveu: Piękne psy! Quote
Pestkaa Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Super śnieżne fotki :loveu: Moja też polubiła śnieg, chociaż to chuda i bezpodszerstkowa koza :evil_lol: Quote
mańka_ Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 [quote name='Talucha']Wpadłam się przywitać, nie mogę nie subskrybować galerii Berneńczyków-mojej ukochanej i wymarzonej rasy Mam nadzieję, że w końcu moje marzenie się spełni i też będę takiego miała Piękne psy! Dziękujemy :-) Na dobry początek możemy zaprosić na spacer :-D [quote name='Pestkaa']Super śnieżne fotki Moja też polubiła śnieg, chociaż to chuda i bezpodszerstkowa koza U nas Bohun lubił śnieg od samego początku - Zuzia za to w zeszłą zimę podchodziła do śniegu mocno nieufnie ;-) Dopiero zimowy wyjazd w góry ją ośmielił (nie miała wyboru - mróz po -18 stopni, snieg po pachy (nam po pachy :-D) i cały dzień na podwórku., W tym roku (wczoraj wieczorem) oszalała po prostu z radości na śniegu :-) Aż jej nie poznaję, taka fajna panienka się z niej robi ;-) Quote
Leokadia Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 To skoro profesjonalnie zajmujecie się zdjęciami czekamy na masę zdjęć bernolków, kocham te psiaki i uwielbiam je oglądać:loveu: Quote
mańka_ Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Zapraszamy na stronę i na FB z linków w podpisie - tam fotek jest więcej :-) Szczególnie na FB ;-) Quote
Leokadia Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Ja to naprawde czasem jestem nierozgarnięta, zaraz zajrzę na Fb popodglądać was trochę:lol: Quote
mańka_ Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 I nawet zalajkować nas można, a co! :shiny: Quote
Talucha Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Ja zalajkowałam :razz: A na spacer bym się wybrała bardzo chętnie, tylko szkoda, że tak daleko mamy :placz: Quote
mańka_ Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Dziekować ;-) E tam daleko, pociąg kursuje przeca :-D Quote
Maalwi Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Dzien dobry, dzień dobry, witamy się poraz pierwszy. Od razu weszłam do tej galerii i już jakieś moje ciepłe uczucia uruchomiła. Wasza więź z Bernami aż bije w oczy :) Na pewno będę tu zaglądać częściej :) Quote
mańka_ Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Maalwi napisał(a):Wasza więź z Bernami aż bije w oczy :) Oj tak - szczególnie w postaci psich ogonów - jeden taki własnie w tym momencie bije mnie nie tylko po oczach ale i po całej reszcie mnie ;) Maalwi napisał(a):Na pewno będę tu zaglądać częściej :) Zapraszamy, będzie nam bardzo miło :-) Quote
Recommended Posts