Jump to content
Dogomania

Saba ma DS w Toruniu. Dziękuję Wszystkim za pomoc w sterylizacji i ogłoszeniach !

Recommended Posts

Posted (edited)

Długo nosiłam się z zamiarem założenia dla niej wątku.

Sunia ma na koncie kilka pogryzień psów. Jest bardzo przyjacielska dla ludzi.

W schronisku jest przepełnienie, nie ma oddzielnego boksu. Teraz psy zostały przeniesione do jeszcze ciaśniejszych i bardziej stłoczonych boksów.

Kocha ludzi i sprawia wrażenie "zazdrosnej" o uwagę człowieka.

Saba ma DS. Została wysterylizowana dzięki pomocy finansowej od:

ewu; 20 zł
maarit; 20 zł
basiunia 131; 15 zł
Aimez_moi; 20 zł
teresaa118; 80 zł
bazarek Kryzia; 140 zł
bazarek Kryzia; 55 zł
razem 350 zł

Dziękuję !

Faktura za sterylizację Saby:

Edited by toyota
  • Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Jestem zdania, że psy w schronisku w tak ekstremalnych warunkach jakie tu panują, " dostają" w głowę. Jedne są apatyczne i na nic już nie reagują, tylko jedzą i leżą. Inne kręcą się w kółko i biegają za własnym ogonem. Jeszcze inne rzucają się na kraty, na siebie nawzajem, skaczą po budach. Ostatnio zauważyłam takiego, który podrzucał kamyk jak w transie i nic go nie było w stanie oderwać od tej czynnośći.
To jest straszne miejsce i na miejscu tych psów wolałabym popełnić samobójstwo waląc głową o budę, niż być w zamknięciu 24/dobę na małej powierzchni z ograniczoną widocznością wśród 7- 10 psów :(.

Edited by toyota
Posted

Asiu zapisuje watek , jak schron moze działac na psa jest jest doskonałym przykładem Luna ktora z przeraznenia chciała gryść a złapana chwytakiem tak go gryzła ze caly pysk pocharatała sobie , wiec musieliśmy strzelic do niej zeby moc ja zawieść do nowego domu , jak tylko weszła do mieszkania to jak by psa podmieniono, sunia nie do poznania ... moze ludzia ktorzy wejda i wyjda ze schronu "przegladajac" psa do adopcji wydaje sie ze one nie maja tak zle.. ale jak czlowiek bywa tam czesto i dłuzej niz 10 min widzi ile te psy to kosztuje, czasami pies zamkniety w sobie w kojcu zmienia sie w śmieszka jak tylko wyjdzie np na spacer, strasznie cieżka ta Nasza "praca" bo człowiek pozniej mysli i mysli o tych biednych psach :(

Posted (edited)

Jeszcze takie foty. Tutaj Saba się denerwuje, bo dostała opierdziel, że odgania wszystkie psy - tylko ona chce być przy człowieku, inne mają nie podchodzić:

Edited by toyota
Posted (edited)

jestem i ja, zapisuje... mysle, ze jak najbardziej trzeba dac jej szanse u odpowiedzialnych ludzi i rowniez jak najszybciej ja wyciagnac dla dobra pozostalych psow! a juz i tak skrzywdzonych potwornie przez ludzi :-(

Edited by kolejna kobietka
Posted

jest ladna, chociaz pychol ma jakby taki troche znieksztalcony, chyba od tych jezy? (biedne jeze :-()... jest ladna i strasznie kochana dla ludzi, ale az spac nie moge myslac, ze jest z innymi psami w boksie :bigcry:i czy uda sie znalezc dla niej dom?

Posted

W schronisku to chyba żaden pies normalny być nie może. Zamknięty, zastraszony, pobudzony, "ogłupiały"... Niejeden pies z łatką "kilera", w nowym domu okazywał się ciepłą kluchą.
Fakt że nie zawsze tak jest. Czasem pies ma strasznie zmasakrowaną psychikę, ale każdy zasługuje na to żeby dać mu szansę.

Tylko jak pomóc? :(