kinga Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 (edited) [FONT=comic sans ms] Co robi TYPOWY labrador. 1. Kocha wszystkich i wszystko. 2. Wylewnie. 3. Bardzo wylewnie. 4. Aportowania uczy się w 5 minut i osiąga w tym mistrzostwo świata. 5. I piłeczka jest odtąd jego najlepszym przyjacielem. 6. Zna urok kałuż i wszelkich innych cieków wodnych. 7. Gdy rozpoczyna opóźnioną i przyspieszoną edukację - w lot nadrabia braki w wykształceniu. Ale nauki nie można mu odpuścić, żeby nie wyrósł z niego nieokrzesany głupek. 8. Słowem - ma zadatki na świetnego psa rodzinnego, jak to z młodymi labradorami bywa. Co robi UNIKATOWY labrador szorstkowłosy. Patrz: Punkty 1-8. A ponadto: 9. Ma rok. 10. I bródkę. 11. I spaprany ten pierwszy rok życia, bo zabrałam go ze schroniska, gdzie nie wiadomo, jak i skąd trafił. I dlaczego. [SIZE=2]Flipper przebywa u mnie w domu tymczasowym. kontakt: Kinga kom. 600-870-571 e-mail: adoptujpsa.koszalin@gmail.com [/FONT] Edited October 26, 2012 by kinga Quote
kinga Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 Witamy Pierwszego Gościa! :hand: super - super, tylko nudzi się sam w kojcu jak mops :shake:, bo ja mam dla niego tylko kwadrans rano i kwadrans w nocy. taki tryb życia obleciałby z leniwym bernardynem - nie z prorodzinnym labem. Quote
zerojeden Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Weź mu laskę jakąś wrzuć do kojca będzie miał zajęcie ;) Quote
kaerjot Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Hałabajówka napisał(a):Weź mu laskę jakąś wrzuć do kojca będzie miał zajęcie ;) I później będzie dużo ślicznych łaciatych labladolków pod choinkę :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: Quote
Natalisko Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Bedzie kasa na nastepne schroniskowe biedy ! Quote
kinga Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 [quote name='kaerjot']I później będzie dużo ślicznych łaciatych labladolków pod choinkę :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: Głupieście Wy są. Nic nie będę rozmnażała - nic.nic.nic. Ale, ale. O mały włos. Razem z Flipperem wzięłam do kojca towarzyszkę - młodą, dużą, energiczną sucz. Bogu dzięki udało się ją wypchnąć na dalszy tymczas już następnego dnia. Po niespełna tygodniu dostałam smsa: "suka przytyła, ma cieczkę (...)" Przeczytałam, dotarło do mnie, i - :mdleje:. Quote
szuwar Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 O jaaaaaa! Dlaczego we mnie nie trafiają TAKIE psy?!? Rewelacja! Cud, miód i w ogóle. Lablador z brodą! I do tego on wygląda naprawdę labowato. Ma jednak ogromną wadę - nie jest suką... Quote
zakonna Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 ale piękny jest cudownie, jeżeli to faktycznie odmiana labradora ;) to danie mu do kojca towarzysza zabaw go uszczęśliwi, będzie brykał i brykał i brykał i brykał... a potem jeszcze pobryka :D Quote
zerojeden Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 zakonna napisał(a):ale piękny jest cudownie, jeżeli to faktycznie odmiana labradora ;) to danie mu do kojca towarzysza zabaw go uszczęśliwi, będzie brykał i brykał i brykał i brykał... a potem jeszcze pobryka :D Biega jak labek, aportuje jak labek i tapla się w kałuży jak labek, gdyby nie to że ma brodę to byłby czysty labek ;) Quote
Natalisko Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 To jest facet z kilkudniowym zarostem . Tak modnie teraz . Quote
zerojeden Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Hehe jak to mówią 3 dniowy zarost zawsze sexy ;) zobaczymy kogo masz amant urzeknie ;) Quote
kinga Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 zakonna napisał(a): jeżeli to faktycznie odmiana labradora ;) to danie mu do kojca towarzysza zabaw go uszczęśliwi, będzie brykał i brykał i brykał i brykał... a potem jeszcze pobryka :D Tak, do psów jest nastawiony bardzo, bardzo pozytywnie - nawet, jak te drą na niego paszcze po drugiej stronie kojca (czyli moje) albo z sąsiedniej działki (sąsiada). I na pewno cierpi z nudów i z samotności. Tylko, że: - małego towarzysza niedoli - zadepcze pewnie, bo nie zauważy :-) - a z dwoma dużymi, w przypadku, gdyby ten drugi był tak wesolutki, jak Flipper - ja sobie nie poradzę :niewiem:. Flipper jest naprawdę bardzo bystrym psem, ino niekształconym. No i niewylatanym, więc co tu wymagać od młodzika, który powinien przynajmniej ze dwa razy dziennie poganiać, ile fabryka dała. A nie gania. Moje pierwsze spacery z nim po ogrodzie wyglądały dokładnie tak: :painting:. Teraz już ma obczajoną komendę: równaj!, gdy dziarsko maszerujemy na smyczy - nie zawsze ją słyszy, ale coraz częściej :-), zwłaszcza, ze w ślad za komendą idzie smakołyczek w pysk. Komenda: siad! - opanowana prawie w 100%. Oczywiście sowicie nagradzana. Gdyby jednak miał towarzysza/towarzyszkę w kojcu - odpadłoby mu wychodzenie z niego (kojec ma ok 40 m kw., więc żyć bez wychodzenia da się) - dwóch psów nie dałabym rady czasowo. A praca u podstaw z Flipperem - to obecnie priorytet. Zresztą aż miło patrzeć, jak ten pies w lot łapie. Kurczę, cały czas myślę, że gdyby ktoś chciał się z nim pobawić klikerem - byłaby bomba. Aż mnie łapy świerzbią do tego klikera, ale tę przyjemność zostawię już przyszłemu właścicielowi. Quote
kinga Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 [quote name='szuwar'] Ma jednak ogromną wadę - nie jest suką... Ale nadal sika, nie podnosząc nogi. Może się skusisz ;-) Quote
Aimez_moi Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Jestem u Slicznoty....... Kinga piesio jest przecudny! Quote
szuwar Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 kinga napisał(a):Ale nadal sika, nie podnosząc nogi. Może się skusisz ;-) Miałam ostatnio przyjemność zajmować się kilka dni przesympatycznym psem mojej koleżanki. I dotarło do mnie, że suki mają jedną, ogromną przewagę nad psami - jak sikają z radości na widok człowieka to przynajmniej człowiecze nogi pozostają suche. Przy panu psie musiałabym chodzić w kaloszach... Quote
kinga Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 Aimez_moi napisał(a):...... Kinga piesio jest przecudny! Oddam darmo :-P Quote
Aimez_moi Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Mam podobne cudo ....tylko czarne....:) Quote
kinga Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 Flipper jest bystrym psem ;-). Komendę siad robi już bardzo dokładnie, tj. siada w całości tyłkiem na ziemi. Dotąd był w rozterce - przysiąść tyłkiem czy wyciągnąć szyję, a najlepiej stanąć na tylnych łapach, aby dostać nagrodę. Ostatnio, spacerując elegancko :diabloti: na smyczy, zrobiliśmy sobie mały przystanek przy malinach, które jeszcze siedziały na krzaczkach w ogrodzie. Ja zaczęłam się posilać, on - intensywnie myśleć. Widzę kątem oka, że kombinuje i kombinuje, co zrobić, aby zasłużyć na to coś, co ja jem. Sama, bez niego. Wymyślił. Wykonał komendę: siad. Bardzo z siebie zadowolony. Quote
kinga Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 Aimez_moi napisał(a):Mam podobne cudo ....tylko czarne....:) Dopiero by Ci się pięknie komponowały w wersji B&W. ;-). Quote
Aimez_moi Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 kinga napisał(a):Dopiero by Ci się pięknie komponowały w wersji B&W. ;-). Pewnie tak. Tylko Dago juz troszke stary jest przez cale zycie jest jedynakiem.....:) Quote
kinga Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 Miałam pierwszy telefon o "tego białego labradora". I pomyślałam sobie, matko boska, jak tak mają wyglądać te telefony, to ja go nigdy nie wydam. Widać rozmowę prowadziłam mało dyplomatycznie - ale starałam się! starałam! - bo po 2 minutach ktoś z drugiej strony w pół mojego słowa odłożył słuchawkę :-P. Quote
Recommended Posts