mulinka Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 iwop napisał(a):mulinka ten post od początku miał nazwe - psy z Ostrowca i jakoś nikt sie nie znalazł :( Teraz tytuł jest zmieniony alarmowo na Jurusia. W podpisie sa "moje" psy z Ostrowca, wyłaczając Bulinke , która jest ze schronu w Obornikach . za mało osób wie o dogomanii :( dobrze by było gdyby w Gazecie Ostrowieckiej i innych regionalnych gazetach można było (tak jak w Dzienniku Łódzkim) umieszczać zdjęcie psa i krótki opis z prośbą o przygarnięcie psa, a może spróbuj z kimś z redakcji porozmawiać, może uda się coś zrobić Quote
iwop Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 Mulinka nasze psy są COTYDZIEŃ w Gazecie Ostrowieckiej" :placz: :placz: I w prawie wszystkich liceach nawołujemy do wolontariatU :shake: Quote
mulinka Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 iwop napisał(a):Mulinka nasze psy są COTYDZIEŃ w Gazecie Ostrowieckiej" :placz: :placz: ale bez zdjęcia ... Quote
iwop Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 mulinka bo za zdjęcia musielibyśmy płacic tyle, ze nie byłoby skad brac...:shake: Quote
ewatr Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 a w Anonsach Swietokrzyskich gazetowych wystawiacie psiaki ? /ze zdjeciem 3.66 zł / http://www.anonse.com/kielce.php Quote
iwop Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 w świetokrzyskich nie próbowałam. Dobrze, że wiem. Quote
mulinka Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 tutaj w Łodzi w Dzienniku Łódzkim jest taka rubryka Cztery Łapy, gdzie można dawać prywatne bezpłatne ogłoszenia, a obok są zawsze opisane dwa psy lub pies i kot ze schroniska na Marmurowej. Może i w Ostrowieckeij by się tak zgodzili, może napisz do nich list (taki tradycyjny albo mailowy) do redaktora naczelnego. Przedstaw tragiczną sytuację przytuliska. A teraz jeśli chodzi o Jurusia - ja proponuję taki tutuł: apel do całej Polski !!! kto uratuje Jurusia??? chcą go wywieźć do lasu!!! a na pierwszej stronie mujsi byc zdjęcie Jurusia i od razu skrót jego sytuacji tak, żeby ktoś kto będzie chciał się dowiedzieć o co chodzi nie musiał czytać całego wątku według mnie od tego trzeba zacząć acha i umieść w Twoim podpisie na miau apel o pomoc dla Jurusia i link do tego wątku na dogomanii ja rzadko teraz jestem na dogomanii, ale jak będę na internecie to chociaż podniosę wątek Quote
fizia Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Cały czas trzymam kciuki za Jurusia!!! A jeśli chodzi o wolontariat to przyszło mi do głowy, że gimnazjaliści za to, że przepracują jakieś godziny społecznie dostają punkty dodatkowe doliczane do tego końcowego egzaminu - przynajmniej w tamtym roku tak było. Może wśród 3 klas gimnazjum byłoby dobrze popytać. Wbrew pozorom nie jest łatwo zostać gdzieś wolontariuszem, znaleźć sobie miejsce, gdzie byliby chętni, aby takiego młodego czlowieka przyjąć. Może byliby chętni, jeśli nawet tylko dla tych punktów i na krótko to i tak zawsze jakakolwiek pomoc. Quote
KasiaM Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [LEFT]fizia to jest dobry pomysła le nie wiem czy u Nas wyjdzie...:( Juruś do domku!!:placz: [/LEFT] Quote
iwop Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 mulinka kochana:-( artykuły o przytulisku to juz były na całą strone :( I w ostrowieckiej i w Wiadomościach świętokrzyskich! Było troche suchej karmy i masa obietnic. Doszły tylko kłopoty - przybyły następne psy, które ludzie przywozili mówiąc - wiemy z gazety, ze u was mozna zostawic :( moja siostra uczy w gimnazjum, więc apele mamy za soba. ja w liceum i w WSB wiec licealiści i studenci tez byli zapraszani. CISZA. Quote
mulinka Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='iwop']Dostałam telefon dod koleżanki, że psiak, którego zaadoptowano jest do odebrania. Ludzie go juz nie chcą bo stwierdzono ich "wk...a" Jeeli go nie odbierzemy to go wywioza do lasu albo cos z nim zrobia! Nie mamy go gzie zabrac bo DT nie ma a psy w przytulisku go nie akceptują! :placz: POMOCY! dt W OKOLICACH oSTROWCA POTRZEBNY! jURUŚ JEST ŁAGODNYM, NIEWIELKIM PIESKIEM, ZABRALISMY GO ZULICY PO WYPADKU SAMOCHODOWYM, W LECZNICY CHCIELI GO USPIĆ ALE NASZ ZAUFANY WET GO PODLECZYŁ. :placz: :placz: JURUŚ 3 lata " class="ipsImage" alt=""> iwop, proszę wklej to w pierwszym poście na samej górze :modla: :modla: :modla: Quote
mulinka Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='iwop']http://www.allegro.pl/show_item.php?item=180590825 Juruś na allegro albo coś przeoczyłam albo tutaj nie ma numeru telefonu, gdyby ktoś chciał pomóc Jurusiowi Quote
iwop Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 fidelek jutro mamy go zabrac.. gdzie to nie wiadomo :( Dzisiaj przybyła nam dobermanka:( założyłam jej osobny wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=56452 Quote
iwop Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 Dzisiaj piątek. Nie wiem co bedzie z psem. Nie wiem. Nie znalazł się nikt kto ofiarowałby pomoc chociaz doraźna:placz: Quote
iwop Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 Wersja zostawienia Jurusia u pijaczka u ktorego jest do soboty boksia nie przejdzie. Pijaczek pije na umor :shake: . Całe szczęście, że dzieki AgaThei i kamkam boksia od niego jedzie do Lublina bo boje sie nawet mysłec co by z nia było dalej... Ale co bedzie z Jurusiem...:placz: Quote
Kasia Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Iwop może bardziej tragiczny tytuł pomoże...A hotelik jakis tam macie w pobliżu??? Quote
iwop Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 fidelek nie mamy nic - ani hoteliku ani szpitala :placz: Quote
iwop Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 Kolezanka dzwonila - dała temu facetowi 100 zł i powiedział, że jeszcze tydzien jurus u niego moze byc. Pewnie ciagle nas bedzie tak szantażowal! Błagam o jakis tymczas!:placz: Quote
Recommended Posts