Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oczywiscie, ze maja:cool1: bo to chodzi o Olkusz:shake: http://www.ilkus.pl/olkusz,1,ida,1582.html tak bylo a teraz tez wiele lepiej nie jest tzn. bardziej sie pilnuja i takich zdjec juz nikt nie zrobi bo wszystkie starsze i chore zwierzeta sa od razu "usuwane" wiec i porzadna "lufa" na nic tym bardziej, ze z zewnatrz nie podejdziesz bo ogrodzone murem a nawet jesli to psy alarmuja.

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30665&highlight=olkusz bylo duzo watkow na temat tego schroniska ale chyba zostaly pousuwane juz

Szemrana, wielkie dzieki za potwierdzenie moich domyslow, ze teoretycznie nie moga zdjec zabronic. Niestety w praktyce nie chca nawet wpuszczac na teren schroniska osob, o ktorych wiedza, ze probuja pomagac i szukac domow. Potrafi odmowic wydania psa itd. Ewidencji nie prowadza, zwierzat nie lecza:shake: ba! nawet nie oddzielaja chorych od zdrowych bo przeciez im wiecej padnie tym wiecej mozna nowych przyjac a kasa "od sztuki" jest. Psy chore sa "izolowane" na kwarantannie wraz z tymi, ktore dopiero trafily do schroniska. Potem nieleczone odchodza a nowe trafiaja na wybiegi i tak w kolko:shake:

Posted

Szemrana napisał(a):
z zewnątrz możesz zrobić zawsze.
Jeśli psy żyją w złych warunkach, są w złym stanie przyda się porządny zoom.
Ze zdjęciami trzeba iść na policję, powiadomic odpowiednie organa dotujące takie schronisko.
Jesli ktoś bierze publiczne pieniądze ma obowiązek wywiązywac się z tego na co ta kasa jest przeznaczona.
Takie zakazy dla każdego z nas powinny zwiększyć czujność - to najczęściej oznacza, że nie wszystko tam "gra"

Tu jestem za. A, jeśli się nikt nie opiekuje jak mówicie. To nikt nie zauważy, że przeszliście przez płot...
"Bo, byla furtk ZAMKNIĘTA, A NIKT NIE OTWIERAŁ" ;)

Powinniście zgłosić do do TOZ i na policję. Jeżeli byłaś świadkiem takiego zdarzenia, znęcania się nad psami, zgłoś to. To na jakiś czas załatwi sprawę. I postaraj się nagłośnić sprawę.

Posted

Pietrobus, zajrzyj pod linki wyzej podane... to wszystko juz bylo... TOZ, prokuratura, prasa, telewizja, rozprawy sadowe... ale powiatowy nie widzi zadnych nieprawidlowosci bo przeciez kolesi sie nie rusza:cool1:

• 1 year later...
Posted

Ja robiłam kiedyś zdjęcia telefonem w schronisku w Gliwicach. Pozwolili mi jak najbardziej,ale nie chcieli,abym udostępniała np. na plakatach. Kierowniczka schroniska powiedziała,że może nam załatwić płytkę ze zdjęciami psów jak są na spacerach, w ładną pogodę itp.,żeby to zachęcało ludzi do adopcji zwierząt.
Jak dla mnie to właśnie zdjęcia zwierząt ze schronisk (takie "nieprzygotowane") bardziej zmotywowało mnie do działania i pomagania im niż takie,na których wszystkie zwierzęta są szczęśliwe. Ja zrozumiałabym to tak: w schronisku mają dobrze,więc niech tam zostaną-pójdę do hodowcy itp. Przynajmniej ja to tak odbieram,nie wiem jak wy.

Posted

Nie do końca jest tak.... na wielu ludzi chcących adoptować psa działają zdjęcia ładnego, wyczesanego psa wśród kwiatków. Wtedy pies prezentuje się lepiej niż za kratkami.

A co do zdjęć... to w naszym schronisku nie ma z tym problemu, można robić zdjęć ile się chce.

Za to jak byłam wolontariuszką w Poznańskim schronisku to tam był zakaz robienia zdjęć, ale ja i tak robiłam z ukrycia.

Posted

Byłam niedawno w schronisku w Rybniku i powiedziano mi,że można robić zdjęcia. Dodałam,czy mogę wkleić to na strony itp.,aby poszukać psiakom nowego domu to powiedziano mi,że to różnie bywa i każdy takie zdjęcia odbierze inaczej. Więc chyba macie racje co do tych zdjęć "przygotowanych". Jak będę miała okazję wyjść ze schroniskowcami na spacer to porobię im fotki :)