Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 929
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciociu, nie każdy pies nadaje sie do pilnowania kur...
Uważam, że należy poszukać w tych naszych rasowych bez rodowodu :cool3:
Wiem na przykład, że ponoć husky namiętnie duszą kury... Które do pilnowania, trzeba poszukać. Kundelka raczej nie nauczy się tego... Zaproponować można Milę, czemu nie...

Posted

Przypomniałam sobie, że od tygodnia mamy dwie suczki - szczeniaki ok 3 mies. onkowate - jedna bedzie długowłosa, druga któtkowłosa.

a więc jeżeli chodzi o Mile (po konsultacji telefonicznej) Mila jest mniejsza od owczarka niemieckiego, drobniejsza. Jest łagodna do kotów i ludzi.

Posted

no dobrze, posmialismy sie, a teraz konkrety:razz:

Yona napisał(a):
Już znalazłam...
Chyba border terrier się nadaje :)

Niech sobie wezmą border terriera, a Milę na przyczepkę, do towarzystwa :)

Posted

iwop napisał(a):
jak myslicie zakładac wątek Kudłaczkowi-dzikuskowi...?

Bo musiałby go zabrać ktoś kto poświęciłby mu duuużo czasu...:shake:

Ja bym zakładała...
Zaniechanie szukania tymczasu może sprawić że kudłatek straci zdrowie zanim zyska domek a wtedy jego szanse jeszcze bardziej spadną:placz:
Jak byłam z Tofim u weterynarz to mi powiedziała o nim: "pies jest zdrowy ale gdyby dłużej pozostawić go z kleszczami na pewno zachorowałby"

Wiele ludzi lubi kudłate małe pieski ,dlatego leśny psiak moim zdaniem ma o wiele większe szanse niż duży zdziczały pies.
A jak on reaguje jak się próbujecie do niego zbliżyć? Tylko ucieka czy szczeka lub warczy? Ile Twoim zdaniem może mieć lat?
Wiem że na ostatnie pytanie odpowiedź nie jest łatwa.

Posted

Sonata78 napisał(a):
Ja bym zakładała...
Zaniechanie szukania tymczasu może sprawić że kudłatek straci zdrowie zanim zyska domek a wtedy jego szanse jeszcze bardziej spadną:placz:
Jak byłam z Tofim u weterynarz to mi powiedziała o nim: "pies jest zdrowy ale gdyby dłużej pozostawić go z kleszczami na pewno zachorowałby"

Wiele ludzi lubi kudłate małe pieski ,dlatego leśny psiak moim zdaniem ma o wiele większe szanse niż duży zdziczały pies.
A jak on reaguje jak się próbujecie do niego zbliżyć? Tylko ucieka czy szczeka lub warczy? Ile Twoim zdaniem może mieć lat?
Wiem że na ostatnie pytanie odpowiedź nie jest łatwa.

"leśny psiak" - to byłby dobry tytuł wątku
no może "kudłaty leśny psiak"

a może wymyślmy mu jakieś imię, które będzie do niego pasowało

Posted

dziewczyny przepraszam ale mam alrm - colli wyrzucony z samochodu i szczeniak w smietniku...:placz: kudłaczka dzisiaj zostawiam na poźniej..Kudłaczek jest tak dziki, że dopiero od niedawna wiemy jakiej jest płci.

Posted

obrzydliwi ludzie:angryy::angryy::angryy: kolejne bezdomne psy-ludzie nie maja pojecia jak trudno jest znalezc dom dla jednego, a co dopiero tylu:angryy::angryy::angryy:

Posted

Tak, ponoć uświadamianie ludzi w Ostrowcu kończy się tym, że wiedzą gdzie jest przytulisko, do którego można podrzucać niechciane psy...:shake:

Posted

Pewnie ta społeczność "w masie" taka jakaś bezduszna musi być...
Czyż to normalne, żeby nikt nie zabrał takiego Tofika?... Szczeniak przezimował pod ławką...

Posted

Ciociu iwop, zdjęcia...:mad:

Czy Ty wiesz, jak pięknie "sprzedają" się duże sunie z Brodnicy... Ciocie robią po 10-15 zdjęć i...myk.. a sunia w nowym domku...