Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

05.11 Aisza miała operację usunięcia guzów pochwy :(
Guzków było sporo :(
Koszt operacji - 340 zł

Rozliczenie:
wet w Żywcu - 77 zł
operacja - 340

= 103 zł

Wpłaty dla Aiszy :
Panna Marple - 200 zł
aida - 300 zł
paula_t - 20 zł przelane prosto do weta w Ż-cu

=520 zł

info od Sylwi, zaraz po operacji 05.11

No i są wieści...oczywiście , że pozytywne !! Wczoraj nie pisałam, bo swój czas poświęciłam Aiszy. Operacja była długa, bo okazało się, że w siusi jest kilka guzów-Pan doktor nie mógł uwierzyć,że aż tyle. W ostatniej chwili udało się uratować cewkę moczową, bo guzy się rozrastały. Aiszę odebrałam z kliniki przed 18-tą, jeszcze nie do końca przytomną. Pojechałyśmy do domku i tam dochodziła do siebie. Spała i budziła się na zmianę. Noc spędziła w moim łóżku...z Herką obok...( tak się zastanawiałam, czy nie przenieść się na ich legowisko). Obudziła się przed 6-tą i poszłyśmy na spacer. Chciała zrobić siusiu, ale widocznie bardzo ją bolało i nie mogła-robiła po kropelce. Wróciłyśmy do domku, ja pojechałam na zakupy a psy wpakowały się do łóżka męża...wszyscy spali do 11-tej. Kiedy wróciłam zabrałam Aiszę na spacer - siku było już bez problemu a potem pojechałyśmy do Pana doktora. Obejrzał Aiszę , dał jej zastrzyk i powiedział, że jest wszystko OK. Najbardziej ucieszył się z tego siusiania Aiszki, bo miał obawy jak to się wszystko ułoży - jak mówiłam guzy były bardzo blisko cewki moczowej. Jutro jedziemy na kolejny zastrzyk i na kontrolę ...i tak każdego dnia aż do odwołania. 16-11 ściągamy szwy i Aiszka jest zdrowa, zadowolona i gotowa na swój nowy, dobry, idealny dom...taki do końca swoich dni. Adoptować Aiszę warto, bo to bardzo mądry i kochający piesek, który nie sprawia problemów, otwarty na człowieka i kontaktowy. Potrzebuje tylko dużo ciepła ze strony człowieka. Teraz Aisza chodzi już bez problemów po mieszkaniu, domagając się głaskania i przytulania.

25.10

[SIZE=3]"Dziękuję ,że daliście mi szansę!" :)

Dzisiaj rano zadzwonił do mnie weterynarz z prośbą o pomoc dla Aiszy!
Nie zakładam długiego wydarzenie ponieważ jutro może juz jej nie być...:(

Aisza ma czas do jutra na znalezienie nowego, bezpiecznego miejsca! Właścicielka
dzisiaj rano zdecydowała o uśpieniu suni! Szukam nawet tymczasu na kilka dni, niestety do schronu nie można jej oddać :( POMÓŻCIE! Aisza została zaadoptowana ze starego schronu, 3 lata temu jako szczeniaczek...adoptowała ją bezmyślna, 80 letnia kobieta....DAJMY JEJ SZANSĘ!

Jeżeli jutro jej nie zabiorę to będzie po niej :(

Aisza na 3 lata, jest bardzo grzeczna, zachowuje czystość w domu, na spacerach jest spokojna, jest bardzo towarzyska, kocha ludzi.

Właścicielka ma problem z chodzeniem, Aisza cały dzień jest przywiązana do kaloryfera w łazience...jezeli przyjdzie sasiadka ja wyprowadzić na spacer to jest przeszczęśliwa...jeżeli nie przyjdzie to Aisza siedzi, cichutko z mega pełnym pęcherzem nawet po kilkanaście godzien...nie załatwi się w domu...

Aisza nie może trafić do schronu ponieważ ma właścicielkę...jezeli właściciel chce oddać swojego zwierzaka musi zapłacić za utrzymanie psa w schronie przez poł roku...to ponad 1200 zł...babsko woli zabić psa niż wyłożyc kasę!

Proszę udostępniajcie [SIZE=2]Aisze
!!!

FB http://www.facebook.com/events/282719228514369/?notif_t=plan_user_joined

Album: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.467551966622895.112935.100001042885838&type=3

Aisza jest w Żywcu, kontakt: 607 488 598

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

http://www.facebook.com/events/282719228514369/?notif_t=plan_user_joined

Edited by BUDRYSEK
  • Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedna sunia. Czy wet moze uśpić sunię z takiego powodu? I to zdrową i młodą?
Gdybym mieszkała bliżej zabrałabym ją awaryjnie na DT ale Żywiec jest tak daleko od Gorzowa:-(.

Posted

Sara2011 napisał(a):
Biedna sunia. Czy wet moze uśpić sunię z takiego powodu? I to zdrową i młodą?
Gdybym mieszkała bliżej zabrałabym ją awaryjnie na DT ale Żywiec jest tak daleko od Gorzowa:-(.

zawsze jakiś sie znajdzie który bez mrugnięcia zabije!

Posted

lilka a Ty jej nie możesz na awaryjny DT wziąć? żeby choć trochę czasu kupić na szukanie innego DT albo hoteliku, ostatecznie zostaje schronisko, to chyba lepsze niż uśpienie :(

Posted

beataczl napisał(a):
na fejsie proponuja skladke na hotel,zeby Ja gdzies umiescic

to raczej ja mialam dac 100 zł na 3,4 dni na hotel...jak napisąłam za mam 14000 długu to dowiedzialm sie , ze swoje długi mam splacac sama a nie pozyczac....i nie zalic sie...ech
ludzie malo wiedza o zyciu...od nikogo nie pozyczam a dług jest w lecznicy za bezdomniaki

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
to raczej ja mialam dac 100 zł na 3,4 dni na hotel...jak napisąłam za mam 14000 długu to dowiedzialm sie , ze swoje długi mam splacac sama a nie pozyczac....i nie zalic sie...ech
ludzie malo wiedza o zyciu...od nikogo nie pozyczam a dług jest w lecznicy za bezdomniaki

to trzeba ludzi uswiadomic w czym rzecz.. nie kazdy Cie BUDRYSKU zna na fejsie i nie wie o co kaman...
jak zrozumia to i pomoga tak mysle...

Posted

beataczl napisał(a):
to trzeba ludzi uswiadomic w czym rzecz.. nie kazdy Cie BUDRYSKU zna na fejsie i nie wie o co kaman...
jak zrozumia to i pomoga tak mysle...

no ale jak pisze , ze nie stać mnie na wydanie 100 zł jak mam 14000 długu za bezdomniaki...to chyba jest jasne? :(
nie dość, ze mam doła z powodu długu i wstrzymaniem leczenia w lecznicach to jeszcze teraz Aisza :(

Posted

majqa napisał(a):
Jest to rząd pewno 350-450zł (o ile nie więcej) i zależnie od hotelu jest w tym karma lub... nie jest.

Dziękuję za informację. O pełnych kosztach to wiem tylko myślałam że chcecie umieścić Aiszę w hotelu na parę dni i potrzebna jest kasa na cito

Posted

aida napisał(a):
Dziękuję za informację. O pełnych kosztach to wiem tylko myślałam że chcecie umieścić Aiszę w hotelu na parę dni i potrzebna jest kasa na cito

Aaaa... to przepraszam. Ja nie zrozumiałam pytania.

Mimo to... nawet jeśli... trzeba mieć wariant A i B, bo jeśli zabunkruje się sunię w hotelu, a mimo to alternatywa się nie urodzi w parę dni?
Z hotelem śliska to sprawa. :-(
Teraz wątek nabiera rozmachu, bo nad sunią strzykawka wisi, z chwilą uchronienia jej od strzykawki wątek przygaśnie... Taka to już prawidłowość.

Posted

majqa napisał(a):
Aaaa... to przepraszam. Ja nie zrozumiałam pytania.

Mimo to... nawet jeśli... trzeba mieć wariant A i B, bo jeśli zabunkruje się sunię w hotelu, a mimo to alternatywa się nie urodzi w parę dni?
Z hotelem śliska to sprawa. :-(
Teraz wątek nabiera rozmachu, bo nad sunią strzykawka wisi, z chwilą uchronienia jej od strzykawki wątek przygaśnie... Taka to już prawidłowość.

niestety...potem wszyscy zapominaja o psiaku :(

pojedynczy dzien w hotelu waha sie od 15-30 zł...tak najtanej