BUDRYSEK Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 (edited) 05.11 Aisza miała operację usunięcia guzów pochwy :( Guzków było sporo :( Koszt operacji - 340 zł **** Rozliczenie: wet w Żywcu - 77 zł operacja - 340 = 103 zł Wpłaty dla Aiszy : Panna Marple - 200 zł aida - 300 zł paula_t - 20 zł przelane prosto do weta w Ż-cu =520 zł **** info od Sylwi, zaraz po operacji 05.11 No i są wieści...oczywiście , że pozytywne !! Wczoraj nie pisałam, bo swój czas poświęciłam Aiszy. Operacja była długa, bo okazało się, że w siusi jest kilka guzów-Pan doktor nie mógł uwierzyć,że aż tyle. W ostatniej chwili udało się uratować cewkę moczową, bo guzy się rozrastały. Aiszę odebrałam z kliniki przed 18-tą, jeszcze nie do końca przytomną. Pojechałyśmy do domku i tam dochodziła do siebie. Spała i budziła się na zmianę. Noc spędziła w moim łóżku...z Herką obok...( tak się zastanawiałam, czy nie przenieść się na ich legowisko). Obudziła się przed 6-tą i poszłyśmy na spacer. Chciała zrobić siusiu, ale widocznie bardzo ją bolało i nie mogła-robiła po kropelce. Wróciłyśmy do domku, ja pojechałam na zakupy a psy wpakowały się do łóżka męża...wszyscy spali do 11-tej. Kiedy wróciłam zabrałam Aiszę na spacer - siku było już bez problemu a potem pojechałyśmy do Pana doktora. Obejrzał Aiszę , dał jej zastrzyk i powiedział, że jest wszystko OK. Najbardziej ucieszył się z tego siusiania Aiszki, bo miał obawy jak to się wszystko ułoży - jak mówiłam guzy były bardzo blisko cewki moczowej. Jutro jedziemy na kolejny zastrzyk i na kontrolę ...i tak każdego dnia aż do odwołania. 16-11 ściągamy szwy i Aiszka jest zdrowa, zadowolona i gotowa na swój nowy, dobry, idealny dom...taki do końca swoich dni. Adoptować Aiszę warto, bo to bardzo mądry i kochający piesek, który nie sprawia problemów, otwarty na człowieka i kontaktowy. Potrzebuje tylko dużo ciepła ze strony człowieka. Teraz Aisza chodzi już bez problemów po mieszkaniu, domagając się głaskania i przytulania. *** 25.10 [SIZE=3]"Dziękuję ,że daliście mi szansę!" :) *********** Dzisiaj rano zadzwonił do mnie weterynarz z prośbą o pomoc dla Aiszy! Nie zakładam długiego wydarzenie ponieważ jutro może juz jej nie być...:( Aisza ma czas do jutra na znalezienie nowego, bezpiecznego miejsca! Właścicielka dzisiaj rano zdecydowała o uśpieniu suni! Szukam nawet tymczasu na kilka dni, niestety do schronu nie można jej oddać :( POMÓŻCIE! Aisza została zaadoptowana ze starego schronu, 3 lata temu jako szczeniaczek...adoptowała ją bezmyślna, 80 letnia kobieta....DAJMY JEJ SZANSĘ! Jeżeli jutro jej nie zabiorę to będzie po niej :( Aisza na 3 lata, jest bardzo grzeczna, zachowuje czystość w domu, na spacerach jest spokojna, jest bardzo towarzyska, kocha ludzi. Właścicielka ma problem z chodzeniem, Aisza cały dzień jest przywiązana do kaloryfera w łazience...jezeli przyjdzie sasiadka ja wyprowadzić na spacer to jest przeszczęśliwa...jeżeli nie przyjdzie to Aisza siedzi, cichutko z mega pełnym pęcherzem nawet po kilkanaście godzien...nie załatwi się w domu... Aisza nie może trafić do schronu ponieważ ma właścicielkę...jezeli właściciel chce oddać swojego zwierzaka musi zapłacić za utrzymanie psa w schronie przez poł roku...to ponad 1200 zł...babsko woli zabić psa niż wyłożyc kasę! Proszę udostępniajcie [SIZE=2]Aisze!!! FB http://www.facebook.com/events/282719228514369/?notif_t=plan_user_joined Album: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.467551966622895.112935.100001042885838&type=3 Aisza jest w Żywcu, kontakt: 607 488 598 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us http://www.facebook.com/events/282719228514369/?notif_t=plan_user_joined Edited November 12, 2012 by BUDRYSEK Quote
majqa Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Jestem... i łeb mi się gotuje, co tu podpowiedzieć. :-( Quote
Sara2011 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Biedna sunia. Czy wet moze uśpić sunię z takiego powodu? I to zdrową i młodą? Gdybym mieszkała bliżej zabrałabym ją awaryjnie na DT ale Żywiec jest tak daleko od Gorzowa:-(. Quote
BUDRYSEK Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Sara2011 napisał(a):Biedna sunia. Czy wet moze uśpić sunię z takiego powodu? I to zdrową i młodą? Gdybym mieszkała bliżej zabrałabym ją awaryjnie na DT ale Żywiec jest tak daleko od Gorzowa:-(. zawsze jakiś sie znajdzie który bez mrugnięcia zabije! Quote
zakonna Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 boże, boże, nie wiem co napisać, co robić, jestem tak cholernie daleko, Quote
zakonna Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 lilka a Ty jej nie możesz na awaryjny DT wziąć? żeby choć trochę czasu kupić na szukanie innego DT albo hoteliku, ostatecznie zostaje schronisko, to chyba lepsze niż uśpienie :( Quote
beataczl Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 na fejsie proponuja skladke na hotel,zeby Ja gdzies umiescic Quote
zakonna Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 ja jestem totalnie spłukana, totalnie, nie mogę nawet jednorazowo nic wpłacić, ale będę podnosić wątek bo tylko tyle mogę Quote
BUDRYSEK Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 beataczl napisał(a):na fejsie proponuja skladke na hotel,zeby Ja gdzies umiescic to raczej ja mialam dac 100 zł na 3,4 dni na hotel...jak napisąłam za mam 14000 długu to dowiedzialm sie , ze swoje długi mam splacac sama a nie pozyczac....i nie zalic sie...ech ludzie malo wiedza o zyciu...od nikogo nie pozyczam a dług jest w lecznicy za bezdomniaki Quote
beataczl Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 BUDRYSEK napisał(a):to raczej ja mialam dac 100 zł na 3,4 dni na hotel...jak napisąłam za mam 14000 długu to dowiedzialm sie , ze swoje długi mam splacac sama a nie pozyczac....i nie zalic sie...ech ludzie malo wiedza o zyciu...od nikogo nie pozyczam a dług jest w lecznicy za bezdomniaki to trzeba ludzi uswiadomic w czym rzecz.. nie kazdy Cie BUDRYSKU zna na fejsie i nie wie o co kaman... jak zrozumia to i pomoga tak mysle... Quote
BUDRYSEK Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 beataczl napisał(a):to trzeba ludzi uswiadomic w czym rzecz.. nie kazdy Cie BUDRYSKU zna na fejsie i nie wie o co kaman... jak zrozumia to i pomoga tak mysle... no ale jak pisze , ze nie stać mnie na wydanie 100 zł jak mam 14000 długu za bezdomniaki...to chyba jest jasne? :( nie dość, ze mam doła z powodu długu i wstrzymaniem leczenia w lecznicach to jeszcze teraz Aisza :( Quote
aida Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Siedzę i czytam czy możecie mi powiedzieć ile potrzeba na Hotel żeby Aiszę przetrzymać Quote
majqa Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Jest to rząd pewno 350-450zł (o ile nie więcej) i zależnie od hotelu jest w tym karma lub... nie jest. Quote
aida Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 majqa napisał(a):Jest to rząd pewno 350-450zł (o ile nie więcej) i zależnie od hotelu jest w tym karma lub... nie jest. Dziękuję za informację. O pełnych kosztach to wiem tylko myślałam że chcecie umieścić Aiszę w hotelu na parę dni i potrzebna jest kasa na cito Quote
majqa Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 aida napisał(a):Dziękuję za informację. O pełnych kosztach to wiem tylko myślałam że chcecie umieścić Aiszę w hotelu na parę dni i potrzebna jest kasa na cito Aaaa... to przepraszam. Ja nie zrozumiałam pytania. Mimo to... nawet jeśli... trzeba mieć wariant A i B, bo jeśli zabunkruje się sunię w hotelu, a mimo to alternatywa się nie urodzi w parę dni? Z hotelem śliska to sprawa. :-( Teraz wątek nabiera rozmachu, bo nad sunią strzykawka wisi, z chwilą uchronienia jej od strzykawki wątek przygaśnie... Taka to już prawidłowość. Quote
BUDRYSEK Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 majqa napisał(a):Aaaa... to przepraszam. Ja nie zrozumiałam pytania. Mimo to... nawet jeśli... trzeba mieć wariant A i B, bo jeśli zabunkruje się sunię w hotelu, a mimo to alternatywa się nie urodzi w parę dni? Z hotelem śliska to sprawa. :-( Teraz wątek nabiera rozmachu, bo nad sunią strzykawka wisi, z chwilą uchronienia jej od strzykawki wątek przygaśnie... Taka to już prawidłowość. niestety...potem wszyscy zapominaja o psiaku :( pojedynczy dzien w hotelu waha sie od 15-30 zł...tak najtanej Quote
Panna Marple Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Dam 150zł na hotelik dla małej. Proszę o nuer konta Quote
AgusiaP Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Panna Marple napisał(a):Dam 150zł na hotelik dla małej. Proszę o nuer konta Na Ciebie kochana zawsze można liczyć:loveu: Quote
Panna Marple Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 AgusiaP napisał(a):Na Ciebie kochana zawsze można liczyć:loveu: Do usług:lol: Quote
BUDRYSEK Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Panna Marple napisał(a):Dam 150zł na hotelik dla małej. Proszę o nuer konta wow! :) dziękujemy :) nr konta podam jutro....najpierw musze ją "odbić" Quote
Panna Marple Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 BUDRYSEK napisał(a):wow! :) dziękujemy :) nr konta podam jutro....najpierw musze ją "odbić" Jestem z Tobą myślami. A wiadomo jaka sunia jest do innych piesków? Quote
BUDRYSEK Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Panna Marple napisał(a):Jestem z Tobą myślami. A wiadomo jaka sunia jest do innych piesków? jest łagodna, prawie nie szczeka, sasiadka mowila ze nie ma problemow Quote
Recommended Posts