Jump to content
Dogomania

KOSZALIN - FLIPPER. Unikatowy biszkoptowy labrador szorstkowłosy.

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=comic sans ms]

Co robi TYPOWY labrador.

1. Kocha wszystkich i wszystko.
2. Wylewnie.
3. Bardzo wylewnie.
4. Aportowania uczy się w 5 minut i osiąga w tym mistrzostwo świata.
5. I piłeczka jest odtąd jego najlepszym przyjacielem.
6. Zna urok kałuż i wszelkich innych cieków wodnych.
7. Gdy rozpoczyna opóźnioną i przyspieszoną edukację - w lot nadrabia braki w wykształceniu. Ale nauki nie można mu odpuścić, żeby nie wyrósł z niego nieokrzesany głupek.
8. Słowem - ma zadatki na świetnego psa rodzinnego, jak to z młodymi labradorami bywa.

Co robi UNIKATOWY labrador szorstkowłosy.

Patrz: Punkty 1-8.

A ponadto:
9. Ma rok.
10. I bródkę.
11. I spaprany ten pierwszy rok życia, bo zabrałam go ze schroniska, gdzie nie wiadomo, jak i skąd trafił. I dlaczego.

[SIZE=2]Flipper przebywa u mnie w domu tymczasowym.
kontakt:
Kinga kom. 600-870-571
e-mail: adoptujpsa.koszalin@gmail.com
[/FONT]

Edited by kinga
Posted

Witamy Pierwszego Gościa! :hand:

super - super, tylko nudzi się sam w kojcu jak mops :shake:, bo ja mam dla niego tylko kwadrans rano i kwadrans w nocy.
taki tryb życia obleciałby z leniwym bernardynem - nie z prorodzinnym labem.

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Weź mu laskę jakąś wrzuć do kojca będzie miał zajęcie ;)

I później będzie dużo ślicznych łaciatych labladolków pod choinkę :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti:

Posted

[quote name='kaerjot']I później będzie dużo ślicznych łaciatych labladolków pod choinkę :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti:

Głupieście Wy są.
Nic nie będę rozmnażała - nic.nic.nic.

Ale, ale. O mały włos.
Razem z Flipperem wzięłam do kojca towarzyszkę - młodą, dużą, energiczną sucz. Bogu dzięki udało się ją wypchnąć na dalszy tymczas już następnego dnia.
Po niespełna tygodniu dostałam smsa: "suka przytyła, ma cieczkę (...)"
Przeczytałam, dotarło do mnie, i - :mdleje:.

Posted

O jaaaaaa! Dlaczego we mnie nie trafiają TAKIE psy?!? Rewelacja! Cud, miód i w ogóle. Lablador z brodą! I do tego on wygląda naprawdę labowato. Ma jednak ogromną wadę - nie jest suką...

Posted

ale piękny jest cudownie, jeżeli to faktycznie odmiana labradora ;) to danie mu do kojca towarzysza zabaw go uszczęśliwi, będzie brykał i brykał i brykał i brykał... a potem jeszcze pobryka :D

Posted

zakonna napisał(a):
ale piękny jest cudownie, jeżeli to faktycznie odmiana labradora ;) to danie mu do kojca towarzysza zabaw go uszczęśliwi, będzie brykał i brykał i brykał i brykał... a potem jeszcze pobryka :D

Biega jak labek, aportuje jak labek i tapla się w kałuży jak labek, gdyby nie to że ma brodę to byłby czysty labek ;)

Posted

zakonna napisał(a):
jeżeli to faktycznie odmiana labradora ;) to danie mu do kojca towarzysza zabaw go uszczęśliwi, będzie brykał i brykał i brykał i brykał... a potem jeszcze pobryka :D

Tak, do psów jest nastawiony bardzo, bardzo pozytywnie - nawet, jak te drą na niego paszcze po drugiej stronie kojca (czyli moje) albo z sąsiedniej działki (sąsiada). I na pewno cierpi z nudów i z samotności. Tylko, że:
- małego towarzysza niedoli - zadepcze pewnie, bo nie zauważy :-)
- a z dwoma dużymi, w przypadku, gdyby ten drugi był tak wesolutki, jak Flipper - ja sobie nie poradzę :niewiem:.

Flipper jest naprawdę bardzo bystrym psem, ino niekształconym.
No i niewylatanym, więc co tu wymagać od młodzika, który powinien przynajmniej ze dwa razy dziennie poganiać, ile fabryka dała. A nie gania.
Moje pierwsze spacery z nim po ogrodzie wyglądały dokładnie tak: :painting:.
Teraz już ma obczajoną komendę: równaj!, gdy dziarsko maszerujemy na smyczy - nie zawsze ją słyszy, ale coraz częściej :-), zwłaszcza, ze w ślad za komendą idzie smakołyczek w pysk.
Komenda: siad! - opanowana prawie w 100%. Oczywiście sowicie nagradzana.

Gdyby jednak miał towarzysza/towarzyszkę w kojcu - odpadłoby mu wychodzenie z niego (kojec ma ok 40 m kw., więc żyć bez wychodzenia da się) - dwóch psów nie dałabym rady czasowo.
A praca u podstaw z Flipperem - to obecnie priorytet.
Zresztą aż miło patrzeć, jak ten pies w lot łapie. Kurczę, cały czas myślę, że gdyby ktoś chciał się z nim pobawić klikerem - byłaby bomba. Aż mnie łapy świerzbią do tego klikera, ale tę przyjemność zostawię już przyszłemu właścicielowi.

Posted

kinga napisał(a):
Ale nadal sika, nie podnosząc nogi.
Może się skusisz ;-)

Miałam ostatnio przyjemność zajmować się kilka dni przesympatycznym psem mojej koleżanki. I dotarło do mnie, że suki mają jedną, ogromną przewagę nad psami - jak sikają z radości na widok człowieka to przynajmniej człowiecze nogi pozostają suche. Przy panu psie musiałabym chodzić w kaloszach...

Posted

Flipper jest bystrym psem ;-).

Komendę siad robi już bardzo dokładnie, tj. siada w całości tyłkiem na ziemi.
Dotąd był w rozterce - przysiąść tyłkiem czy wyciągnąć szyję, a najlepiej stanąć na tylnych łapach, aby dostać nagrodę.

Ostatnio, spacerując elegancko :diabloti: na smyczy, zrobiliśmy sobie mały przystanek przy malinach, które jeszcze siedziały na krzaczkach w ogrodzie.
Ja zaczęłam się posilać, on - intensywnie myśleć.
Widzę kątem oka, że kombinuje i kombinuje, co zrobić, aby zasłużyć na to coś, co ja jem. Sama, bez niego.

Wymyślił.
Wykonał komendę: siad.
Bardzo z siebie zadowolony.

Posted

Miałam pierwszy telefon o "tego białego labradora".
I pomyślałam sobie, matko boska, jak tak mają wyglądać te telefony, to ja go nigdy nie wydam.
Widać rozmowę prowadziłam mało dyplomatycznie - ale starałam się! starałam! - bo po 2 minutach ktoś z drugiej strony w pół mojego słowa odłożył słuchawkę :-P.