Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

WCZORAJ MILA ZOSTAŁA POBITA I SKOPANA! SZUKAMY CHOCIAZ TYMCZASU!

Psom z Ostrowca Swiętokrzyskiego brakuje dużo ale najbardziej
ludzkiego serca...:placz: Jestesmy w trakcie załatwiania nowego terenu na przytulisko, obiecano nam ogrodzenie i wodę... Na razie jest tak jak jest czyli nie za dobrze:shake: Bo w Ostrowcu jakoś brakuje ludzi o wielkim sercu dla zwierząt... Mimo, ze mieszka tu prawie 85 tys osób to jest 4 wolontariuszy - z czego dwie w trudnej sytuacji finansowej więc moga tylko serce i pomoc ofiarowac a to bardzo duzo.... Niestety leczenie, zabiegi i przede wszystkim szukanie tymczasów i domów spada na dwie osoby. Troche ciężko :( Nie ma chetnych do wyprowadzania psow, do zabaw z nimi, do "resocjalizacji". Czasami uda sie zebrac w szkołach troche pieniedzy na karmę i to wszystko...
A tak w ogóle to po co dawac pieniądze na psy? Mało to dzieci chodzi głodnych i biednych?! To jakimiś kundlami się zajmować?!:crazyeye:
Cała czarna robota noszenie wiader z jedzeniem, wody i gotowanie psom spada na Zosie i jej syna Pawła. Oni oboje każdą wolna chwile spędzaja w przytulisku, które jest na ich terenie. Nie mają tez samochodu więc łatwo nie jest - dowieźć gaz w butli, wode do gotowania... Naprawdę wszystko to nie świadczy najlepiej o mieście...

OSTROWIECKIE BIDY SZUKAJA DOMU!!!

• Replies 929
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DZIEKUJĘ DOROTHY :) Morusek jest łagodnym pieskiem ale wszystkie szczegóły podam ci dopiero w poniedziałek jak wrócę z moim psem z kliniki :)

Posted

Wiem, ze psy z Ostrowca Sw. trafiaja do schroniska w Mielcu.

Iwop, nie martw sie, i tak zaczynacie w kilka osob. W debickim przytulisku w ogole nie wolno wyprowadzac psow, nie mozna wejsc do boksow, a psy sa traktowane jako zlo konieczne. Tematu nie ma, ani nie wolno go poruszac, burmistrz, rada zasranego miasta ma wazniejsze problemy.

Podkarpacie i swietokrzyskie sa znane z antyzwierzecego nastawienia,
a wladze i samorzady to zajadli Pisowcy lub Lprowcy. Ktory z tej bandy by pomyslal o zwierzakach? Nie ma takiej mozliwosci :angryy:

Trzeba po kolei robic aukcje psiakom, pstryknij prosze wiecej zdjec Moruskowi, mozna go wystawic jako pierwszego na allegro. Na pewno znajdzie dom. I Misiatko tez ma szanse. Trzeba tylko opis psiaka, jak najwiecej wiadomosci o kazdym, jak najwiecej zdjec.

Posted

dziekuję Ula! Niestety z tym świętokrzyskim to prawda :( Ula tyle tylko, że my nie zaczynamy... ta sytuacja trwa od wielu lat. Ech... wiesz jak to jest.

Oczywiscie, że porobię wiecej zdjęć tyle tylko, ze ja jedna sie tym zajmuje a naprawde przed niedzilą nie moge jechać do przytuliska (obrzeże ostrowca) bo mam chorego psa z którym musze jechac do kliniki do Lublina jutro albo w piątek.

W niedzielę - poniedziałek więcej zdjęć i danych piesów :)

Posted

iwop napisał(a):
Oczywiscie, że porobię wiecej zdjęć tyle tylko, ze ja jedna sie tym zajmuje a naprawde przed niedzilą nie moge jechać do przytuliska (obrzeże ostrowca) bo mam chorego psa z którym musze jechac do kliniki do Lublina jutro albo w piątek.
W niedzielę - poniedziałek więcej zdjęć i danych piesów :)

Nie spiesz sie...jak jestes sama to wiem co czujesz, bo ja tez praktycznie w Mielcu sama z corka Ulka pstrykamy zdjecia i wstawiamy na strone.
Tez nie mam czasu za wiele, wiec doskonale Cie rozumiem.
Poczekamy spokojnie na zdjecia i bedziemy dawac aukcje.

Posted

nikogo ostrowieckie psy nie obchodza ? trudno. ja tam zagladam na inne watki ale widac trzeba pilnowac i martwiźc się wyyłacznie psami ze swoich okolic... juz tutaj wczoraj to powiedziano ::angryy:

Posted

beka napisał(a):
Morusek to do shitzu podobny, napewno domek znajdzie..

Mówisz:hmmmm: Bo mi to on wygląda za kolejnym Yorkiem ktory urósł za duży:shake:

Posted

calkiem mozliwe, co nie odbiera mu urody.
Pozostale psiaki tez zasluguja na domki!
Przydalyby sie obszerniejsze opisy... dziewczyny z Ostrowca jak mamy pomagac to dawajcie cos wiecej...

Posted

Dorothy - no własnie dziewczyny :placz: ja jestem dogo jedna w Ostrowcu! Dwie pozostałę nie maja pojecia o internecie :( i tylko ja robie zdjęcia. mam chopra moja onke i jutro jade do kliniki do Lublina więc więcej zdjęc i danych dopiero w niedzielę!