Jump to content
Dogomania

Klarnet-8-letni, chory(Spondyloza)mix dobermana!!! Prosimy pomóżcie go leczyć!!!

Recommended Posts

Posted

anouk92 napisał(a):
Jutro Klarnet jest umówiony na konsultacje u Dr.Janickiego.

Czy możesz sprecyzować czy chodzi tylko o konsultację czy o przeniesienie na Książecą ?

Byłem wczoraj z zaoptrzeniem - zdjęć tym razem nie zrobiłem aparat mie się bezwstydnie rozładował.Klarnecik nadal chudzina straszna, chociaż troszkę energiczniejsza i pozwolił się w miarę spokojnie dotykać i głaskać po doopince i tylnych łapkach - do tej pory kłapał na takie próby - nie wygladają one za dobrze :shake:

• Replies 885
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klarnet będzie tylko diagnozowany - niestety raczej nie będzie mógł zostać w klinice.
Ostatnio żeby zostawić tam Sinusa po wypadku musiałam zabrać Jordana - po prostu fizycznie nie ma tam miejsc.

Czy na Klarneta czeka jakiś dom? - bo już sama nie wiem czy ktoś tak mówił czy mi się coś pomieszało.

Posted

Jest osoba zainteresowana Klarnetem, wie że jest chory, ale bez zdiagnozowania i ustawienia leczenia wydawanie Klarneta byłoby wyjątkowo "nie fair" wobec przyszłego opiekuna, dlatego sprawa stoi w miejscu.

Posted

Paros ma opisać diagnozę Klarneta.

Z tego co wiem ja to ma początki spondylozy i guz na sutku, który ma być operowany w najbliższy poniedziałek.

Tutaj z Sinusem

Posted

Zwyrodnienie kręgów tylnego odcinka kręgosłupa, praktycznie nieuleczalne. W dobrych warunkach można uzyskać zatrzymanie postępowania zwyrodnienia. Jeśli jest to faktycznie początek to w przypadku Klarneta oznacza stałą terapię i szukanie wyłącznie domku w którym będzie mieszkał w ciepełku. Guz można ciąć, tylko co po operacji, w hoteliku są za kiepskie warunki na rekonwalescencję - może ktoś mógłby wziąść klarneta chociaż na kilka dni po zabioegu ?

Posted

Przekazuje informację, jaką otrzymałam:
W badaniu przeprowadzonym przez dr Janickiego nic nie stwierdzono. Z rentgena wynika, że w 2-ch odcinkach kręgosłupa występuje spondyloza nie powodująca objawów chorobowych. Biochemia wyszła dobrze, morfologii nie zrobiono, bo zepsuł się aparat. Stwierdzono u Klarnecika guzek w okolicy sutka i zapalenie dziąseł. Guzek ma być operowany chyba w poniedziałek. Ale po zabiegu Klarnet nie powinien wracać do tego hoteliku, :shake:
[SIZE="3"]Doktor stwierdził, że Klarnet źle znosi zmiany i miejsce pobytu. Dlatego bardzo pilnie potrzebny jest tymczas dla psiaka!!!!

Posted

Klarnet faktycznie źle znosi hotel, jest wyraźnie zestresowany, bardzo prawdopodobne że to jest powód kiepskiego przyrostu wagi. Klarnetowi BARDZO jest potrzebny spokojny kąt, w którym będzie mógł odpocząć po operacji - w hoteliku po pierwsze z higieną kiepsko, po drugie stres.
Klarnet powinien być operowany, ale po operacji nie może wrócić do hotelu :-(
[SIZE="5"]Dlatego roszę pomóżcie szukać tymczasu !

Posted

KWL napisał(a):
Jest osoba zainteresowana Klarnetem, wie że jest chory, ale bez zdiagnozowania i ustawienia leczenia wydawanie Klarneta byłoby wyjątkowo "nie fair" wobec przyszłego opiekuna, dlatego sprawa stoi w miejscu.

... A ta zainteresowana Klarnecikiem?!

Posted

sluchajcie-mam pytanie czy Klarnetowi przekazano karmę ktorą dali ND niemcy a ND przekazala częsc dla Nicholasa a częśc dla Klarneta??...byc moze jest to gdzies w watku ale nie mam sily sie przez caly pzredzierac

Posted

Dziekuje za pozdrowienia od przyjaciel koni,pisalam juz tyle w tym watku ale posty gdzies znikaly.Niko rozbrykany jak pijazy zajac ,powoli uspakaja sie z atakowaniem innych psiakow,umie sie juz bawic,ostatnio na grilu tak szaleli z Sonia,ze musielismy trzymac stol.Wczoraj babat byl z Nikiem u weta,wyskoczyla mu jakas gula ,okazalo sie ,ze to od zastrzyku sprzed kilku miesiecy,smarujemy mu to dwa razy dziennie.Psiaki chadzaja juz luzem po domu,ale Nikus musi byc od czasu do czasu na uwiezi,bo nam chalupe rozniosł by na strzepy,babat nazywa go rozpędek,bo jak zacznie to nie wie kiedy się zatrzymac.Nawet do kuchni jak cos robie przychodza oboje i siadaja czekajac na jakis smakołyk,ostatnio kazdy znich dostal kawalek wedlinki,Niko chapsnal swoja ,a Sonia jak to kobitka psia swoja czesc zostawila na pozniej i Niko skorzystal z okazji,drapnał czesc Sonci,a ta poszla na niego jak burza,ło matko było przez chwileczkę nieciekawie.Potem sie uspokoili.Przez pewien czas tarali sie nie wchodzic sobie w droge.Niko,a takze Sonia panicznie boja sie muchy i to sa psy rasy obronnej?

Posted

A od kogo ?
Aktualnie zbiórkę prowadzi DEA pod nieobecność Przyjaciel Koni ( jeszcze tydzień na urlopie ). Dea wyślij numer konta proszę :-)
Cieszę się że Niko coraz lepiej się sprawuje, i chciałbym żeby Klarnet miał tyle szczęścia co on, trafić do takiego domku :-)

Posted

[quote name='paros']Przekazuje informację, jaką otrzymałam:
W badaniu przeprowadzonym przez dr Janickiego nic nie stwierdzono. Z rentgena wynika, że w 2-ch odcinkach kręgosłupa występuje spondyloza nie powodująca objawów chorobowych. Biochemia wyszła dobrze, morfologii nie zrobiono, bo zepsuł się aparat. Stwierdzono u Klarnecika guzek w okolicy sutka i zapalenie dziąseł. Guzek ma być operowany chyba w poniedziałek. Ale po zabiegu Klarnet nie powinien wracać do tego hoteliku, :shake:
[SIZE="3"]Doktor stwierdził, że Klarnet źle znosi zmiany i miejsce pobytu. Dlatego bardzo pilnie potrzebny jest tymczas dla psiaka!!!!

I nie ma tymczasu :shake: to chyba nie może być jutro operowany i znowu czeka ..... :-(

Posted

Klarnecik będzie miał dzisiaj zabieg :roll: Po zabiegu ma zostać na co najmniej dobę w klinice, moze uda się na dłużej :cool3: ale jest pilnie potrzebny dla niego tymczas!!! :-(