andzia69 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 jak ja nienawidzę swiętokrzyskiego:angryy::angryy::angryy::angryy: to kurna jest chyba najgorsze miejsce na ziemi dla psów!!! A tych ludzi co wzięli Jurusia to bym normalnie na widłach rozniosła - tłumoki cholerne, no nie mogę po prostu:shake: A czy mieleckie schronisko by go przyjęło??? bo co jak co, ale do tego schronu to psa można zawiexc i szukać mu domu... A wszystkie psiaki na pierwszej stronie są aktualne??? Śliczne są... Quote
iwop Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 wszystkie oprócz Kuby - kuba odzedł od nas :( to był stary, niepotrzebny nikomu pies:placz: Quote
iwop Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 ja tęz nienawidze swietokrzyskiego. Ludzie tu maja kamienie zamiast serca :angryy: Tłumoki i menele.:angryy: Quote
zala08 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Witam :lol: tylko podnosze ale mam dom w kieleckim i wiem jacy tam sa ludzie i jak traktuja tam zwirzęta. A co do smalcu z psów... to jestem w stanie uwierzyć, że to zrobią :snipersm: Quote
fizia Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Ale wierzę, że znajdzie się jakaś dobra dusza, która przygarnie Jurusia!! Quote
agat21 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Ja znowu w sprawie Sary. Niestety nie mam dobrych wieści: koleś "zafiksował" sie na szczeniaku i do jego mózgu nie trafia informacja :angryy: , że dorosły pies tez potrafi wspaniale się przywiązać, kochać.. nawet bardziej niz szczeniak Przykro mi, że zrobiłam nadzieję i nic z tego nie wyszło :shake: Tak bardzo chciałam, żeby Sara znalazła dom... Quote
haker11 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 iwop napisał(a):Niestety hotel odpada - nie mamy pieniędzy.:shake: Pieniądze można pozbierać! Niewiem może chociaż na miesiąc, może po miesiącu jakiś dom się znajdzie! Quote
zala08 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 w takiej sytuacji lepiej żeby pieski przebywały w innym miejscu Quote
mulinka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Juruś bardzo potrzebuje domu tymczasowego !!! iwop a może udałoby się wam nawiązać stałą współpracę z telewizją kablową, osiedlową ? może tam możnaby było pokazywać chociaż dwa psiaki tygodniowo, warto porozmawiać, ubłagać chociaż o pokazanie Jurusia Quote
haker11 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Można by na allegro sprzedawać cegiełki na Jurusia i może by na hotel było! Taką cegiełką możę być np zdjęcie Jurusia! Były już takie akcje i zakończyły się powodzeniem! Quote
Kasia Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Iwop porozmawiaj z Ulką18 o tym ,czy nie można było by umieścić go w mieleckim schronisku i w między czasie szukać domu? tam mają naprawdę dobre warunki a lepsze to niz wywiezienie do lasu albo tymczas u pijaka...:roll: Quote
iwop Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Mulinka my juz wszystkiego próbowałysmy - i gazeta i tv lokalna. jedynem efektem były głupie telefony do domu i do pracy :( Ostrowiec to ostrowiec. Kieleckie to Kieleckie. co do cegiełek to naprawde nie da rady. W kólko o tym piszę. Dwukrotnie robiłam cegiełki dla Malinki z Ligoty i niestety nie kosztuje to parę złoty. mamy na utrzymaniu kilkanascie psów i UTRZYMUJEMY JE WE TRZY SAME. Jedzenie, lekarz i co rusz nowych psów przybywa. Nie mówię tu juz o naszych prywatnych zwierzetach. ja zajmuję sie głownie psami ale kolezanka ma jeszcze na utrzymaniu 10 kotów! Wiec nie dziwcie się, że pieniędzy nam nie starcza. Bardzo prosze nie proponowac mi schronu, nie chce nikogo urazic ale jezeli uwaza schron za dobre miejsce to niech odda tam psy, kót\rymi się sam zajmuje. najpierw niech zajrzy do luksusowego schronu tutaj; http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx Quote
Kasia Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Nie uważam schronu za dobre miejsce dla psa ale jeżeli ma sie z nim stać nie wiadomo co (a raczej wiadomo co!!!) to jest to chyba w miarę dobre wyjście mówiąc tu konkretnie o schronisku w Mielcu!!! To było takie moje skromne zdanie i na tym kończę!!!!!!!! Quote
Kara. Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 iwop podpisuje sie obiema rękami pod tym co napisała fidelek.Jeśli istnieje w Polsce schronisko marzeń to właśnie w Mielcu.Może nie bogate ale z ogrooomnym sercem dla zwierząt.To przykład, że można...Jak się chce... Gdyby wszystkie tak wyglądały to nie trzeba by rozpaczliwe szukać tymczasów tylko spokojnie organizować adopcję. Jeśli Juruś ma do wyboru las albo mieleckie schronisko to nie wahałabym się ani chwili.... To tylko propozycja.Do niczego Cię nie zmuszamy. Decyzję podejmiesz sama. Quote
mulinka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Fidelek nie znikaj ... iwop się boi schroniska nawet tego w Mielcu to normalne, zaglądaj do Jurusia, on tego potrzebuje, w ten sposób pomagasz mu znaleźć dom Quote
iwop Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 fidelek i kara - nie rozumiem zupełnie... chodzi wam chyba o dobro psów a nie o przekonanie mnie do swojej racji? kazdy ma prawo do własnej opinii. Tak się składa, ze dzisiaj miałam zajęcia ze studentami na temat "Etyka wobec cierpienia zwierząt" i nikogo nie skreslałam tylko dlatego, że mysli inaczej niz ja czy filozofia, która wyznaję...tak się składa, że wiele lat mieszkałam za granicą i widziałam równiez superschroniska i jakoś nic mnie do nich nie przekonało. I zdania swojego nie zmienię. Moze dlatego, że zajmuję sie psami juz od ponad 20 lat i jestem za stara aby entuzjastycznie podchodzić do schronisk i domów dziecka? Troche mnie jednak dziwi obrażanie się dogomaniaków. Quote
Kara. Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 iwop nie lubię schronisk i mam taką samą opinię jak Ty. Chodzi tylko o tak zwane "mniejsze zło" bo chyba życie, nawet w schronisku, jest lepsze od przysłowiowej siekiery w łeb? To wyjście ostateczne, kiedy nie będzie można zrobić już nic innego. Chodzi o taką sytuację kiedy znajduję na ruchliwym skrzyżowaniu psa,nie mogę ani ja, ani nikt inny wziąć do domu. To co mam zrobić? Zostawić go tam? Czy jednak wybrać miejsce gdzie będzie bezpieczny? I nie mówimy tu o schroniskach w rodzju Ligoty i podobnych. Quote
Kasia Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Po 1 nikogo nie skreślam dlatego, że myśli inaczej niż ja. Po 2 nie obrażam sie na ludzi dlatego, że mają odmienne zdanie niż ja. Mielec to była tylko i wyłącznie moja propozycja a nie nakłanianie Ciebie do uznania mojej racji. Quote
Yona Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Juruś na allegro: http://www.allegro.pl/item182711900_pan_chce_mnie_zlikwidowac_a_ja_go_i_tak_kocham_.html Quote
klusek04 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 A ja tylko podniosę psinkę. Hopaj na pierwszą może tam domek prawdziwy sie znajdzie? Quote
iwop Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 fidelek tak jak i moja opinia o schronisku nie miała na celu udowodnienia, ze to ja WIEM LEPIEJ. Powiem szczerze - mam bardzo niemiłe wspomnienie związane z Mielcem. wprawdzie to było 13 lat temu ale... pewne rzeczy pozostają. :-( Gdybym obawiała się, że Jurus dostanie siekiera to wolałabym oddac go do schronu ale podejrzewam, ze ci ludzie wyczuli, ze szantaz to świetne źródło zarobku... I zupełnie mnie nie ruszaja ich wyzwiska ale nie moge przezyc tego, że ten pies KOCHA ten dom chociaz mineło dopiero 3 miesiące odkąd tam jest... Znowu nie chce nikogo urazic ale tyle się mówi o wyższości etyki chrzescijanskieJ, o stosunku do zwierząt w naszej kulturze... a to tylko utopia :angryy: Quote
andzia69 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 [quote name='fidelek2']Nie uważam schronu za dobre miejsce dla psa ale jeżeli ma sie z nim stać nie wiadomo co (a raczej wiadomo co!!!) to jest to chyba w miarę dobre wyjście mówiąc tu konkretnie o schronisku w Mielcu!!! To było takie moje skromne zdanie i na tym kończę!!!!!!!! Ivop - ja nie proponuję naszego schronu tylko właśnie schronisko w Mielcu - jesteś za krotko na dogo i pewnych rzeczy moze nie wiesz - ale do Mielca to nawet swojego psa na przetrzymanie bym dała! Więc skoro uważasz,że źle ci proponujemy - to szukaj dalej - a może znajdziesz inne wyjście...choć jakoś nadziei nie mam... Quote
andzia69 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 fidelek2 napisał(a):Po 1 nikogo nie skreślam dlatego, że myśli inaczej niż ja. Po 2 nie obrażam sie na ludzi dlatego, że mają odmienne zdanie niż ja. Mielec to była tylko i wyłącznie moja propozycja a nie nakłanianie Ciebie do uznania mojej racji. Fidelek - nie tylko twoja - ja to już wcześniej proponowalam... Quote
Recommended Posts