agusiazet Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Mila nie może trafić do kojca lub budy, a co ma lepszego teraz? Quote
Sonata78 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Ale teraz jest opcja tymczasowa a to miałoby już zostać na zawsze... Quote
agusiazet Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Powiem szczerze pies, który nie ma domu, ani właścicieli, nie wie, że buda czy kojec to coś złego, choć to nic złego - moim zdaniem - jeśli chcą ją pokochać to to jest to! Quote
Sonata78 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 agusia nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale z tą buda to chyba chodzi o łańcuch a mini-boks jest tylko niewiele lepszy od łańcucha. Wiem jak wygląda los takich psów. Kontakt z człowiekiem mają tylko podczas karmienia lub gdy on na minutkę zechce podejść do boksu. Rzadko są wypuszczane co powoduje że z czasem popadają w otępienie umysłowe. Pies moim zdaniem powiniem towarzyszyć człowiekowi a nie być "ptaszkiem w klatce":shake: Ale może źle zrozumiałam to co Iwop napisała... Quote
agusiazet Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Tak, w takim wypadku masz rację - pies powinien być z człowiekiem!!! Quote
Puchatek Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Ja też zrozumiałem że Iwop pisze o łańcuchu i nazwijmy to kojcu (ja to nazywam klatką). Jak widzę jak takie psy reagują na przechodzacych nieopodal ludzi to ich los raczej różowy nie jest a kochanie to abstrakcja. To jest automacik do reagowania na obcych któremu czasem trzeba cos dać jeść bo mu bateryjka siądzie i przestanie działać. Quote
iwop Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 Niestety sonnata i puchatek maja racje - Mila miałaby byc na łańcuchu. :shake: zaden pies nie nadaje sie do zycia na łańcuchu i nigdy zdania nie zmienię... Quote
agamika Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 iwop napisał(a): zaden pies nie nadaje sie do zycia na łańcuchu i nigdy zdania nie zmienię... to widze ze mamy takie samo zdanie Quote
Sonata78 Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Mogłabym umieścić Milę na 4Lapy ale najwpierw proszę o nowy opis jej charakteru bo obawiam się że mam przestarzałe informacje: MILA - 3 LATA, SZCZEKLIWA SUCZKA, jak tylko wydobrzeje bedzie wysterylizowana. Mila moze mieszkac na podwóreczku, bo czystości nie miała sie gdzie nauczyc. Jest bardzo czujna więc doskonale bedzie pilnowac domu. Quote
iwop Posted July 3, 2007 Author Posted July 3, 2007 Niestety - Milka - potrafi się zachowac czysto w domu, szczeka od czasu do czasu. Spokojna i łagodna.... Quote
Puchatek Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 iwop napisał(a):Niestety - Milka - potrafi się zachowac czysto w domu, szczeka od czasu do czasu. Spokojna i łagodna.... No to dlaczego niestety? To bardzo dobrze bo rozszerza możliwości adopcyjne. Quote
Sonata78 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 "niestety" czyli niestety ale wszystkie stare dane nie są aktualne. Mila nie jest szczekliwa, jest już wykastrowana nawet nauczyła się zachowywać czystość. :lol: Quote
iwop Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 Szczekac to nadal potrafi ale zrobiła sie taka bardziej domowa :oops: Quote
agamika Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 iwop napisał(a):Szczekac to nadal potrafi ale zrobiła sie taka bardziej domowa :oops: czyli to idealny pies do domu :eviltong: , niedośc że słodziutka-śliczniutka mała niewywrotna to jeszcze antywłamaniowa:multi: :evil_lol: pies idealny Quote
Sonata78 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Szykuje ogłoszenie dla Milki. Jak Iwop masz jakieś sugestie to czekam. Na razie mam coś takiego: Milka - Spokojna i łagodna suczka. Jako rodzinny pies będzie idealna. Jest wykastrowana. Ma około 3 lat więc młoda jeszcze ale już nie głupiutki szczeniaczek który niszczy dom. Potrafi zachować się czysto w domu, szczeka od czasu do czasu ale nie jest typem agresywnego stróża więc do pilnowania posesji się chyba nie nada. O tym że jest bardzo ładna chyba nie trzeba dodawać bo widać na zdjęciach. Kilka miesięcy temy znaleziono ją wychudzoną. W mini przytulisku dla psów została odkarmiona i wysterylizowana. Suczka przebywa w Ostrowcu Świętokrzyskim ale gdyby znalazła się rodzina pragnąca przygarnąć tego pięknego, uległego psiaka to z pewnością uda się załatwić transport nawet jeśli będzie to drugi koniec Polski. Quote
iwop Posted July 5, 2007 Author Posted July 5, 2007 Bardzo ładne ogłoszenie sonnata :loveu: Nic bym nie zmieniała. Quote
Sonata78 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 W takim razie już ją umieściłam tutaj: http://ogloszenia.4lapy.info/L-ogloszenia/ Quote
iwop Posted July 5, 2007 Author Posted July 5, 2007 Jesteś kochana sonnata :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts