Jump to content
Dogomania

KOSZALIN - FLIPPER. Unikatowy biszkoptowy labrador szorstkowłosy.

Recommended Posts

Posted

Hehe no by się działo... teraz na maltańczyki jest wielki buummm i każda blondi dziunia takiego nosi... powodzenia Kinga w tych rozmowach :diabloti: biały labrador uhuhu rarytas i to za darmo będzie się działo ;)

Posted

Ty sie Magda nie smiej , bo za pare tygodni tez blondynow wydawac bedziesz ;) . Ja nigdy nie mialam tyle telefonow , co o Harrego . Wiadomo - blondyni podobaja sie kazdemu , ale moje ulubione szorsciaki - tylko dla koneserow .

Posted

hahaha ale ja mam dill z Kingą.... że ona bierze na siebie pierwszy rzut chętnych na szczeniory ;) bo ja nie umiem z ludźmi gadać bo mi nikt zazwyczaj nie leży na początku. W sumie to za tydzień z hakiem można maluchom zacząć ogłoszenia robić są już takie duże. Wniosek z tego taki że lepsze były do wydawania moje czarne mikro klony ;)

Posted

Szału nie ma.
Miły pan zadzwonił, chciał dla rodziców, do pilnowania obejścia.
Przy haśle: "dla rodziców" rozluźniłam się zupełnie, wiedząc, że rozmowa jest czysto towarzyska. Pan był zresztą naprawdę sympatyczny, zadzwonił, bo słyszał. że labradory są przyjaznymi psami - jakkolwiek nijak ma to się z pilnowaniem obejscia, według mnie.
Widzę, ze to, co dla mnie stanowiło oczywisty cudzysłów: "szorstkowłosy labrador" - ludzie przyjmują zupełnie prostolinijnie, mając przed oczyma szczenię z reklamy Velvetu.

Ponieważ zdechł mi kręgosłup w ostatnich dniach, wyręczam się przy Flipperze moimi chłopakami.
Dziecko przyjechało na Wszystkich Świętych, dałam do wyboru: grabić liście w ogrodzie albo Flipper.

Flipper pokochał go miłością wielką, rzuty piłeczką nie były już tak rachityczne, jak ze mną. A ponadto nikt nie katował komendą: równaj, róóóo-wnaj, rów-naaaaaj.
Miłośc była do tego stopnia wylewna, że gdy dziecko (195 wzrostu) potknęło się i zaliczyło glebę, Flipper bez żadnych zahamowan wskoczył na niego i, skacząc, entuzjastycznie wylizywał mu gębę. Po czym ukradł torebkę ze smakołykami i prysnął, bardzo szcześliwy z takiego obrotu sprawy.

Ale widać, ze co mu nawkładałam do łba (Flipperowi), to już mu siedzi w nim. TYlko trzeba dalej, ciągle mu wkładać - i egzekwować.

Posted (edited)

[quote name='Aimez_moi']Fajowe dziecko....195cm......:)
.[/QUOTE]

A propos dzieci. I ogłoszeń.

Wczoraj wieczorową porą dostałam obszernego smsa, w drodze dedukcji wyszło mi, ze dotyczyć musiał Flippera. Brzmiał (pisownia i interpunkcja oryg.):

[I]"jest jeszcze ten pies do oddania"[/I]

uznałam, że szacunek dla samej siebie nie pozwala mi odpowiedzieć nawet zdawkowym:
[I]"nie"[/I].

Dzisiaj z kolei telefon w sprawie labradora, [I]którego chce pani oddać, i jaka to wioska koło Koszalina, zeby przyjechać.[/I]
Więc ja, kulturalnie rzecz jasna, mniej więcej w ten deseń, [I]że zanim dojdziemy do etapu wioski, to długa droga przed nami.

[/I]No i co było do przewidzenia - pan chciał labradora dla dzieci, młodsza dziewczynka ma 3 lata. Wytłumaczyłam panu, że moje dwumetrowe dziecko Flipper przewrócił, oczywiście w dobrej wierze, i nadal miał z tego wielka uciechę - więc dzieci pana zadeptałby i rozniósł po całym domu, nawet tego nie zauważając. I że taki labrador, mój podrobiony czy prawdziwy - to moze być 40 kg żywej energicznej wagi, na co pan z opadniętą szczęką: - [I]- czterdzieści kilo - rany boskie. Co pani mówi...
[/I]
Szukam dwudzistoparolatków. Trzydziestolatków. Wysportowanych pięćdziesięciolatków.
Bez małych dzieci (restrykcyjnie). Mile widziane dzieci nastolatki.
Bez gospodarstw do pilnowania.
Bez mylnych wyobrażeń rodem z lukrowanych reklam.
Którzy szukają normalnego, wesołego i energicznego psa.

Edited by kinga
Posted

[quote name='kinga']A propos dzieci. I ogłoszeń.

Wczoraj wieczorową porą dostałam obszernego smsa, w drodze dedukcji wyszło mi, ze dotyczyć musiał Flippera. Brzmiał (pisownia i interpunkcja oryg.):

[I]"jest jeszcze ten pies do oddania"[/I]

uznałam, że szacunek dla samej siebie nie pozwala mi odpowiedzieć nawet zdawkowym:
[I]"nie"[/I].

Dzisiaj z kolei telefon w sprawie labradora, [I]którego chce pani oddać, i jaka to wioska koło Koszalina, zeby przyjechać.[/I]
Więc ja, kulturalnie rzecz jasna, mniej więcej w ten deseń, [I]że zanim dojdziemy do etapu wioski, to długa droga przed nami.

[/I]No i co było do przewidzenia - pan chciał labradora dla dzieci, młodsza dziewczynka ma 3 lata. Wytłumaczyłam panu, że moje dwumetrowe dziecko Flipper przewrócił, oczywiście w dobrej wierze, i nadal miał z tego wielka uciechę - więc dzieci pana zadeptałby i rozniósł po całym domu, nawet tego nie zauważając. I że taki labrador, mój podrobiony czy prawdziwy - to moze być 40 kg żywej energicznej wagi, na co pan z opadniętą szczęką: - [I]- czterdzieści kilo - rany boskie. Co pani mówi...
[/I]
Szukam dwudzistoparolatków. Trzydziestolatków. Wysportowanych pięćdziesięciolatków.
Bez małych dzieci (restrykcyjnie). Mile widziane dzieci nastolatki.
Bez gospodarstw do pilnowania.
Bez mylnych wyobrażeń rodem z lukrowanych reklam.
Którzy szukają normalnego, wesołego i energicznego psa.[/QUOTE]

Oooo matko ale Ci się trafia...
Pewno go ktoś kiedys wzioł dla dzieci i skończył jak skończył...
Labki to pełne energii psy ja nie wiem skąd takie przekonanie że to super pies dla małych dzieci...:shake:

Hehe widzę że jeszcze prowadzisz koncik edukacyjny... pan się czegoś nauczył... teraz wie że labek to kawał cielska a tak swoją drogą to myślał że ile on waży?

Posted

Flipper nade wszystko kocha piłeczki ;-).
dzisiaj rano dostał nową, taką tenisową, tylko dwukrotnie większą - omal mu pysk nie zwichnął się w zawiasach, jak ją dopadł i przechwycił.
I taki był zachwycony nowym prezentem, ze nawet kupę robił z piłką w pysku - widok bezcenny ;-)