Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 929
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem agusia... Gdy zapytałam o to Arke to mi odpowiedziała, że to mój problem bo nie powinnam wysyłać psów w nielegalne miejsca...

Widzisz jak jej chodzi o psy...:-(

Posted

Od 2 tygodni nie miałam Internetu (problemy techniczne). Tak się cieszyłam, że Mila ma bezpieczne miejsce a tu proszę. Czy ktoś może mnie trochę oświecić co się stało? o co chodzi? jaki donos? Co będzie z Milą, Puszkiem i innymi psami. Gdzie teraz jest Milunia?:shock:

Posted

Sami nie za bardzo wiemy, co jest! Arka napisała donos na pajunię i jej schronisko, najprawdopodobniej, aby je zamknęli. Kontrola była, żadnych wielkich nieprawidłowości nie odkryła, ale ..... Dogomaniak doniósł na Dogomaniaka z nienawiści do niego, nie bacząc co stanie się z psami. Pajunia ma tego dość, bo to nie pierwsza złośliwość Arki, ale taka najbardziej wymowna, że jej nie zależy na psach tylko na dokopaniu pajuni.

Posted

[quote name='agusiazet']Sami nie za bardzo wiemy, co jest! Arka napisała donos na pajunię i jej schronisko, najprawdopodobniej, aby je zamknęli......
Kontrola była, żadnych wielkich nieprawidłowości nie odkryła, ..........
Pajunia ma tego dość, bo to nie pierwsza złośliwość Arki,
Ale jaki miałaby w tym interes? Wiem to infantylne i banalne pytanie ale właśnie ono mi przychodzi do głowy.

No to chyba możemy być dobrej myśli a w każdym razie mieć nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i to szybko.

I wcale się nie dziwię, ile razów i kopniaków człowiek może znieść udając, że go to nie dotknęło, zachowując się jakby się nic nie stało.

A kimże u diabła jest ta Arka? Co taka wszechmocna? :angryy: Czy ma wystarczające dowody, argumenty przeciwko Pajuni i jej rancho? Nienawiść i zwykła zawiść to jeszcze nie jest wystarczający powód aby posuwać się aż tak daleko. Co, może ma zamiar ...... nie lepiej nie napiszę, bo znów oberwę od moderatora. Kontrola chyba była obiektywna i pomyślna dla Pajuni?

No dobrze ale do wyjaśnienia całej sprawy co będzie z mieszkającymi tam psami? Czy Pajunia może się nimi dalej zajmować? Co Arka proponuje z nimi zrobić skoro tak kocha psy i tak bardzo się o nie troszczy nie bacząc na tzw.zachowania etyczne? Może najlepiej "dla ich dobra" umieścić je w jakimś schronisku przypominającym raczej obóz koncentracyjny niż spokojną przystań dla tych biedaków.

Czy dożyję czasów, że takie rzeczy nie będą mieć miejsca? no nie wiem, młoda już nie jestem. Jezu kochany, "ludzie" wracać na drzewa i przechodzić od nowa proces ewolucji czyli uczłowieczenia według Darwina.

Posted

Arka ma bana czyli nie pisze na dogo, chyba, że się zaloguje jako ktoś inny. Teraz "reprezentuje" ją niufek, która walczy za Arką jak lew. Sama już nie wiem, co o tym myśleć - taka wojna podjazdowa. Ja do pajuni mam zaufanie, bo mojej podopiecznej znalazła fajny domek i mamy z nimi w miarę bieżący kontakt na DG. Arka i jej organizacja bardzo walczą o sterylki i to darmowe lub bardzo tanie. Czy nie mogłyby obie egzystować z pożytkiem dla zwierząt, zamiast się kłócić? To takie ludzkie i takie małostkowe:(

Posted

agusiazet napisał(a):
Czy nie mogłyby obie egzystować z pożytkiem dla zwierząt, zamiast się kłócić? To takie ludzkie i takie małostkowe:(

Może bardziej "nasze polskie" niż ludzkie :shake:
Stare powiedzonko "gdzie dwóch polaków tam trzy zdania" i dowcipy o "polskim piekle" i "krowie sąsiada" oddają chyba to najlepiej.

Posted

Spytam wprost - co będzie dalej z naszą Milą??? :-( :-( Czy ma szansę być szczęśliwym psem tak po prostu, mieć swój dom, swoje miejsce na Ziemi??
Konflikt wokół rancho nadal trwa i jest podsycany bo ktoś ma w tym swój interes tego jestem pewna. Ale co z Milą i innymi psami tam przebywającymi, a Puszek? Co teraz można zrobić w tej sytuacji, dalsze kłótnie to najgorsze co może być.

Posted

KrystynaS - hej, U psiaków u nas na ranczo jest naprawde dobrze, codzienne spacerki, posilki, zabawy, drapania za uszkiem. Psiaki sa wspaniale. Wesole, żywe i energiczne. Lubia biegac ( a maja gdzie) postaram sie w ktorys weekend porobic zdjecia i je powstawiac :) :) :) tam naprawde sa dobre warunki :)

Posted

Wiem, wiem, że warunki na rancho są bardzo dobre, opiekunowie też są bardzo OK.
Ale ja pytałam czy Mila i Puszek z Ostrowca są tam nadal? Martwię się tą "naszą" Milunią. Tak się jej nie wiedzie. Tyle czasu w azylu. Trafiła do Pajuni pobita. Dosłownie chwilę po tym zaczęła się ta niemiła sprawa (Arka).
Rozumiem, że Mila jest na rancho i że szukacie dla niej domu - Tak? Rancho ma się dobrze prawda?

• 2 weeks later...
Posted

Co słychać u Mili? Czy może już jakiś domek się nią interesuje? Oj dobrze by było żeby miała dom przed zimą. Ma króciutkie futerko i na dworze będzie jej zimno.
Wiem, u Pajuni jest jej dobrze, zaprzyjaźniła się z psami, ma dooooobrą opiekę, jedzenie, ma nazwijmy to spokój. Puszek też. Ale to nie to samo co ciepły dom, własne posłanko, może nawet kanapa, spacer na smyczy z Własnym Człowiekiem.
Pozdrowienia dla Opiekunów z rancho, pogłaskania dla Miluni i Puszka.

Posted

Przepraszam,że "nie na temat". Tu jest wątek małej suni, która bardzo szuka domu choćby tymczasowego

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=86151

Pani , u której przebywa po pierwszej operacji może jeszcze się nią opiekować jakieś trzy tygodnie , w tym czasie będzie druga operacja, a potem co...... dramat. Może Ktoś mógłby pomóc.

Szukam pomocy dla niej na wszystkich wątkach na które zaglądam.

• 2 weeks later...
Posted

Tak ...... lepszego DT nie mogła sobie Mila wymarzyć. Teraz może spokojnie czekać na domek stały.
Będzie w domu pajuni, nie w kojcu czy budzie tylko w domu. Cieplutko, miło, pogłaskana, przytulana.
Och jak byłoby wspaniale zobaczyć zdjęcia Mili z jej pobytu u pajuni.
Pajuniu bardzo proszę, może w jakiejś wolnej chwili. Nasza świętokrzyska Milunia!!!!

A to wszystko dzięki naszej IWOP WSPANIAŁEJ , która zwróciła się do PAJUNI WSPANIAŁEJ z prośbą o pomoc dla Mili !!!!!!!!!!
:modla: :modla: :modla: :modla: :modla: