Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej ;) Szukam psiego fryzjera w Bydgoszczy. Czy znacie jakiegoś dobrego?
Chce przyciąć troszkę moją cocker spanielkę... :mad:
Będę bardzo wdzięczna za pomoc! :diabloti:

• 1 year later...
Posted

Jakiego masz psiaka ?bo nie każdy nawet dobry potrafi odpowiednio "zrobić " każdą szatę.
Ja z moim Berneńczykiem jezdże do "Zielonej łapki" w Cielu .Z czystym sumieniem mogę polecic. Prowadzący są jednocześnie wieloletnimi Hodowcami psow.Super podejście do zwierzaka i opiekuna .Widziałam tam też w obsłudze Komondora,Setera Irlandzkiego a także Yorka...

• 2 months later...
Posted

[quote name='Tuptak']niw wiem na czym Tobie zalezy, bo jesli wystawowy to fakt ........trzeba naprawde uwazac na groomera, ale jesli tylko wg zyczenia to zapraszam, moze sie dogadamy i bedziesz zadwolon www.psifryzjerpupil.pl
Z każdym cocker spanielem angielskim czy psem w typie rasy trzeba uważać. Spaniel to nie york, któremu strzyżenie nie szkodzi na włos. Spanieli się nie goli...nawet na życzenie. Trzeba umieć klientowi pewne rzeczy wytłumaczyć.

Posted

[quote name='Tuptak']niw wiem na czym Tobie zalezy, bo jesli wystawowy to fakt ........trzeba naprawde uwazac na groomera, ale jesli tylko wg zyczenia to zapraszam, moze sie dogadamy i bedziesz zadwolon www.psifryzjerpupil.pl

Tuptak, sorry, ale żaden z psow strzyzonych wcale mi sie nie podoba ..... wszystkie jakby nieskończone, nierówno obcięte ....

Posted

Tutaj na pewno nie przyjdę z moim psem. Ten salon to jakaś pomyłka. Psy są oszpecane, jakaś masakra. Kto tej Pani dał prawo wykonywania zawodu. Takie salony powinny być zamykane. A zdjęcia tych psów to jest ANTYREKLAMA. Brawa dla tej Pani.

• 5 weeks later...
Posted

No tak...Widze w Twojej galerii spaniele z wyjechanymi lbami,pytam sie po co... Bo spaniela glowe wystarczy porzadnie wyskubac(trymerem chociazby) a golenie to robienie tylko pozniej problemu z odrastajacym wlosem... Wiec pytam jaki to ma sens bo moze jakis ma a ja o nim nie wiem :eviltong:

Posted

głowa cocker spaniela ma być szlachetna i wyrazista, charakeru głowie nadaje gładka czaszka(trymowana) i delikatnie opadające uszy , które też są stylizowane u podstawy .Tak w wielkim skrócie jest opisywana głowa cocker spaniela angielskiego.Ale własciciele kanapowców w większosci przypadków wolą loczki, grzywki i tym podobne fruwadełka na głowach swoich pupili.

Posted (edited)

Glowa ma byc szlachetna ale nie przez golenie...Mam spaniela w domu i robie spaniele... I w zyciu nie polece golenia lba... :shake: Nie przez to sie osiaga szlachetnosc... :roll: Wystarczy wlascicielowi odpowiednio wytlumaczyc i pokazac roznice... Nie trzeba zaraz jechac po lbie maszynka ktora daje koszmarny efekt :roll:

Nie bede sie wyklocac o insza inszosc ale jak by mi ktos zgolil leb spaniela to bym chyba pogryzla :diabloti:

Edited by Cockermaniaczka
Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
Glowa ma byc szlachetna ale nie przez golenie...Mam spaniela w domu i robie spaniele... I w zyciu nie polece golenia lba... :shake: Nie przez to sie osiaga szlachetnosc... :roll: Wystarczy wlascicielowi odpowiednio wytlumaczyc i pokazac roznice... Nie trzeba zaraz jechac po lbie maszynka ktora daje koszmarny efekt :roll:

Nie bede sie wyklocac o insza inszosc ale jak by mi ktos zgolil leb spaniela to bym chyba pogryzla :diabloti:

cóż chyba zbyt szybko czytasz posty i niedoczytujesz dokładnie :shake: bo pisałam o trymowaniu głowy a golenia łba nikomu bym nie polecała nie mówiąc już o gryzieniu:placz: